Anslut dig till vårt nätverk!

Cancer

Kommissionen lanserar arbete på stora forsknings- och innovationsuppdrag för #Cancer, #Climate, # Oceans och #Soil

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionen har inlett arbetet med fem stora forsknings- och innovationsuppdrag som kommer att ingå i Horizon Europe, som är nästa ramprogram (2021–2027) och har en föreslagen budget på 100 miljarder euro. De europeiska forsknings- och innovationsuppdragen syftar till att leverera lösningar på några av de största utmaningarna som vår värld står inför, inklusive förebyggande och behandling av cancer, klimatförändringar, friska hav, kolneutrala smarta städer och hälsosam jord och mat. 

Vid det informella rådet för forskningsministrar i Helsingfors, Finland, meddelade forsknings-, vetenskaps- och innovationskommissionär Carlos Moedas att fem framstående experter utsetts till ordförande för uppdragsstyrelserna: Connie Hedegaard, professor Harald zur Hausen, Pascal Lamy, professor Hanna Gronkiewicz -Waltz och herr Cees Veerman. Bland deras uppgifter kommer att vara att identifiera och utforma uppdragen samt föreslå specifika mål och tidslinjer. Även idag presenterade professor Mariana Mazzucato, särskild rådgivare för uppdragsdriven vetenskap och innovation till kommissionär Moedas, en ny rapport, Styrande beskickningar i Europeiska unionen, som beskriver förutsättningarna för att göra uppdragen framgångsrika.

Commissioner Moedas said: “I am excited to see the mobilization of such high-profile people to help us solve our generation’s biggest challenges through research and innovation missions. The missions will be in good hands with the commitment, drive and leadership that these outstanding individuals will bring. The new report from Professor Mazzucato, who has already been such a decisive source of inspiration, will give us further insights into how we make the missions a success.”

För mer information om det nystartade arbetet med forsknings- och innovationsuppdrag se här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend