Anslut dig till vårt nätverk!

EU

EMA rekommenderar COVID-19 Vaccine AstraZeneca för godkännande i EU

publicerade

on

EMA har rekommenderat att bevilja ett villkorligt godkännande för försäljning av COVID-19-vaccin AstraZeneca för att förhindra koronavirussjukdom 2019 (COVID-19) hos personer från 18 år, inklusive personer över 55 år.

Efter EMA: s kommitté för humanläkemedel (CHMP) har noggrant utvärderat uppgifterna om vaccinets kvalitet, säkerhet och effekt och rekommenderat genom konsensus att ett formellt villkorligt godkännande för försäljning beviljas av Europeiska kommissionen. Detta är det tredje COVID-19-vaccinet som EMA rekommenderar för godkännande. Detta kommer att försäkra EU-medborgarna att vaccinet uppfyller EU: s standarder och inför skydd, kontroller och skyldigheter för att stödja EU-omfattande vaccinationskampanjer.

Annons

"Med detta tredje positiva yttrande har vi ytterligare utvidgat arsenalen av vacciner som är tillgängliga för EU- och EES-länderna för att bekämpa pandemin och skydda sina medborgare", säger Emer Cooke, verkställande direktör för EMA. "Som i tidigare fall har CHMP utvärderat detta vaccin noggrant, och den vetenskapliga grunden för vårt arbete stöder vårt fasta åtagande att skydda EU-medborgarnas hälsa."

Kombinerade resultat från fyra kliniska prövningar i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika visade att COVID-4-vaccin AstraZeneca var säkert och effektivt för att förhindra COVID-19 hos personer från 19 år. Dessa studier involverade totalt 18 24,000 personer. Halva fick vaccinet och hälften fick en kontrollinjektion, antingen en dummyinjektion eller ett annat icke-COVID-vaccin. Människor visste inte om de hade fått testvaccinet eller kontrollinjektionen.

Säkerheten för vaccinet har demonstrerats i de fyra studierna. Emellertid baserade byrån sin beräkning av hur väl vaccinet fungerade på resultaten från studie COV002 (genomförd i Storbritannien) och studie COV003 (genomförd i Brasilien). De andra två studierna hade färre än 6 COVID-19-fall i vardera, vilket inte räckte för att mäta vaccinens förebyggande effekt. Eftersom vaccinet ska ges som två standarddoser, och den andra dosen bör ges mellan 4 och 12 veckor efter den första, koncentrerade läkemedelsmyndigheten dessutom på resultat som involverade personer som fick denna standardregim.

Annons

Dessa visade en minskning med 59.5% av antalet symtomatiska COVID-19-fall hos personer som fick vaccinet (64 av 5,258 19 fick COVID-154 med symtom) jämfört med personer som fick kontrollinjektioner (5,210 av 19 60 fick COVID-XNUMX med symtom). Detta innebär att vaccinet visade cirka XNUMX% effekt i de kliniska prövningarna.

De flesta av deltagarna i dessa studier var mellan 18 och 55 år gamla. Det finns ännu inte tillräckligt med resultat hos äldre deltagare (över 55 år) för att ge en siffra för hur bra vaccinet kommer att fungera i denna grupp. Skydd förväntas dock med tanke på att ett immunsvar ses i denna åldersgrupp och baserat på erfarenhet av andra vacciner; Eftersom det finns tillförlitlig information om säkerhet i denna population ansåg EMA: s vetenskapliga experter att vaccinet kan användas hos äldre vuxna. Mer information förväntas från pågående studier, som inkluderar en högre andel äldre deltagare.

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 231 miljoner euro i förfinansiering till Slovenien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 231 miljoner euro till Slovenien i förfinansiering, motsvarande 13% av landets bidragstilldelning under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Sloveniens återhämtnings- och motståndskraftsplan. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Sloveniens plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 2.5 miljarder euro, bestående av 1.8 miljarder euro i bidrag och 705 miljoner euro i lån, under hela planens livstid. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU.

RRF är kärnan i NextGenerationEU som kommer att ge 800 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den slovenska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend