Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Ordförandeskapets konferens bygger konsensus för framsteg inom innovativ personaliserad medicin i en COVID 19- och post-COVID 19-värld

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den tredje ordförandeskapskonferensen, organiserad av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM), uppnådde enighet mellan flera intressenter om många aspekter av att underlätta innovation i dagens europeiska sjukvårdssystem skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Evenemanget som hölls under det tyska EU-ordförandeskapets regi och har rätt 'Säkerställa tillgång till innovation och datarikt biomarkörsutrymme för att påskynda bättre kvalitet på vården för medborgarnaoch ägde rum i en virtuell miljö den 12 oktober.

 Mötet med tvärvetenskapliga personaliserade medicinsexperter följde tre framgångsrika årliga kongresser i Belfast, Bryssel och Milano, plus sju årliga ordförandeskapskonferenser.

Annons

Vad hände i morse?

Som alltid ordförandeskapets konferens utställningsmonter olika mål som både den offentliga och den privata sektorn kan stödja för att EU ska kunna presentera ett gemensamt mål. den tog placera i ett fokuserat format för att tillåta konkreta frågor att hanteras och att ha en dialog med beslutsfattare.

EU4Health-programledaren Cristian Busoi ledamöter talade på morgonen och för eftermiddagsmötet är ytterligare ledamöter rubriker att tala, liksom företrädare för EMA och kommissionen. Det var mer än 200 deltagare vid konferensen i måndags morgon och markerade konferensen som en enastående framgång. Och EU4Heath-programmet, som är avsett att ta ett stort steg framåt, diskuterades också vid konferensen. Than utarbetar kompromissändringsförslag kommer att röstas om i ENVI-utskottet, vilket innebär att Europaparlamentet för första gången kommer att yttra sig om förslaget. 

Annons

För eftermiddagssession som börjar kl 14h, sessioner inkluderar a) Testning av biomarkörer inom området Alzheimers och relaterad demens; b) Session IV: Propelling Healthcare with Advanced Therapy Medicinal Products (ATMPs) och c) Avslutande session: Förverkligande av potentialen för data och tidig diagnos genom biomarkörtestning och molekylär diagnostik.

Dagen innehöll en fullständig och produktiv session om det aktuella heta ämnet inom läkemedelsstrategin, rationell fördelning av resurser i en COVID och efter COVID-världen, European Data Space, Genterapy plus value-baserade resultat och biomarkörer / molekylär diagnostik.

Biomarkörer diskuterades nyligen vid ett EAPM-satellitevenemang som ägde rum vid ESMO-kongressen och enhändelse runt bord om biomarkörer och molekylär diagnos ägde rum före huvudkonferensen i Bryssel som ledde till den akademiska publikationen med titeln ''Att skapa större noggrannhet i Europas hälso- och sjukvårdssystem: potentialen för biomarkörstest inom onkologi "

Viktiga uttalanden

Ledamot Christian Busoi sade: "Åtgärder är nödvändiga på samarbetsnivå och på EU-nivå - för att få ny inblick i sjukdomar blir personlig medicin redan den dominerande behandlingen för cancer och en mängd andra lidanden.

"Kvalitetssäkring måste utvecklas vidare för att tillgodose patienternas behov. Och prisvärdhet är den viktigaste frågan - kan vi 'rådatt slå cancer?


AstraZeneca Europe och Canada Executive Vice President Iskra Reic sa: ”Det är viktigt att lära av krisen och dela och komma tillsammans och lära sig. Det behöver flera partners som arbetar tillsammans i hälso- och sjukvårdens ekosystem. ”

När det gäller cancer, under tiden, Christine Chomienne, vice ordförande, Mission Board for Cancer, och professor i cellulär biologi vid Université Paris Diderot sa: "Vi måste ändra tankesätten för cancerkulturen - för förebyggande, för beslutsfattare, för ersättning, men alltid med mycket starka bevis."

Under konferensen, EUnetHTA operativ chef Marcus Guardian sa: "Vi har bevisat effektivitetsvinster från samordning på EU-nivå - men detta kräver en robust mekanism med tydliga regler, balanserad av flexibilitet i nationellt genomförande." 

Han tillade: ”Vi måste också komma ihåg att ersättning och prissättning inte omfattas av förslaget och att det kommer att förbli en behörighet för medlemsstaterna. EU-samarbete behövs för att säkerställa ett ständigt informationsutbyte mellan MTV-myndigheter i EU. ”

Bland de som talade vid evenemanget var Mary Baker, former ordförande för Europeiska hjärnrådet. Hon sa: ”Det finns ett behov av samarbete i samhället. Vi behöver vetenskapen för att få svaren, men de är inte till nytta om de bara stannar på laboratorierna. Vi måste visa att vi kan arbeta tillsammans. ” 

I mer nykterande nyheter, hälsoprogrammet har sett sin budget sänks av rådet till 1.7 miljarder euro från de 9.4 miljarder euro som kommissionen föreslog i maj - vilket har framkallat kritik i Bryssels hälsobubbla, beskriven som "kortsiktig öreklämning inför en hälsokris en gång i livet ”. Och i september uppmanade kommissionens ordförande Ursula von der Leyen parlamentsledamöterna att kämpa för mer hälsopengar.

 Rapporten om konferensen kommer att ges ut senare i veckan.

coronavirus

SÄKER: Rapporten bekräftar instrumentets framgångar för att skydda jobb och inkomster

publicerade

on

Du har nu möjlighet Kommissionen har publicerat sin andra rapport om effekterna av SURE, instrumentet på 100 miljarder euro som är avsett att skydda jobb och inkomster som drabbats av COVID-19-pandemin.

Rapporten finner att SURE har lyckats dämpa de allvarliga socioekonomiska konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Nationella arbetsmarknadsåtgärder som stöds av SURE beräknas ha minskat arbetslösheten med nästan 1.5 miljoner människor år 2020. SURE har bidragit till att effektivt bekämpa ökningen av arbetslösheten i de mottagande medlemsstaterna under krisen. Tack vare SURE och andra stödåtgärder har denna ökning av arbetslösheten visat sig vara betydligt mindre än under den globala finanskrisen, trots det mycket större fallet i BNP.

SÄKER är en avgörande del av EU: s övergripande strategi för att skydda medborgarna och mildra de negativa konsekvenserna av COVID-19-pandemin. Det ger ekonomiskt stöd i form av lån som beviljas på förmånliga villkor från EU till medlemsstaterna för att finansiera nationella korttidsarbetssystem, liknande åtgärder för att bevara arbetstillfällen och stödja inkomster-särskilt för egenföretagare och vissa hälsorelaterade åtgärder .

Annons

Totalt 94.3 miljarder euro i ekonomiskt bistånd har hittills godkänts till 19 medlemsstater, varav 89.6 miljarder euro har betalats ut. SÄKER kan fortfarande ge nästan 6 miljarder euro i ekonomiskt bistånd till medlemsstaterna av det totala kuvertet på 100 miljarder euro.

Viktigaste resultaten

Annons

SURE har stött cirka 31 miljoner människor 2020, varav 22.5 miljoner är anställda och 8.5 miljoner egenföretagare. Detta motsvarar mer än en fjärdedel av det totala antalet anställda i de 19 mottagarmedlemsstaterna.

Dessutom har cirka 2.5 miljoner företag som drabbats av COVID-19-pandemin gynnats av SURE, så att de kan behålla arbetare.

Med tanke på EU: s starka kreditvärdighet har mottagarmedlemsstaterna sparat uppskattningsvis 8.2 miljarder euro i räntebetalningar tack vare SURE.

Kommissionen tog in ytterligare 36 miljarder euro för tre emissioner sedan tidpunkten för utarbetandet av den första rapporten i mars 2021. Dessa emissioner var i stort sett övertecknade. Alla medel har samlats in som sociala obligationer, vilket ger investerare förtroende för att deras pengar går till ett socialt syfte och gör EU till världens största emittent av sociala obligationer.

Den 4 mars 2021 presenterade kommissionen en Rekommendation om effektivt aktivt stöd till sysselsättningen efter COVID-19-krisen (EASE). Den beskriver en strategisk strategi för att gradvis övergå mellan nödåtgärder som vidtagits för att bevara arbetstillfällen under pandemin och nya åtgärder som behövs för en jobbrik återhämtning. Med EASE främjar kommissionen skapande av arbetstillfällen och övergångar mellan jobb, inklusive mot den digitala och gröna sektorn, och uppmanar medlemsstaterna att använda tillgängliga EU-medel.

En ekonomi som fungerar för människor Executive Vice President Valdis Dombrovskis sa: ”SURE -systemet har bevisat sitt värde och fortsätter att uppfylla sitt syfte. Vi skapade det under en nödsituation för att stödja människors inkomster, skydda deras familjer och bevara deras försörjning när de behövde det som mest. Dess framgång kan mätas med siffrorna i dagens rapport som visar att SURE lyckades hålla många miljoner européer i ett jobb under den värsta krisen. Det har spelat en viktig roll i Europas övergripande svar, vilket vi också måste tacka nationella regeringar för. När vi lämnar pandemin bör vårt tillvägagångssätt gradvis fokusera på att främja kvalitetsarbete och skapa lättare jobb-till-jobb-övergångar genom utbildning och andra åtgärder. ”

Jobb- och socialrättskommissionär Nicolas Schmit sa: ”SURE -instrumentet har visat sig vara både innovativt och oumbärligt. Det är ett lysande exempel på ett Europa som skyddar och fungerar för människor. I rapporten som offentliggjordes i dag står det att finansiering tillgänglig för medlemsstaterna genom SURE hjälpte till att undvika att upp till 1.5 miljoner fler personer kommer in i arbetslöshet 2020. SURE hjälpte till att stoppa detta flöde. Nu måste vi agera lika resolut och snabbt för att införa aktiv arbetsmarknadspolitik för en jobbrik återhämtning på den föränderliga arbetsmarknaden. ”

Bakgrund

Kommissionen föreslog SURE -förordningen den 2 april 2020 som en del av EU: s första svar på pandemin. Den antogs av rådet den 19 maj 2020 och blev tillgänglig efter att alla medlemsstater undertecknat garantiavtalen den 22 september 2020. Den första utbetalningen skedde fem veckor efter att SURE blev tillgängligt.

Budget- och administrationskommissionär Johannes Hahn sade: ”Det är lugnande att de pengar som samlats in på marknaden under SURE har hjälpt EU -länderna att nå imponerande resultat på kort tid. För kommissionen har SURE satt scenen för lån under det mycket större NextGenerationEU -återvinningsinstrumentet. Med 49 miljarder euro utbetalade till 13 EU -länder hittills och några miljarder till EU: s budgetprogram ser NextGenerationEU också till att återhämtningen fungerar för alla. ”

Dagens rapport är den andra rapporten om SURE som riktas till rådet, Europaparlamentet, Ekonomiska och finansiella kommittén (EFC) och sysselsättningskommittén (EMCO). Enligt artikel 14 i SURE -förordningen är kommissionen lagligt skyldig att utfärda en sådan rapport inom 6 månader från dagen då instrumentet blev tillgängligt. De första rapporten publicerades den 22 mars 2021. Efterföljande rapporter kommer att följa var sjätte månad så länge SURE är tillgängligt.

Ekonomikommissionär Paolo Gentiloni sade: ”Den här andra rapporten om SUREs inverkan bekräftar värdet av detta solidaritetsinstrument utan motstycke. Siffrorna talar för sig själva: 1.5 miljoner färre arbetslösa, 31 miljoner arbetare och 2.5 miljoner företag som stöds och mer än 8 miljarder euro i räntebesparingar. Jag är stolt över den europeiska framgångssagan som är SÄKER: en framgångssaga som vi måste bygga på! ”

Kommissionen utfärdar sociala obligationer för att finansiera SURE-instrumentet och använder intäkterna för att tillhandahålla back-to-back-lån till förmånstagarländerna. Ytterligare information om dessa obligationer, tillsammans med en fullständig översikt över de medel som samlas in under varje emission och mottagarmedlemsstaterna, är tillgänglig online här.

Mer

Andra rapporten om genomförandet av SURE

SÄKER webbplats

Faktablad om SÄKER

SÄKER reglering

EU som låntagarwebbplats

Fortsätt läsa

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend