Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

#WoundedWarrior Support Foundation

DELA MED SIG:

publicerade

on

Sedan 2010 har vi sett skapandet av ett antal betydande internationella sporttävlingar för sårade och skadade veteraner - som den här månadens Warrior Games och Invictus Games. Båda har uppmärksammats globalt, med miljoner över hela världen som tittar på Invictus Games 2018 i Sydney. Den anmärkningsvärda skickligheten och förmågan hos sårade soldater blir äntligen första sidan nyheter över hela världen, skriver George Ramishvili, grundare och ordförande för Silk Road Group.

Men dessa spel berättar bara en del av historien. Bakom var och en av de sportiga hjältarna i dessa händelser är ett lag och en familj. Och det finns många fler soldater och kvinnor och veteraner som kanske inte deltar i sportevenemang, men inspirerar oss ändå fortfarande.

Det är för alla dessa hjältar som Foundations Support Foundation grundades i Georgien. WWSF, som stöds sedan 2018 av Silknet, syftar till att ge stöd till sårade soldater och veteraner och deras familjer och hjälpa dem i deras integration med det civila livet. Praktiskt taget omfattar detta ett brett utbud av stöd - från finansiering av högre utbildning och yrkeskvalifikationer till att hjälpa till att finansiera specifika medicinska behandlingar och utrustning. Silknets engagemang var Georgiens första exempel på att en privat sektor har blivit involverad i vård av sårade soldater och som grundare av Silknet och Silk Road Group, dess moderbolag, är jag mycket stolt över vad vi hittills har gjort. Men det finns fortfarande mycket mer att göra.

Vid etableringen av WWSF kunde vi dra inspiration från ett antal amerikanska och brittiska baserade välgörenhetsorganisationer och initiativ som Allied Forces Foundation, Azalea Charities och Give an Hour-initiativet. När det gäller att få sårade veteraner tillbaka till det civila livet genom sport, ligger europeiska länder tyvärr bakom USA. WWSF är dock på uppdrag att förändra detta och sätta Georgien på kartan i spetsen för aktiv återhämtning för sårade soldater i Europa.

Över alla våra genomförda och kommande projekt, Frivilliga engagemang är avgörande. För att bli frivilliga måste de georgiska medborgarna först vara medvetna om de utmaningar som veteraner och skadade aktiva militära människor står inför. En del av vårt uppdrag är att öka den medvetenheten i den georgiska befolkningen, och visa inte bara vad dessa människor har gjort och offrade i vårt lands tjänst, men också vad de fortfarande kan efter att ha lidit livsskador.

Ett av de mest slående exemplen är det georgiska sittande volleybollslaget som framträdde i Invictus Games i både 2017 och 2018, med HRH Prince Harry som säger: "Jag är inte säker på att någon av oss var redo för en grupp män från Georgien - vem förrän för tre år sedan aldrig ens spelat spelet för att slåss hela vägen till guld i sittande volleyboll ". Idrotten fick ett nytt följe i Georgien efter dessa segrar, och det finns ingen tvekan om att fler medaljer och fans kommer att följa i 2020, vid nästa Invictus Games. Dessa segrar eliminerade stigmatiseringen av fysiska funktionshinder inom Georgiens försvarsmakt, vilket visar att det aktiva livet fortsätter. De betonade återigen att vår sårade tjänst män och kvinnor är sanna hjältar och inspiration för vår nation.

Annons

Men varför stanna där? När vi diskuterade WWSF: s projekt med medgrundare Paata Patiashvili och VD David Mamulaishvili uppstod det för oss att Georgien skulle göra ett fantastiskt läge för en sportturnering för sårade krigare tack vare våra unika geografiska egenskaper, plats på korsningen mellan öst och väst , och vårt åtagande att stödja soldater och veteraner. Efter att ha hostat några kvalificerade turneringar för 2020 Paralympics, är vi redan hemma för mycket av den nödvändiga infrastrukturen - såväl som spännande natur terräng och fantastiska bergskedjor.

En sportevenemang är bara en idé som Silknet och WWSF överväger för framtiden. Vi har tecknat ett överenskommelsememorandum med försvarsdepartementet för att förbättra programmen som stöder aktiva militära och veteraner. Vi lär oss alltid från våra välgörenhetspartner i staterna och Storbritannien om nya tekniker och metoder för att stödja militära soldater och deras familj medlemmar. För att öka medvetenheten tittar vi också på sätt att använda Silknet-nätverket för att visa fram de initiativ och förmågor hos våra sårade krigare till landet.

När krigsspelarna sparkar ut i Florida och idrottsmän från USA, Storbritannien och Kanada tävlar om 11-sport, är det mitt hopp att fler människor engagerar sig i tävlingen och problemen med militärer och kvinnor över hela världen. I Georgien och vid Stiftelsen Stöd för krigare, är vi fast beslutna att fortsätta våra partnerskap och initiativ för att hjälpa georgiska sårade krigare, samt öka medvetenheten över hela landet. En dag hoppas vi kunna vara värd för våra allierade och vänner för en unik georgisk sportevenemang som firar inte bara våra soldaters tidigare prestationer utan också deras framtida insatser.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend