Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Storbritanniens julplaner kommer att kosta många liv, säger hälsotidningar

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Två av Storbritanniens mest inflytelserika tidskrifter för hälso- och sjukvårdspersonal uppmanade regeringen gemensamt på tisdag (15 december) att skrota planerna för att lindra COVID-19-begränsningarna i fem dagar runt jul eller riskera att överväldiga hälso- och sjukvården, skriver Estelle Shirbon.

I det som bara var deras andra gemensamma ledare på mer än 100 år sa British Medical Journal och Health Service Journal att regeringen borde strama åt reglerna snarare än att låta tre hushåll blandas under fem dagar.

"Vi tror att regeringen är på väg att blundra till ett annat stort fel som kommer att kosta många liv", sade ledningen.

Det hävdade att Storbritannien, långt från att ge människor en möjlighet att låta sitt vakta över jul, följa de mer försiktiga exemplen på Tyskland, Italien och Nederländerna som just har meddelat att de skärper begränsningarna.

Storbritannien har registrerat 64,402 XNUMX dödsfall från COVID, det näst högsta antalet i Europa.

Artikeln kom en dag efter att regeringen tillkännagav att på grund av en kraftig ökning av fallen skulle London flytta upp till ”Very High Alert” -nivå, det mest restriktiva av Englands tierade regleringssystem för att försöka innehålla viruset.

Londons borgmästares Sadiq Khan sa också att regeringen borde titta igen på sina julplaner och uppmaningen från de respekterade tidskrifterna kommer att öka den ökande pressen på regeringen att ändra kurs. Hittills har ministrar avvisat sådana samtal genom att betona behovet av medborgare att agera ansvarsfullt.

De två tidskrifterna sa att om det inte skett någon förändring av politiken skulle det statliga National Health Service (NHS) stå inför ett skarpt val efter jul: sluta med det mest valfria och icke-brådskande arbetet eller bli överväldigad av COVID-patienter.

Annons

"Den största effekten av en ytterligare ökning av COVID-19-slutpatienter kommer sannolikt att kännas mest av dem med andra tillstånd", säger ledningen.

Den sade att regeringen hade varit för långsam att införa restriktioner på våren och igen på hösten och anklagade den för att "slösa bort pengar på misslyckande" genom att överdriva finansiering till ett nationellt Track and Trace-system som var ineffektivt.

"Det borde nu vända sitt utslag beslut att tillåta hushållsblandning och istället förlänga nivåerna under den fem dagar långa julperioden för att få ner siffrorna i förväg av en trolig tredje våg", sade ledningen.

Regeringen har sagt att dess planer hålls under översyn men har inte angett att den skulle upphäva sitt beslut.

"Det vi ber folk att göra är det minsta möjliga, det finns utrymme för tre hushåll att samlas under den perioden", sa Steve Barclay, finansministerns sekreterare, till LBC-radio. "Det är en svår tid så vi vill inte kriminalisera familjer för att ha kommit tillsammans vid jul."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend