Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Onkogenomik och barnhälsa - Call for Papers och G7, HTA

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

God eftermiddag hälsokollegor, och välkommen till veckans första uppdatering av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM). Arbetet mellan EAPM och olika tidskrifter pågår nu om en särskild fråga om diagnos och behandling av cancer och blodsjukdomar hos barn i utvecklade länder och utvecklingsländer. skriver EAPM: s verkställande direktör Dr. Denis Horgan. 

Onkogenomik och barns hälsa: Call for Papers

Landskapet för terapi för blodcancer hos barn har precis börjat förverkliga den potential som förutsägs av precisions onkogenomik. Denna utveckling har skapat en ny miljö, där föräldrar med ett nydiagnostiserat barn befinner sig i ett helt annat landskap än den som en förälder kan ha stött på under 2010. 

Annons

I detta specialnummer inbjuder vi författare från utvecklade länder och utvecklingsländer att bidra med originalforsknings- och granskningsartiklar som fokuserar på olika aspekter av pediatrisk cancerutveckling, orsaker, underhåll och terapeutiska strategier. 

Ämnen inkluderar, om utveckling, utmaningar och möjligheter till diagnos och behandling av cancer och blodsjukdomar hos barn i utvecklade länder och utvecklingsländer.  

Denna specialutgåva har en global räckvidd, så artiklar söks inte bara från EU utan också Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern. 

Annons

Innehållet i detta ämne bör ge en inblick i nuvarande pediatriska cancerprecisionsmedicinska insatser i utvecklade länder och utvecklingsländer, vilket endast återspeglar ett mikrokosmos av de nuvarande tillämpningarna av onkogenomik i detta livliga utrymme för klinisk översättning. Ämnet kommer att publicera forskning, kommentarer, policyperspektiv, historiska insikter och kliniska och laboratorieobservationer. 

Resultaten från ämnet kommer att presenteras vid en internationell konferens under andra halvan av 2021 - deadline för abstrakta inlämningar är 1 september 2021 och deadline för inlämning av manuskript är 1 oktober 2021. Mer information finns i länk

Testböcker om Europeiska hälsounionen 

September kan vara månaden för Europeiska hälsounionens planer, med en tjänsteman från kommissionen som betonar att trepartsmöten om de tre EHU-filerna kan börja efter sommaruppehållet om allt går enligt plan. 

G7: s hälsovårdsministrar godkänner stadgan för kliniska prövningar

Hälsoministrar från några av världens största demokratier har förbundit sig att ingå ett nytt internationellt avtal som gör det lättare och snabbare att dela resultat från vaccin och terapeutiska försök för att ta itu med COVID-19 och förhindra framtida hälsorisker. Efter avslutningen av det brittiska värdet, personliga G7 Health Ministers-möte i Oxford, kommer en stadga för kliniska prövningar för terapeutiska och vacciner snabbt att genomföras. Detta hjälper till att leverera högkvalitativa, tillförlitliga och jämförbara bevis från internationella kliniska prövningar för att påskynda tillgången till godkända behandlingar och vacciner, vilket gynnar människor i Storbritannien och globalt. 

Detta kommer att inkludera starkare samarbete i stora internationella försök för att möjliggöra större mångfald av deltagare, inklusive gravida människor och barn. Stadgan kommer också att hjälpa till att undvika onödig dubbelarbete, snabbare eliminera läkemedel som inte fungerar och ge robusta kliniska bevis som kan extrapoleras till ett större antal befolkningar och platser för att rädda fler liv. Avtalet följer nyheter om att branschledare förenar sina krafter för att öka kollektiva ansträngningar för att rädda liv från sjukdomar och ta itu med globala pandemier, med ett nytt åtagande att skydda mot framtida pandemihot och skära tid att utveckla och distribuera ny diagnostik, terapi och vacciner till bara 100 dagar.

Hälsoteknikbedömning

Kommissionen, rådet och parlamentet träffades förra veckan för de senaste trepartssamtalen om HTA-filen (HTA) - HTA och alltmer aggressiva prissättningsmetoder har satt läkemedelsproducenterna under press, men en EU-diplomat sa att de gjorde goda framsteg: ” medlagstiftare bekräftade arbetet på teknisk nivå och utbytte synpunkter på rådets och parlamentets ståndpunkter i nästan alla politiska frågor ... och beslutade att fortsätta de tekniska diskussionerna för att förbereda sig för nästa och förhoppningsvis sista trepartsmötet, som redan var planerad till den 21 juni. ”

EU slår cancerplan

Kontaktgruppen för intressenter i Europas slagcancerplan - en blandning av cirka 200 företrädare från världen av patientgrupper, icke-statliga organisationer och industrin - träffades nästan för första gången på fredagen (4 juni) för att diskutera kommissionens cancerstrategi. EU: s canceruppdrag - inte att förväxla med Europas slående cancerplan - diskuterades också under kontaktgruppens möte. Det är en av de fem uppdragen på EU: s forskningsagenda, känd som Horizon Europe. Enligt en deltagare i intressentmötet kanske allt inte går bra: På frågan om sannolikheten för att uppdraget inte ska gå vidare, Jan-Willem van der Loo, teamledare för cancer vid generaldirektoratet för forskning och innovation , sa att "granskningsprocessen på uppdragen är tuff" och avböjde att "ge ett procentuellt svar på det och tycks erkänna att det fanns någon form av fråga", enligt en deltagare.

Cirka 50% av européerna missnöjda med EU: s pandemihantering

Nästan hälften av de europeiska respondenterna är missnöjda med EU: s åtgärder som svar på COVID-19-pandemin, visar en ny undersökning. Man fann att 49% var missnöjda med blockets åtgärder, medan 43% var nöjda och 8% obeslutna. Eurobarometerundersökningen fann den högsta andelen missnöje i Grekland, Luxemburg och Belgien. Resultaten, som härrör från en undersökning som genomfördes mellan 12 februari och 11 mars i de 27 EU-länderna och 12 andra länder utanför EU, inklusive Storbritannien, visade att missnöjet med EU över koronavirus ökade med fem procentenheter sedan förra sommaren. Det jämförs också med 43% av befolkningen som sa att de var nöjda med EU: s COVID-19-åtgärder - ned två procentenheter sedan sommaren - och 8% som sa att de "inte vet" hur de tycker om EU: s koronavirusrespons. ned tre procentenheter. 

De högsta andelen tillfredsställelse hittades i Danmark (68%), Litauen (67%) och Portugal (66%). Under tiden hade 12 medlemsstater en majoritet av de tillfrågade som uttryckte missnöje, med Grekland som ledde 68%, följt av Luxemburg (63%) och Belgien (61%). I Spanien och Nederländerna var den allmänna opinionen jämnt fördelad, med 44% nöjda och 44% inte nöjda i det tidigare landet och senare så detsamma, men med 43%.

Och allt från EAPM för tillfället - glöm inte, det finns mer information att hitta här om diagnos och behandling av cancer och blodsjukdomar hos barn Specialfråga, var säker, ha en utmärkt vecka, vi ses snart.

Europeiska kommissionen

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 231 miljoner euro i förfinansiering till Slovenien

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 231 miljoner euro till Slovenien i förfinansiering, motsvarande 13% av landets bidragstilldelning under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Sloveniens återhämtnings- och motståndskraftsplan. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Sloveniens plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få totalt 2.5 miljarder euro, bestående av 1.8 miljarder euro i bidrag och 705 miljoner euro i lån, under hela planens livstid. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU.

RRF är kärnan i NextGenerationEU som kommer att ge 800 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna. Den slovenska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Cypern

NextGenerationEU: Europeiska kommissionen betalar ut 157 miljoner euro i förfinansiering till Cypern

publicerade

on

Europeiska kommissionen har betalat ut 157 miljoner euro till Cypern i förfinansiering, vilket motsvarar 13% av landets finansiella anslag under återhämtnings- och resiliensfaciliteten (RRF). Förfinansieringsbetalningen hjälper till att sätta igång genomförandet av de viktiga investerings- och reformåtgärder som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft. Kommissionen kommer att godkänna ytterligare utbetalningar baserade på genomförandet av de investeringar och reformer som beskrivs i Cyperns plan för återhämtning och motståndskraft.

Landet kommer att få 1.2 miljarder euro totalt under planens livstid, med 1 miljard euro i bidrag och 200 miljoner euro i lån. Dagens utbetalning följer på det senaste framgångsrika genomförandet av de första låneoperationerna under NextGenerationEU. I slutet av året avser kommissionen att samla in upp till totalt 80 miljarder euro i långsiktig finansiering, som kompletteras med kortsiktiga EU-räkningar, för att finansiera de första planerade utbetalningarna till medlemsstaterna under NextGenerationEU. En del av NextGenerationEU kommer RRF att tillhandahålla 723.8 miljarder euro (i löpande priser) för att stödja investeringar och reformer i medlemsstaterna.

Den cypriotiska planen är en del av EU: s svar utan motstycke för att komma starkare ur covid-19-krisen, främja de gröna och digitala övergångarna och stärka motståndskraften och sammanhållningen i våra samhällen. A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Annons

Fortsätt läsa

Belgien

EU: s sammanhållningspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien och Italien får 373 miljoner euro för att stödja hälso- och socialtjänster, små och medelstora företag och social integration

publicerade

on

Kommissionen har beviljat 373 miljoner euro till fem Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) operativa program (OP) i Belgien, Tyskland, Spanien och Italien för att hjälpa länderna med nödsituationer och reparationer av coronavirus inom ramen för REACT-EU. I Belgien kommer ändringen av Wallonia OP att tillhandahålla ytterligare 64.8 miljoner euro för förvärv av medicinsk utrustning för hälsovårdstjänster och innovation.

Medlen kommer att stödja små och medelstora företag i utvecklingen av e-handel, cybersäkerhet, webbplatser och onlinebutiker, samt den regionala gröna ekonomin genom energieffektivitet, miljöskydd, utveckling av smarta städer och koldioxidsnål offentlig infrastruktur. I Tyskland, i delstaten Hessen, kommer 55.4 miljoner euro att stödja hälsorelaterad forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet och innovation vid universitet och andra forskningsinstitutioner samt investeringar i forskning, utveckling och innovation inom områdena klimat och hållbar utveckling. Denna ändring kommer också att ge stöd till små och medelstora företag och fonder för nystartade företag genom en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt kommer 75.7 miljoner euro att underlätta samarbete mellan små och medelstora företag och institutioner inom forskning, utveckling och innovation, och tillhandahålla investeringar och rörelsekapital för mikroföretag som drabbats av coronaviruskrisen. Dessutom kommer fonderna att möjliggöra investeringar i företagens energieffektivitet, stödja digital innovation i små och medelstora företag och förvärva digital utrustning för skolor och kulturinstitutioner. I Italien kommer det nationella OP 'Social Inclusion' att få 90 miljoner euro för att främja den sociala integrationen av människor som upplever svår materiell brist, hemlöshet eller extrem marginalisering genom tjänsterna 'Housing First' som kombinerar tillhandahållande av omedelbara bostäder med möjliggörande av social- och arbetsförmedlingstjänster .

Annons

I Spanien kommer 87 miljoner euro att läggas till ESF OP för Castilla y León för att stödja egenföretagare och arbetare som fick sina kontrakt avbrutna eller reducerade på grund av krisen. Pengarna kommer också att hjälpa hårt drabbade företag att undvika uppsägningar, särskilt inom turistsektorn. Slutligen behövs pengarna för att tillåta viktiga sociala tjänster att fortsätta på ett säkert sätt och för att säkerställa utbildningskontinuitet under hela pandemin genom att anställa ytterligare personal.

REACT-EU är en del av NextGenerationEU och ger ytterligare 50.6 miljarder euro ytterligare finansiering (i löpande priser) till sammanhållningspolitiska program under 2021 och 2022. Åtgärderna fokuserar på att stödja arbetsmarknadens motståndskraft, jobb, små och medelstora företag och låginkomstfamiljer, samt att sätta framtidssäker grund för de gröna och digitala övergångarna och en hållbar socioekonomisk återhämtning.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend