Anslut dig till vårt nätverk!

Cancer

Arbetsplatsrisker: Slutlig omröstning om skydd mot #Carcinogener, inklusive dieselgaser

DELA MED SIG:

publicerade

on

Ledamöterna uppdaterade reglerna för att skydda arbetstagare från exponering för cancerframkallande och mutagena ämnen, inklusive dieselångor, i en omröstning denna vecka.

För att skydda omkring 3.6 miljoner arbetstagare i EU som potentiellt exponeras för dieselmotoravgaser (DEEE), lyckades parlamentet inkludera dieselångor i de nya reglerna och fastställa motsvarande exponeringsgränsvärde.

De nya bestämmelserna fastställer gränsvärden för exponering (maximal mängd ämne som tillåts i arbetsplatsluften) och hudanteckningar (möjligheten att väsentligt absorbera ämnet genom huden) för ytterligare åtta cancerframkallande ämnen (inklusive DEEE). De nya reglerna bör ytterligare minska risken för arbetstagare att få cancer, som fortfarande är den främsta orsaken till arbetsrelaterade dödsfall i hela EU.

Bakgrund

Ämnen som lagts till i listan över cancerframkallande ämnen:

  • Dieselmotoravgasutsläpp (DEEE);
  • epiklorhydrin;
  • Etylendibromid;
  • Etylendiklorid;
  • 4,4′-Methylenedianiline;
  • trikloretylen;
  • Blandningar av polycykliska aromatiska kolväten, särskilt de som innehåller benso[a]pyren, och;
  • Mineraloljor som tidigare har använts i förbränningsmotorer för att smörja och kyla de rörliga delarna i motorn.

Claude Rolin (EPP, BE), rapporteur, said: “This vote is a successful outcome, as we managed to introduce a limit value for diesel engine exhaust emissions (DEEE), after months of negotiation. In the European Union, millions of workers are exposed to DEEE. This second revision of the directive sends a clear signal: monitoring occupational exposure to more and more harmful substances substantially increases workers’ protection. We need to constantly monitor this. Cancer is the leading cause of work-related death in the EU. It is unacceptable that workers lose their lives while trying to earn a living.”

Den slutliga texten antogs med 585 röster för, 46 emot och 35 nedlagda röster.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend