Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

President von der Leyen deltar i G20 Virtual Leaders 'Summit

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

I helgen den 21-22 november kommer president Ursula von der Leyen att delta i G20-ledartoppmötet tillsammans med Europeiska rådets ordförande Charles Michel. Tillsammans som EU-delegationen kommer de gemensamt att representera EU som fullvärdig medlem av G20. På grund av den nuvarande sanitära situationen kommer toppmötet att äga rum helt via videokonferens.

Årets toppmöte, med temat "Realizing Opportunities of the 21st Century for All", möts under ordförandeskapet för kungariket Saudiarabien. Den första sessionen börjar på lördag eftermiddag och kommer att fokusera på "Att övervinna pandemin och återställa tillväxt och sysselsättning". Den andra sessionen äger rum på söndag eftermiddag (22 november) under titeln 'Building a Inclusive, Sustainable and Resilient Future'.

På fredagen (20 november) vid middagstid kommer presidenter von der Leyen och Michel att hålla en gemensam presskonferens för att presentera EU: s prioriteringar före början av toppmötet. Presskonferensen sänds vidare EbS. Det saudiska ordförandeskapet har förberett en mikroplats tillägnad media som är intresserade av att följa ledartoppmötet. Informationen för ackreditering finns tillgänglig här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend