Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Icke-statliga organisationer uppmanar Europeiska centralbanken att sluta finansiera fossila bränslen

publicerade

on

Frivilligorganisationer 350.org, SumOfUs, Reclaim Finance liksom Greenpeace har skrivet till Europeiska centralbanken (ECB) att kräva att det slutar stödja företag med fossila bränslen som en del av sitt utvecklande svar på COVID-19. Brevet kommer tre veckor före ECB: s styrelsemöte den 10 december, där guvernörer är förväntas öka bankens ekonomiska stimulansåtgärder.

350.org kampanj Nick Bryer sa: ”Det är löjligt att Europeiska centralbanken talar om att ta itu med klimatkrisen, samtidigt som han stöder några av världens värsta förorenare. Med sitt befintliga COVID-relaterade inköpsprogram på 1.47 biljoner euro kan banken redan ha pumpat upp till 220 miljarder € till koldioxidutsläpp som Shell och Total. Och den 10 december kan banken dubbla ner och kanalisera miljarder euro till fossila bränsleföretag - såvida de inte medvetet vidtar åtgärder för att utesluta dem ”

ECB: s ordförande Christine Lagarde (avbildad) har lovat att ”utforska varje aveny”I kampen mot klimatförändringar, inklusive att överväga att använda bankens system för köp av tillgångar på 2.8 ton för att uppnå gröna mål. Men i december kommer centralbanken sannolikt att välja ytterligare tillgångsköp utan några gröna strängar.

Reclaim Finance-kampanjen Paul Schreiber sa: ”Nästa månads möte visar huruvida ECB verkligen är engagerad i att integrera klimatet i sin verksamhet. Centralbanken kan inte vara trovärdig om den fortsätter att stödja företag med fossila bränslen, som inte har för avsikt att respektera Parisavtalet och aggressivt planerar att utveckla nya projekt för fossila bränslen. ”

Det öppna brevet - också undertecknat av Positive Money Europe, New Economics Foundation, Oil Change International och andra - uppmanar ECB att vidta två omedelbara steg i linje med sina åtaganden och i väntan på resultaten av sin strategiöversyn:

1) Exkludera fossila bränsleföretag från inköp av företags tillgångar, och

2) Pilot ett grönt riktat långsiktigt refinansieringsverksamhetsprogram (TLTRO) för att stimulera privata banker att låna ut mer pengar till gröna investeringar.

SumOfUs kampanj Leyla Larbi sa: ”Att finansiera en” grön ”återhämtning och även finansiera de mest klimatförstörande företagen runt är ingen mening alls. Europeiska kommissionens Green Deal-handlingsplan undermineras uppenbarligen av sin egen centralbank, och det är därför mer än 166,000 XNUMX människor i hela Europa begär ECB att ändra. ECB kan avsluta allt stöd till företag med fossila bränslen och stödja gröna investeringar med ett grönt TLTRO-program. ”

Brevet ekar rösten från mer än 160,000 XNUMX personer som undertecknade en framställning uppmanar ECB att sluta stödja förorenare genom sin penningpolitik.

  • Det öppna brevet är finns här.
  • Återkrav Finansrapport om ECB: s pågående stöd till fossilbränsleindustrin finns här. En specifik sammanfattning om gasutvidgning är finns här.
  • NEF och Greenpeaces rapport om ECB: s tillgångsköp och deras koldioxidförspänning är finns här.
  • Positive Money Europe och Sustainable Finance Labs rapport om Green TLTRO är finns här.
  • Förra månaden höll KoalaKollektiv, en baserad klimaträttslig grupp i Frankfurt, en protest utanför ECB. Foton och videor finns här.

coronavirus

Coronavirus: Kommissionen ska tillhandahålla 200 desinfektionsrobotar till europeiska sjukhus

publicerade

on

Som ett led i sina fortsatta ansträngningar för att ta itu med spridningen av koronavirus och förse medlemsstaterna med nödvändig utrustning lanserade kommissionen inköpet av 200 desinfektionsrobotar som kommer att levereras till sjukhus i hela Europa. Sammantaget finns en särskild budget på upp till 12 miljoner euro tillgänglig från Nödstöd (ESI). Sjukhus från de flesta medlemsstater uttryckte ett behov och intresse av att ta emot dessa robotar, som kan desinficera vanliga patientrum med ultraviolett ljus på så snabbt som 15 minuter och därmed bidra till att förebygga och minska spridningen av viruset. Processen styrs av en operatör, som kommer att lokaliseras utanför det utrymme som ska desinficeras, för att undvika exponering för UV-ljus.

Vice verkställande direktör Margrethe Vestager sa: ”Utveckling av teknik kan skapa förändringskrafter och vi ser ett bra exempel på detta i desinfektionsrobotarna. Jag välkomnar den här åtgärden för att hjälpa våra sjukhus i Europa att minska risken för infektion - ett viktigt steg för att begränsa spridningen av koronavirus. ” Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, tillade: ”Europa har förblivit motståndskraftigt och solidariskt under den aktuella krisen. Från att återvända till EU-medborgare som är strandsatta utomlands till att öka produktionen av masker och se till att medicinsk utrustning når dem som behöver den inom den inre marknaden, vi agerar för att skydda våra medborgare. Nu använder vi desinfektionsrobotar på sjukhus så att våra medborgare kan dra nytta av denna potentiellt livräddande teknik. ”

Robotarna förväntas levereras under de kommande veckorna.

Fortsätt läsa

coronavirus

Italien rapporterar 28,337 562 nya fall av koronavirus på söndagen, XNUMX dödsfall

publicerade

on

By

Italien hade registrerat 28,337 24 nya koronavirusinfektioner under det föregående dygnet, sade hälsovårdsministeriet på söndagen (22 november), en minskning från 34,767 562 dagen innan. Ministeriet rapporterade också 19 COVID 692-relaterade dödsfall, ned från 699 på lördag och 188,747 på fredag. Det gjordes 237,225 XNUMX koronaviruspinnor under den senaste dagen, sade ministeriet, mot tidigare XNUMX XNUMX.

Italien var det första västerländska landet som drabbades av viruset och har sett 49,823 19 COVID-1.409 dödsfall sedan dess utbrott uppstod i februari, den näst högsta avgiften i Europa efter Storbritanniens. Det har också registrerat XNUMX miljoner ärenden. Medan Italiens dagliga dödsantal har varit det högsta i Europa de senaste dagarna har ökningen av sjukhusintag och intensivvårdsbeläggning avtagit.

Antalet personer på sjukhus med COVID-19 uppgick till 34,279 216 på söndag, en ökning med 106 från dagen innan. Det jämfördes med en daglig ökning med 43 på lördag. Antalet patienter i intensivvård ökade med 10, efter en ökning med bara 21 på lördag (3,801 november) och ligger nu på 1,000 100. När Italiens andra epidemivåg accelererade snabbt, fram till för ungefär en vecka sedan, ökade sjukhusinläggningarna med cirka XNUMX per dag, medan intensivvårdsbeläggningen ökade med cirka XNUMX per dag.

Den nordliga regionen Lombardiet, centrerad om Italiens finansiella huvudstad Milano, förblev det hårdast drabbade området på söndagen och rapporterade 5,094 nya fall. Den södra regionen Campania, som endast har cirka 60% av Lombardiens befolkning, krita upp det näst högsta antalet nya fall, på 3,217 XNUMX.

Fortsätt läsa

Belgien

Kommissionen godkänner 434 miljoner euro i lönesubvention för att stödja belgiska företag som drabbats av koronavirusutbrott

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett belgiskt lönesubventioneringssystem på 434 miljoner euro för att stödja företag som har varit tvungna att avbryta sin verksamhet på grund av nya nödåtgärder som införts av regeringen för att begränsa spridningen av koronavirus. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk.

Systemet kommer att vara öppet för företag inom sektorerna gästfrihet, kultur, rekreation och evenemang, sport, semesterparker och campingplatser, samt resebyråer, researrangörer och turistinformationstjänster. Åtgärden gäller även vissa av deras leverantörer, förutsatt att de har drabbats av en betydande minskning av omsättningen till följd av deras kunders obligatoriska avstängning.

Det offentliga stödet kommer att ske i form av direktbidrag, ett belopp som motsvarar de sociala avgifter som arbetsgivarna ska betala mellan juli och september 2020. Syftet med systemet är att undvika uppsägningar och hjälpa stödmottagarna att återuppta sin affärsverksamhet efter den obligatoriska nedläggningen period.

Kommissionen fann att det belgiska systemet överensstämmer med villkoren i programmet Tillfälligt ramverk. I synnerhet kommer stödet (i) att ges till företag som särskilt drabbas av coronavirusutbrottet; (ii) inte överstiger 80% av den lönande personens bruttolön under den relevanta 3-månadersperioden, och (iii) är föremål för villkoret att arbetsgivarna förbinder sig att inte säga upp relevant personal under de tre månader som följer efter beviljandet av stödet. Kommissionen drog slutsatsen att systemet är nödvändigt, lämpligt och proportionellt för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 bi EUF-fördraget och villkoren i den tillfälliga ramen.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.59297 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend