Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Health Union: Högnivåevenemang om effekterna av covid-19-pandemins psykiska hälsa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Mer än ett år in i covid-19-pandemin har den psykiska hälsans påverkan varit överväldigande, med konsekvenser som har märkts över hela samhället. För att belysa relevansen och komplexiteten i att ta itu med denna utmaning, och generellt den vikt som fästs vid mental hälsa, håller Europeiska kommissionen idag (10 maj) ett högnivåevenemang online med titeln "Psykisk hälsa och pandemin: leva, ta hand om, agera !'. Evenemanget kommer att vara ett tillfälle att samla talare från olika policy- och praktikområden, samt att höra från de mest drabbade, inklusive ungdomar, de med redan existerande psykiska problem och deras vårdare, och att dela exempel och lovande metoder i syfte att se till att hälsosystemen är väl rustade, nu och i framtiden och att kartlägga vägen framåt. 

Hälso- och livsmedelssäkerhetskommissionär Stella Kyriakides sa: "Psykisk hälsa är ett livslångt engagemang för mig. När vi gör framsteg för att begränsa covid-19 och bygga en stark europeisk hälsounion, är det av största vikt att vi gör en inventering av pandemins konsekvenser för psykisk hälsa, att vi gemensamt reflekterar över vad vi vet och utforskar vad vi behöver förstå och Gör bättre. Det är alldeles uppenbart att mental hälsa är viktigare än någonsin, och vi står sida vid sida med EU-länder, sjukvårdspersonal och alla berörda för att vidta åtgärder för att ta itu med en av dagens mest angelägna utmaningar och för att ge röst åt de mest drabbade av denna oöverträffade hälsokris.” 

Kommissionen stöder nationella hälsoprioriteringar som skyddar mental hälsa, förebygger psykisk ohälsa och förbättrar tillgången till behandling. Evenemanget äger rum under European Mental Health Awareness Week och kommer att livestreamas. Mer information, inklusive agenda och registreringslänkar, finns tillgängliga här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend