Anslut dig till vårt nätverk!

Cigaretter

Samråd med tobaksskattedirektivet: 83% av inlämningarna varnar för högre skatter på vaping

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

World Vapers Alliance uppmanar starkt politiska beslutsfattare att hålla sig borta från att jämföra tobaksrökning och vaping, särskilt när det gäller beskattning. Detta kommer från hälarna i ett nyligen avslutat samråd om uppdateringen av tobaksskattedirektivet, som specificerade Europeiska kommissionens avsikt att beskatta vapningsprodukter på samma sätt som cigaretter beskattas. 

I kommentar till samrådet sa WVA-chef Michael Landl: ”Att göra vaping mindre tilltalande för rökare av högre priser kommer att avskräcka nuvarande rökare från att byta till mindre skadliga alternativ. Detta kommer verkligen inte att vara till någon nytta för folkhälsan. Dessutom är höga skatter på vapingprodukter särskilt skadliga för befolkningens lägre inkomstgrupper, som utgör den största andelen nuvarande rökare. ”

Konsultationen avslutades den 5 januari och av 134 svar från medborgare, föreningar och näringsliv hänvisade 113 eller 84% till de positiva effekterna av vaping och den allvarliga negativa inverkan som beskattning av densamma som cigaretter skulle ha.

Michael Landl tillade: ”Jag är mycket glad över det överväldigande antalet svar för att vaping till detta samråd. Det visar att många människor känner till potentialen för att minska skadan av vaping. . Vad politiska beslutsfattare behöver förstå nu är att skattehöjningar på vaping kommer att leda till att människor byter tillbaka till rökning, ett resultat som absolut ingen önskar. ”

Därför är det viktigt för WVA att icke-brännbara produkter inte regleras och beskattas på samma sätt som brännbar tobak är. Lagstiftare måste följa de vetenskapliga bevisen och avstå från stramare reglering och högre beskattning av vapingprodukter.

"Om vi ​​vill minska rökbaserade bördor för folkhälsan måste tillgång till och överkomliga priser på vapingprodukter garanteras", avslutade Landl.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend