Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

#Cineworld planerar att öppna alla teatrar igen i början av juli

publicerade

on

Den brittiska filmoperatören Cineworld Group Plc (CINE.L) sa på tisdagen (16 juni) att några av dess teatrar skulle öppna igen under den sista veckan i juni och förväntade sig alla öppna igen i juli med förbättrade sanitetsförfaranden på alla platser, skriver Tanishaa Nadkar.

Företaget, som övergav sitt avtal med 1.65 miljarder dollar för att köpa Kanadas Cineplex (CGX.TO) förra veckan, räknar med att öppna igen i USA och Storbritannien den 10 juli. Aktier i företaget, som har fallit cirka 64% hittills i året sågs det öppna 10% högre, enligt indikatorerna på premarket. Cineworld, som hade stängt av sina teatrar på grund av koronavirusledda begränsningar, sa att det hade uppdaterat sitt bokningssystem för att säkerställa social distans i sina auditorier, tillsammans med anpassning av filmtabeller för att hantera köer och undvika uppbyggnad av folkmassor i lobbier.

Cineworld, som driver cirka 9,500 7,000 skärmar världen över, med mer än 110 XNUMX i USA, säkrade också en extra $ XNUMX miljoner från långivare och ett undantag på låneavtal förra månaden för att hjälpa det att överleva lockdowns. Regissör Christopher Nolans thriller Grundsats kommer att debutera i biografer den 31 juli, den första nya blockbusterreleasen på månader för biografer som behöver färska filmer för att locka publiken efter avslutningarna.

coronavirus

Kyriakides säger att det nyligen föreslagna schemat för AstraZeneca inte är acceptabelt

publicerade

on

Efter AstraZenecas uttalande (22 januari) att det inte skulle kunna uppfylla sitt leveransschema som överenskommits med EU för sitt COVID-19-vaccin, sade hälsokommissionär Stella Kyriakides att Europeiska unionen har förfinansierat utvecklingen av vaccinet och produktionen och vill se återkomsten. Hon sa att det nya schemat inte är acceptabelt för Europeiska unionen.

Det förväntas att Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) kommer att bevilja AstraZeneca-vaccinet i slutet av veckan, som för närvarande är planerat till ett möte den 29 januari. Även om det finns några frågor om vaccinets effekt hos de över 50 år är det logistiskt mindre utmanande än de andra vaccinerna eftersom det inte kräver förvaring vid mycket låga temperaturer. 

AstraZeneca meddelade kommissionen förra fredagen (22 januari) att den avser att leverera betydligt färre doser än planerat under de kommande veckorna än överenskommet och meddelat.

Europeiska unionen har förfinansierat utvecklingen av vaccinet. Europeiska unionen vill veta exakt vilka doser som AstraZeneca har producerat och var exakt hittills och om, eller till vem, de har levererats.

Den gemensamma styrelsen för kommissionen och de 27 medlemsstaterna diskuterade detta med AstraZeneca idag. Kyriakides sa att företagets svar hittills inte har varit tillfredsställande och att ett andra möte är planerat till ikväll (25 januari).

Kommissionen har idag föreslagit de 27 medlemsländerna i styrelsen att en mekanism för öppenhet i exporten kommer att införas så snart som möjligt.

Europeiska unionen har stött den snabba utvecklingen och produktionen av flera vacciner mot COVID-19 med totalt 2.7 miljarder euro. I framtiden måste alla företag som producerar vacciner mot COVID-19 i EU lämna tidig anmälan när de vill exportera vacciner till tredjeländer. Kommissionären tillade att humanitära leveranser inte skulle påverkas av detta.

Fortsätt läsa

coronavirus

WHO säger att Pfizer-avtal kan tillåta fattiga länder att börja vaccinera i februari

publicerade

on

By

Världshälsoorganisationen sa på fredagen (22 januari) att den hade nått en överenskommelse med Pfizer / BioNTech om 40 miljoner doser av sitt COVID-19-vaccin och bör kunna börja leverera vacciner till fattiga och låginkomstländer nästa månad under sitt COVAX-program, skriva och

COVAX-ordningen, som leds av WHO och GAVI-vaccinalliansen, undertecknade avtal om hundratals miljoner doser för att vaccinera människor i fattiga och låginkomstländer, men vaccinationer har ännu inte startat. Pfizers vaccin är hittills det enda som har WHO-godkännande.

”I den här världen är vi lika skyddade som vår granne”, säger Pfizers VD Albert Bourla, som officiellt tillkännagav affären som Reuters rapporterade på torsdag.

Bourla sa att de 40 miljoner doserna, en bråkdel av företagets totala produktionsberäkning för 2021 på 2 miljarder, skulle säljas utan vinstsyfte. Han beskrev det som ett initialt avtal och sa att fler doser skulle kunna tillhandahållas genom COVAX-programmet i framtiden.

Affären kommer bland växande kritik av ojämlikhet i vaccin från både WHO och andra eftersom rika länder inokulerar miljontals människor med hjälp av skott som erhållits genom bilaterala affärer.

WHO: s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus sa att det nya avtalet med Pfizer skulle tillåta vaccinationer att börja i februari för hälsoarbetare, även om detaljerna i leveransarrangemangen fortfarande är färdiga.

Han sa att han hoppades att avtalet också skulle uppmuntra andra länder att donera mer av sina Pfizer-skott för att stödja snabb utrullning, som Norge har gjort.

”Förenta staternas åtagande att gå med i COVAX tillsammans med detta nya avtal med Pfizer / BioNTech innebär att vi är närmare att uppfylla COVAXs löfte,” sa han.

USA: s president Joe Bidens chefsrådgivare Anthony Fauci sa på torsdag att USA avsåg att gå med i anläggningen. Bidens föregångare Donald Trump hade stoppat finansieringen till det Genève-baserade organet och tillkännagav en tillbakadragningsprocess.

WHO sa tidigare i veckan att man planerade att leverera 135 miljoner vacciner under första kvartalet 2021 utan att ge en uppdelning per leverantör.

GAVI: s VD Seth Berkley sa i samma genomgång att länderna skulle få dosuppskattningar under början av året om ungefär en vecka.

Fortsätt läsa

coronavirus

COVID-19-vaccinationer: Mer solidaritet och öppenhet behövs 

publicerade

on

MEPs stödde EU: s gemensamma strategi för att bekämpa COVID-19 och krävde mer enhet och tydlighet under en debatt om utrullning av vacciner och EU: s vaccinstrategi.

Under en plenardebatt den 19 januari om EU: s strategi för Covid-19-vaccinationer uttryckte de flesta parlamentsledamöter stöd för EU: s gemensamma strategi, som säkerställde en snabb utveckling och tillgång till säkra vacciner. De krävde dock ännu mer solidaritet när det gäller vaccinationer och öppenhet när det gäller avtal med läkemedelsföretag.

Esther de Lange (EPP, Nederländerna) sa: "Endast mer öppenhet kan ta bort den utbredda uppfattningen - oavsett om det är motiverat eller inte - att ofta alltför ofta vinst läggs framför människor i denna (läkemedels) industri." Hon berömde EU: s gemensamma inköp av vacciner, vilket ledde till en starkare förhandlingsposition än enskilda EU-länder skulle ha haft: ”Det betyder fler vacciner till ett bättre pris och under bättre förhållanden. Det visar vad Europa kan göra när vi står enade. Vi kan hjälpa till att rädda liv. ”

Iratxe García Pérez (S&D, Spanien) varnade för "hälsanationalism" som kan skada samarbetet om vacciner i Europa. Enligt henne är solidaritet och enhet svaret: ”Om vi ​​kan behålla enhet och ha en rättvis fördelning av vacciner i medlemsstaterna, har vi skäl att tro att 380 miljoner europeiska medborgare kommer att vaccineras till sommaren. Detta är en vetenskaplig och hälsosam prestation som inte kan förstöras av parallella avtal och direkta inköp. "Hon tillade:" Låt oss tala med en röst så att den största vaccinationskampanjen i historien kommer att ge oss hopp tillbaka 2021. "

"Vad gör vi exakt för att öka administrationshastigheten för vacciner i hela EU?" frågade Dacian Cioloş (Förnya, Rumänien). ”Jag vet att detta är ett lopp mot tiden, men i det här loppet kan vi inte glömma att vi har ett ansvar att göra saker i full öppenhet, ett ansvar gentemot våra medborgare att få deras förtroende. Det förtroendet är till stor del vad vaccinationskampanjen beror på. "

Joëlle Mélin (ID, Frankrike) sa att förhandlingarna om vaccinkontrakten saknade transparens. "Vi är nu i distributionsfasen och vi upptäcker att det finns brister och brott mot löften från läkemedelsföretagen," tillade hon.

Philippe Lamberts (De gröna / EFA) talade också om behovet av öppenhet och det faktum att Europeiska kommissionen höll kontrakten med laboratorier hemliga: ”Denna ogenomskinlighet är en förolämpning mot demokratin. I varje enskilt kontrakt måste köparen veta vad han eller hon köper till vilka villkor och vilket pris. ” Han talade också om potentiella ansvarsfrågor: ”Det är avgörande att veta vem som kommer att hålla ansvaret om det skulle uppstå negativa biverkningar av vaccinationen - skulle det vara de offentliga beslutsfattarna eller skulle det vara läkemedelsproducenterna? Vi har ingen aning. ”

Joanna Kopcińska (ECR, Polen) sa att beslutet för den gemensamma vaccinationsstrategin var rätt: ”Vi behöver en övergripande strategi och naturligtvis har skepsis mycket att göra med en rädsla för att vaccinationen går långsamt, leveransen är kanske sent och kontrakten är inte transparent. ”Hon efterlyste en systematisk uppdatering av behandlingsstrategier och lämpliga informationskampanjer som når ut till alla.

Marc Botenga (Vänster, Belgien) efterlyste större insyn i läkemedelsföretagens ansvar och ansvar. Han kritiserade ojämn tillgång till vacciner globalt och noterade att fattigare regioner har svårt att få tillräckligt med vacciner. "Ingen vinst måste göras på denna pandemi och vi vill verkligen inte ha segregering vid vaccinationer."

Plenardebatt om EU: s globala strategi för Covid-19-vaccinationer Några av talarna under debatten om COVID-19-vaccinationer  

Hälsokommissionär Stella Kyriakides försäkrade ledamöterna att deras krav på öppenhet hade hörts. Hon välkomnade det faktum att den första av vaccinleverantörerna hade gått med på att göra texten i deras kontrakt tillgänglig och sade att kommissionen arbetade för att få andra producenter att göra detsamma.

Kyriakides sa att hon förväntar sig att se fler ansökningar om godkännande av vacciner under de kommande månaderna. Hon betonade vikten av en global strategi: ”Inget land kommer att vara säkert och ingen ekonomi kommer att återhämta sig förrän viruset är under kontroll på alla kontinenter.” Hon talade också om Covax - den globala anläggningen för att säkerställa rättvis och universell tillgång till Covid- 19 vacciner som EU hjälpte till att skapa - som syftar till att köpa två miljarder doser i slutet av 2021, inklusive mer än 1.3 miljarder för länder med låg- och medelinkomst.

Ana Paula Zacarias, den portugisiska statssekreteraren för europeiska frågor som talade på rådets vägnar, sade att den gemensamma EU-metoden, som påskyndade processen att utveckla, auktorisera och säkra tillgång till vacciner, måste fortsätta att säkerställa tillgänglighet och effektivitet utrullning av vacciner i alla medlemsstater.

Zacarias sade att ett antal frågor fortfarande måste lösas, inklusive formatet och rollen för vaccinationsintyget, en gemensam strategi för användning och validering av antigen-snabba tester och ömsesidigt erkännande av COVID-19-testresultat.

Backgound: Race for vaccines

Redan från början av koronavirusutbrottet har Europaparlamentet följt vaccinens forsknings- och utvecklingsprocess noga. EU samordnade en gemensam insats för att säkerställa en snabb utplacering av vacciner mot sjukdomen genom EU mobilisering av hundratals miljoner euro för forskningsprojekt och mer flexibla förfaranden. Parlamentet godkände ett tillfälligt undantag från vissa regler för kliniska prövningar till låta vacciner utvecklas snabbare.

Ledamöter i hälsokommittén framhöll upprepade gånger behovet av allmänhetens förtroende för vacciner och vikten av att bekämpa desinformation och bad om mer öppenhet när det gäller vaccinkontrakt, auktorisering och distribution i EU.

Enligt EU: s vaccinstrategi lanserades i juni 2020 förhandlade kommissionen fram och ingick avtal om förhandsköp med vaccinutvecklare på EU-ländernas vägnar. EU täcker en del av de kostnader som producenterna står inför i utbyte mot rätten att köpa en viss mängd vaccindoser inom en viss tidsram och till ett visst pris, när de väl har beviljats ​​marknadsföringsgodkännande. Hittills har sex kontrakt med läkemedelsföretag ingåtts.

Efter vetenskaplig utvärdering och positiv rekommendation från Europeiska läkemedelsmyndigheten, beviljade Europeiska kommissionen villkorligt marknadsgodkännande för det första vaccinet mot Covid-19, utvecklat av BioNTech och Pfizer, den 21 december 2020. Vaccinationer i hela EU startade strax därefter den 27 december. Den 6 januari 2021 fick Modernas vaccin villkorat marknadsgodkännande. Det vaccin som utvecklats av AstraZeneca skulle kunna godkännas i slutet av januari.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend