Anslut dig till vårt nätverk!

EU

#FoodSafety - Kommissionen antar ny förordning för att minska förekomsten av #TransFattyAcids

DELA MED SIG:

publicerade

on

The Commission has adopted a new Regulation to set a maximum limit on the use of industrially produced transfett in foods in the EU. The measure aims at protecting consumers' health and providing Europeans with healthier food options. Over the years, a number of scientific studies, including one from the Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, have stressed that the dietary intakes of trans fat should be as low as possible in order to avoid health risks.

The maximum limit set today corresponds to two grams of industrially produced trans fats per 100 grams of fat in the food intended for the final consumer and food intended for the supply to retail. Also, businesses must provide information on the amounts of trans fat in food supplied to other businesses if the limit of two grams is exceeded. This Regulation will apply as from 2 April 2021.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend