Anslut dig till vårt nätverk!

Hälsa

Intervju med Eric Bossan, chef för Europe Viatris

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Martin Banks pratar med Eric Bossan.

Kan du berätta något om Viatris, din egen personliga roll och även vad företaget gör och kommer att göra, när det gäller miljömässig hållbarhet?

Viatris är ett globalt hälsovårdsföretag som bildades i november 2020 med en personalstyrka på över 40,000. Viatris strävar efter att ge ökad tillgång till prisvärda läkemedel av hög kvalitet för patienter över hela världen, oavsett geografi eller omständigheter.

Annons

Jag övervakar vår kommersiella verksamhet. I Europa är vi ett av de ledande läkemedelsföretagen. Vi har en närvaro i 38 länder och har cirka 11,000 XNUMX individer. Vi är till exempel en nyckelaktör inom trombos och för att få tillgång till biosimilarer, som kan erbjuda viktiga och ofta billigare behandlingsalternativ - med en av branschens största och mest mångsidiga biosimilar-portföljer.

Hållbarhet för oss hänvisar till den långsiktiga hållbarheten av vår totala prestanda, som drivs av vårt uppdrag och vår verksamhetsmodell. Detta förutsätter respekt för de naturresurser vi litar på och de samhälleliga bidrag som vi gör genom vårt arbete.

Föroreningar är ett av teman för EU: s gröna vecka i år. Hur stort hälsoproblem är föroreningar och vad hoppas du att evenemanget kommer att uppnå när det gäller att ta itu med denna globala fråga?

Annons

Som anges i handlingsplanen för nollförorening som lanserades av EG i mitten av maj är förorening den största miljöorsaken till multipla psykiska och fysiska sjukdomar och för tidiga dödsfall.

Som en del av vårt åtagande upprätthåller vi hållbar och ansvarsfull verksamhet och arbetar flitigt för att minska vår miljöpåverkan. Vi har en integrerad strategi som fokuserar på att hantera vår vattenanvändning, luftutsläpp, avfall, klimatförändringar och energipåverkan. några exempel på våra ansträngningar är: vi ökade användningen av förnybar energi med 485% under de senaste fem åren och alla anläggningar från vårt äldre företag Mylan i Irland - ett land där vi har flest platser i Europa - använder 100% förnybar energi.

Med detta sagt har EU: s gröna vecka 2021 varit och fortsätter att vara en möjlighet att utbyta kunskap och engagera sig med intressenter och intresserade medborgare om hur vi kan arbeta tillsammans för att göra ambitionen om en nollförorening och giftfri miljö verklighet.

Vi kan inte göra det ensamma - därför samarbetar vi med industrin och den akademiska världen för att främja risk- och vetenskapbaserad politik och praxis.

Till exempel förespråkar vi etablerade branschinitiativ om god miljöpraxis inklusive ansvarsfull tillverkning och hantering av avloppsvatten, samt samarbetar med läkemedelsindustrin för att skala upp tillämpningen.

Vad är ditt företags engagemang med Green Week 2021 och, mer allmänt, med EU? Hur realistisk är EU: s nollföroreningsambition? Kan EU göra mer på detta område?

Eftersom det var en mycket insiktsfull vecka är min uppmaning att använda EUGreenWeek-energi för att ta itu med de miljöutmaningar som ligger framför oss och bli inspirerad av den beslutsamhet och det engagemang läkemedelsindustrin har lagt bakom COVID-19. Läkemedelsindustrin måste spela en roll i att leda dessa ansträngningar, eftersom vi försöker säkerställa leverans av högkvalitativ medicin och upprätthålla ansvarsfullt miljöbeteende.

Vårt arbete på Bryssel-nivå kombinerar förespråkare för etablerad god praxis inklusive ansvarsfull tillverkning och hantering av avloppsvatten. Vi tror att detta är det bästa sättet att skala tillämpningen av god miljöpraktik och underlätta effektivitet över hela värdekedjan, för att minska den administrativa bördan och hålla kostnaderna - alla tjänar de två övergripande målen för stabil och snabb tillgång till hög kvalitet och prisvärd medicin och ansvarsfullt beteende.

Till exempel arbetar vi tillsammans med de europeiska läkemedelsindustrins organisationer - Medicines for Europe, Association of the European Self-Care Industry (AESGP) och European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) - och utvecklade en helhetsram för förutsägelse och prioritering av läkemedel för att stödja utvärderingar av deras potentiella risker i vattensystem och ett rumsligt uttryckligt miljöexponeringsverktyg som gör det möjligt för användare att förutsäga API-koncentrationer (aktiv farmaceutisk ingrediens) i vattensystem. Uppföljningsprojektet PREMIER, offentlig-privat partnerskap, samfinansierat av Europeiska kommissionen och startade i september 2020, kommer att göra den tillgängliga miljödata mer synlig och tillgänglig för alla intressenter.

Kan du kort förklara hur ditt företag försöker balansera mellan att tillgodose akuta hälsobehov och att hantera miljöutmaningar?

Miljö och människors hälsa är sammankopplade, ett förhållande som understryks av klimatförändringar, föroreningar och vattenstress. Europeiska kommissionen har satt upp ambitiösa mål i den europeiska klimatlagen - att inkludera målet för utsläppsminskningar från 2030 på minst 55% som en språngbräda till klimatneutralitetsmålet 2050; det kommer säkert att bidra till att driva ett grönare Europa och bidra till att förbättra folkhälsan.

När det gäller läkemedel syftar den ambitiösa handlingsplanen för nollföroreningar till att lösa förorening från läkemedel i vatten, utöver EU: s ena handlingsplan mot hälsa mot antimikrobiell resistens (AMR). Dessutom är EU-medborgare och våra kunder och affärspartners mer miljömedvetna och kräver att företag tar ställning och visar engagemang för detta ämne.

Eftersom läkemedel är en mycket reglerad industri, bidrar tillverkning av avlopp endast marginellt till förekomsten av läkemedel i miljön. De flesta effekterna kommer från mänsklig utsöndring. För effektiva resultat bör kommunerna inrätta reningsverk.

Vi är engagerade i att göra vår del när vi arbetar för att uppfylla vårt uppdrag att ta itu med vår miljöpåverkan samtidigt som vi ger tillgång till patienter oavsett geografi eller omständigheter.

Att bevara vatten och proaktivt avloppshantering är kärnkomponenter för att hantera hållbara verksamheter samt för att främja tillgång till medicin och god hälsa. Till exempel genomförde vi 2020 åtgärder på flera av våra anläggningar i Indien för att minska vår vattenanvändning, öka effektiviteten och säkerställa att inget obehandlat avloppsvatten kommer in i miljön. Dessa initiativ vittnar om vårt åtagande att bevara vatten och proaktiv avloppshantering globalt.

Ett annat område som vi tycker är avgörande för att samarbeta är att bekämpa antimikrobiell resistens (AMR), som uppstår när bakterier utvecklas för att motstå effekterna av antibiotika. Många faktorer bidrar till AMR, inklusive dålig infektionskontroll, överskrivning av antibiotika och antibiotika i miljön. De flesta antibiotika i miljön är resultatet av utsöndringar hos människor och djur medan en betydligt mindre mängd kommer från tillverkning av aktiva farmaceutiska ingredienser (API) och deras formulering till läkemedel. Vi har undertecknat Davosdeklarationen om bekämpning av AMR och styrelseledamot i AMR Industry Alliance. Vi har antagit AMR Industry Alliance Common Antibiotic Manufacturing Framework och är en aktiv medlem i dess tillverkningsgrupp. The Common Antibiotic Manufacturing Framework tillhandahåller en gemensam metod för att bedöma potentiell risk från utsläpp av antibiotika och vidta lämpliga åtgärder vid behov.

Som ett nybildat företag ser vi fram emot att sätta vetenskapliga prestationsmål, inledningsvis fokuserade på klimat, vatten och avfall. Viatris har nyligen godkänt FN: s Global Compact CEO Water Mandate. Det är ett viktigt, globalt initiativ som syftar till att minska vattenstressen genom att identifiera och minska kritiska vattenrisker, utnyttja vattenrelaterade möjligheter och bidra till FN: s hållbara utvecklingsmål.

Vilka, om några, lärdomar kan man dra av pandemin när det gäller miljömässig hållbarhet och bekämpning av föroreningar? Kommer världen att vara bättre rustad att ta itu med en sådan pandemi som denna?

Pandemin har betonat brådskande frågor om global hälsosolidaritet, säkerhet och rättvisa, och de ekonomiska konsekvenserna av den kommer att få långvariga konsekvenser. Som företag fokuserade vi 2020 våra politiska insatser relaterade till COVID-19 på att säkerställa kontinuitet i tillgången till läkemedel för patienter runt om i världen, för att övervinna ett ständigt föränderligt landskap med gränsrestriktioner, myndighetskrav och störningar i hälso- och sjukvårdssystemet.

De ansträngningar som görs av hundratusentals vårdpersonal över hela världen kan inte understrykas tillräckligt. Deras outtröttliga ansträngningar och samarbetet mellan offentliga och privata partners, inklusive den globala läkemedelsindustrin, visar att när vi anpassar oss till ett gemensamt mål kan vi få det att hända.

Ser du på framtiden, vad ser du som de viktigaste frågorna / utmaningarna för politiska beslutsfattare och din sektor?

För att övervinna alla utmaningar eller frågor måste vi hålla en öppen och konstruktiv dialog med intressenter runt om i Europa, sträva efter att hitta lösningar som garanterar tillgång till läkemedel och svarar på hälso- och miljöutmaningarna. Det är min starka övertygelse att affärer kan vara en kraft för gott. Vi är redo att samarbeta för ett grönare och mer rättvist Europa.

Fortsätt läsa
Annons

Alzheimers sjukdom

EIT Health uppmanar hälso- och sjukvården att anamma data och AI i kampen mot Alzheimers sjukdom

publicerade

on

·         För närvarande lever 9.7 miljoner människor i Europa redan med Alzheimers sjukdom och demens[1] - och detta antal beräknas stiga till 14 miljoner år 2030.[2]

·         EIT Health efterlyser mer användning av teknik när det gäller diagnos och behandling, och lyfter fram projekt som iLoF och Altoida som framgångsrikt använder AI och data för att öka våra chanser att lyckas i både forskningsinsatser och förbättra hanteringen av Alzheimers.

·         Under det senaste decenniet har totalt 400 stora kliniska prövningar för att behandla Alzheimers misslyckats,[3] med många på grund av svårigheter relaterade till invasiva screeningmetoder, utmaningar att identifiera lämpliga patienter och behov av skräddarsydda behandlingar för varje biologisk profil.[4]

Annons

För att sammanfalla med World Alzheimers Month har EIT Health, ett EU-stödt nätverk av bästa hälsoinnovatörer i klassen, betonat det brådskande behovet av att fokusera på att implementera djärvare metoder för behandling av Alzheimers sjukdom efter pandemi.

När den europeiska befolkningen åldras blir Alzheimers sjukdom en av 21 -talets största sjukdomar, men trots moderna vetenskapliga ansträngningar, inklusive många utdragna och dyra kliniska prövningar, har endast ett läkemedel godkänts (i USA) för behandling av Alzheimers Sjukdom sedan 2003.[5]

Med tanke på det aldrig tidigare skådade trycket på hälso- och sjukvårdssystem som orsakats av COVID-19-pandemin under de senaste 18 månaderna, finns det ökande farhågor för effekterna på nuvarande resurser och tjänster över hela patientvägen; från tid till diagnos till vård vid livets slut.

Annons

Tidigare i år har EIT Health Think Tank (Europeiska institutet för innovation och teknik (EIT)) släppte a rapport drar slutsatsen att AI och digitala lösningar snabbt behövs för att hjälpa sjukvårdspersonal att navigera i nedfallet från pandemin - till exempel personalkapacitet, missade möten och längre väntelistor för vård.

Jan-Philipp Beck, VD på EIT Health, sa: ”Alzheimers är en av de svåraste sjukdomarna att hantera och stödja; det är mycket komplext och därför måste vi använda alla de verktyg vi har för att hantera den befintliga och växande effekten av detta förödande tillstånd. Vi kan använda teknik för att hjälpa oss att bli smartare i vårt tillvägagångssätt - big data och big data mining, AI och annan teknik kan stärka traditionella tillvägagångssätt och ge oss de bästa chanserna för framgång inom områden som risk och förutsägelse av sjukdomar, kliniska prövningar och upptäckt av droger.

”Utmaningen med pandemin har utan tvekan hjälpt till att påskynda tillväxt, antagande och skalning av teknik som AI, eftersom vårdgivare och system har anpassat sig för att tillhandahålla vård både snabbt och på distans. Denna momentum måste dock upprätthållas för att säkerställa att fördelarna känns för alla sjukdomar, inte bara COVID-19. ”

Att utnyttja data och AI kan låsa upp nya möjligheter inom forskning och hantering av Alzheimers sjukdom. Till exempel har EIT Health stöttat företag som Altoida och iLof som utmanar traditionella tillvägagångssätt för Alzheimers sjukdom i syfte att snabbt spåra diagnosen och processen för upptäckt av läkemedel.

EIT Health-backed Altoida har utvecklat en icke-invasiv programvara som använder AI, för att mäta och övervaka kognitiv funktion för att förutsäga om mild kognitiv försämring kommer att eskalera till Alzheimers sjukdom. Att diagnostisera tillståndet tidigt, innan symtomen ens börjar dyka upp, gör det möjligt för läkare att behandla patienter i syfte att fördröja eller minska effekten av neurodegeneration. Enheten samlar in personlig hjärndata genom att be användarna att slutföra en 10-minuters uppsättning av augmented reality och motoriska aktiviteter på sin smartphone eller surfplatta. Med dessa data kommer enheten att använda AI för att förutsäga om en individ i åldern 55+ med lätt kognitiv funktionsnedsättning kommer att eller inte kommer att konvertera till Alzheimers sjukdom inom 12 månader

I augusti tilldelades Altoida US Food and Drug Agency (FDA) Breakthrough Designation för utvecklingen av världens första precisionsneurologiska enhet för att förutsäga Alzheimers sjukdom. Denna beteckning tilldelas de mest lovande lösningarna inom områden med stort kliniskt behov och möjliggör en snabbare regleringsprocess.

ILoF, vinnare av EIT Health Wild Care -programmet 2019, fokuserar också på Alzheimers syfte att revolutionera den komplexa kliniska prövningsprocessen och påskynda upptäckten av läkemedel.

Nuvarande metoder för screening av patienter för kliniska prövningar är långa, invasiva och dyra, och antalet patienter som antingen hoppar av eller bedöms som oberättigade är höga. iLoF använder AI-algoritmer och fotonik för att icke-invasivt screena patienter för prövningsberättigande och underlätta personlig och precisionsmedicin i klinisk prövningsdesign. Användningen av denna intelligenta plattform kommer inte bara att påskynda utvecklingen av nya och anpassade Alzheimers behandlingar och göra dem mer ekonomiskt livskraftiga utan kommer också att underlätta anpassade och precisionsmedicinska tillämpningar under andra förhållanden. 

För att läsa mer om hur EIT Health stöder innovation inom hälso- och sjukvård, klicka här.


Om EIT Health

EIT Health är ett nätverk av bästa innovatörer i sin klass med cirka 150 partners och stöds av Europeiska institutet för innovation och teknik (EIT), ett organ i Europeiska unionen. Vi samarbetar över gränserna för att leverera nya lösningar som kan göra det möjligt för europeiska medborgare att leva längre och hälsosammare liv.

När européer tar itu med utmaningen att öka kroniska sjukdomar och multimorbiditet och försöker förverkliga de möjligheter som tekniken erbjuder för att gå längre än konventionella metoder för behandling, förebyggande och hälsosam livsstil, behöver vi tänkande ledare, innovatörer och effektiva sätt att ta innovativa hälsolösningar till marknadsföra.

EIT Health tillgodoser dessa behov. Vi ansluter alla relevanta vårdaktörer över europeiska gränser - och ser till att inkludera alla sidor av "kunskapstriangeln", så att innovation kan ske i skärningspunkten mellan forskning, utbildning och företag till förmån för medborgarna.

EIT -hälsa: Tillsammans för ett hälsosamt liv i Europa. För mer information, klicka här.

Fortsätt läsa

Hälsa

30 miljarder euro Europeiska hälsovårdsmyndigheten på plats i början av 2022

publicerade

on

Idag (16 september) lanserade EU -kommissionen det som den beskriver som det saknade blocket i sin övergripande arkitektur i sin europeiska hälsounion, en myndighet för beredskap och insatser för hälsa (HERA) för att förebygga, upptäcka och snabbt reagera på hälsotillfällen.

Hälsokommissionär Kyriakides sa att det framgick av pandemin att människor ville att EU skulle göra mer. Medan EU nu är den mest vaccinerade kontinenten på planeten och dess vaccinutrullning har i stort sett varit framgångsrik, sa Kyriakides att åtgärderna vid den tiden var ad hoc och pandemin hade visat att det behövs en mer strukturerad strategi. 

Margaritis Schinas, kommissionens vice ordförande, redogjorde för bakgrunden och vad han beskrev som "undergångens profeter" som försökte övertyga européerna om att det inte skulle lyckas och höll upp en förstasida från The Economist visar en sliten europeisk flagga, högst upp på en spruta, med rubriken: ”Vad har gått fel?” Tidningen var från april i år. 

Annons

EU: s långsamma vaccinationsstart i början av året berodde till stor del på att AstraZenecas (AZ) misslyckades med att respektera sitt avtal om avancerat köp. En belgisk domstol fann senare till förmån för EU och förklarade att AZ avsiktligt hade brutit mot de "bästa rimliga ansträngningarna" och den avtalsenliga garantin som den gav.

I början av pandemin var EU tvunget att fatta snabba beslut, trots avsaknad av kompetens och med utmaningen att ta ett gemensamt tillvägagångssätt. Man hoppas att den nya myndigheten kommer att hjälpa till att övervinna de utmaningar som den stod inför för att aktivera nödfinansiering och förhandla, skaffa och distribuera medicinska förnödenheter och vacciner för medlemsstaternas räkning. Den nya strukturen är utformad för att dra lärdomar och bygga ett mer motståndskraftigt system som också kan titta på andra stora hot, inte bara nya varianter av COVID-19 utan andra hälsoutmaningar som ökande antimikrobiell resistens mot antibiotika. 

HERA är inte en ny EU -byrå, utan en intern kommissionsstruktur, detta handlar delvis om att se till att den är fullt operativ i början av 2022. En högre tjänsteman från kommissionen förklarade att detta var för att det skulle kunna inrättas utan dröjsmål. Kommissionen kommer att involvera Europaparlamentet noga i sin verksamhet, detta beskrivs i ett ytterligare beslut. 

Annons

HERA har tillgång till 30 miljarder euro, det kommer inte att kräva nya pengar som sådant, men kommer att dra sina medel från den nuvarande fleråriga budgetramen för perioden 2022-2027, inklusive NextGenerationEU-påfyllning (6 miljarder euro) och en uppskattad (€ 24 miljarder) från andra 

EU -program. Dess funktion kommer att ses över och anpassas årligen fram till 2025, då en fullständig översyn kommer att genomföras.

"HERA har ett tydligt uppdrag: att säkerställa tillgänglighet, tillgång och distribution av medicinska motåtgärder i unionen", säger Schinas. ”HERA är EU: s svar för både förutse och hantera nödsituationer. HERA har styrka och budget för att arbeta med industrin, medicinska experter, forskare och våra globala partners för att säkerställa att kritisk utrustning, läkemedel och vacciner snabbt är tillgängliga när och vid behov. ”

Kommissionär för den inre marknaden Thierry Breton sa: ”Med HERA drar vi lärdomarna från krisen: vi kan inte säkerställa medborgarnas hälsa utan industriell kapacitet i EU och väl fungerande leveranskedjor. Vi lyckades uppgradera COVID-19-vaccinproduktionen på rekordtid, för Europa och resten av världen. Men vi måste vara bättre förberedda inför framtida hälsokriser. HERA kommer att etablera ny, anpassningsbar produktionskapacitet och säkra leveranskedjor för att hjälpa Europa att reagera snabbt när det behövs. ”

Fortsätt läsa

Cancer

EAPM: Rubrikhändelse på toppen av en våg i kampen mot cancer!

publicerade

on

God eftermiddag hälsokollegor och välkommen till uppdateringen av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - det kommande EAPM -evenemanget är i morgon, 17 september! Det kallas 'Behovet av förändring: Definiera hälso-och sjukvårdens ekosystem för att bestämma värde' och det kommer att äga rum under ESMO-kongressen, detaljer nedan, skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Cancer screening, cancerprioriteringar på politisk nivå

EAPM -evenemanget kommer vid en fördelaktig tid för framsteg med cancer - Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har meddelat ett nytt initiativ för att uppdatera en 17-årig rådsrekommendation om cancerscreening. De nya 2022 -initiativen föreslogs i en avsiktsförklaring som publicerades under presidentens tal om tillståndet i unionen igår (15 september).  

Annons

Dessutom politiska partiet EPP har klargjort sina cancerpolitiska prioriteringar i ett 15-punktsprogram. I policydokumentet beskrivs föreslagna ändringar av cancerutskottets initiativbetänkande. Detta, tillsammans med en reform av det gränsöverskridande sjukvårdsdirektivet - som i teorin gör det möjligt för patienter i ett medlemsland att behandlas i ett annat - och datadelning är nyckeln till att tillämpa artificiell intelligens och maskininlärningsverktyg för forskning och möjliggöra digital förändring av hälso- och sjukvården, har varit frågor som ligger mycket i framkant i EAPM: s senaste arbete, för att ta itu med skillnader i förebyggande av cancer, användning av data, diagnos och behandling runt om i Europa. 

Evenemanget kommer att äga rum från 8h30–16h CET imorgon; här är länk för registrering och här är länk till agendan

Parlamentet godkänner ytterligare två handlingar från Europeiska hälsounionen

Ytterligare två förslag från Europeiska hälsounionen kommer att övergå till trepartsmöten efter att ha passerat parlamentets plenarsammanträde idag (16 september). Förslagen till förordningen om allvarliga gränsöverskridande hälsohot godkändes med 594 röster för, 85 emot och 16 nedlagda röster. Samtidigt godkändes mandatändringen för European Center for Disease Prevention and Council (ECDC) med 598 röster för, 84 emot och 13 nedlagda röster.

Det första förslaget om att öka mandatet för Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) finns redan i triloger. Det andra mötet kommer att hållas senare denna månad.

Annons

Datastyrningslagen

Som förberedelse för ett förslag till en ny datalag som väntas i december 2021 har EU -kommissionen inlett ett offentligt samråd.

Huvudsyftet med detta initiativ är att stödja datadelning inom EU: s ekonomi, i synnerhet från företag till företag och från företag till regering, med en horisontell räckvidd (t.ex. täckning av industriella data, Internet of Things, etc.). 

Den syftar till att komplettera andra datarelaterade filer, till exempel datastyrningslagen, GDPR och ePrivacy-förordningen, konkurrenslagstiftning (t.ex. riktlinjerna för horisontellt samarbete) och lagen om digitala marknader. Som rapporterats i politico kommer detta att hanteras av biträdande ambassadörer i Coreper I den 1 oktober. En EU -tjänsteman som är bekant med processen sa att några länder begärde mindre ändringar av dataförmedlare och internationella dataöverföringar.

'Riskabel' artificiell intelligens 

FN: s chef för mänskliga rättigheter efterlyser ett moratorium för användningen av teknik för artificiell intelligens som utgör en allvarlig risk för mänskliga rättigheter, inklusive ansiktsskanningssystem som spårar människor i det offentliga rummet. Michelle Bachelet, FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter, sade också onsdag att länder uttryckligen bör förbjuda AI -applikationer som inte följer internationell mänsklig rättighet. Tillämpningar som borde vara förbjudna inkluderar statliga ”sociala poäng” -system som bedömer människor utifrån deras beteende och vissa AI-baserade verktyg som kategoriserar människor i kluster som till exempel efter etnicitet eller kön. 

AI-baserad teknik kan vara en kraft för gott, men de kan också "ha negativa, till och med katastrofala, effekter om de används utan tillräcklig hänsyn till hur de påverkar människors mänskliga rättigheter", säger Bachelet i ett uttalande. 

Hennes kommentarer kom tillsammans med en ny FN -rapport som undersöker hur länder och företag har skyndat sig att tillämpa AI -system som påverkar människors liv och försörjning utan att sätta in ordentliga skyddsåtgärder för att förhindra diskriminering och andra skador. "Det här handlar inte om att inte ha AI," Peggy Hicks, berättade rättighetskontorets chef för tematiskt engagemang, för journalister när hon presenterade rapporten i Genève. ”Det handlar om att inse att om AI ska användas inom dessa mänskliga rättigheter - mycket kritiska - funktionsområden, måste det göras på rätt sätt. Och vi har helt enkelt inte infört en ram som säkerställer att det händer. ”

EU: s digitala mål för 2030

Kommissionen har föreslagit en plan för att övervaka hur EU-länder går vidare med blockets digitala mål för 2030. EU kommer att främja sin människocentrerade digitala agenda på den globala scenen och främja anpassning eller konvergens med EU: s normer och standarder. Det kommer också att säkerställa säkerheten och motståndskraften hos sina digitala leveranskedjor och leverera globala lösningar. 

Dessa kommer att uppnås genom att skapa en verktygslåda som kombinerar regleringssamarbete, tar upp kapacitetsuppbyggnad och kompetens, investeringar i internationellt samarbete och forskningspartnerskap, utformar paket för digital ekonomi som finansieras genom initiativ som sammanför EU och kombinerar EU: s interna investeringar och externt samarbete instrument som investerar i förbättrad anslutning till EU: s partner. Kommissionen kommer snart att inleda en omfattande diskussions- och samrådsprocess, inklusive med medborgare, om EU: s vision och de digitala principerna.

EIB stödjer pengar för vacciner 

Europeiska investeringsbankens (EIB) styrelse har godkänt 647 miljoner euro för att hjälpa länder att köpa och distribuera COVID-19-vacciner och andra hälsoprojekt. Vaccindistribution kommer att gynna Argentina, liksom sydasiatiska länder som Bangladesh, Bhutan, Sri Lanka och Maldiverna. I början av krisen började personal på Europeiska investeringsbanken arbeta med hälsokrisen och den ekonomiska nedgången samtidigt. Banken delade upp sitt stöd till bioteknik och medicinska företag i tre huvudsektorer: vacciner, terapier och diagnostik. Syftet: att spåra infektioner, stoppa spridningen av sjukdomen och ta hand om dem som blir sjuka.

Tidigare i år godkände banken 5 miljarder euro i ny finansiering för att stödja brådskande åtgärder inom områden som sjukvård och medicinsk innovation för COVID-19. Sedan dess har mer än 40 biotekniska eller medicinska företag och projekt godkänts för EIB -finansiering till ett värde av cirka 1.2 miljarder euro. Detta satte banken i framkant i kampen mot COVID-19.

Europeiska investeringsbanken stöder också globala program för att distribuera COVID-19-vacciner, särskilt i utvecklingsländerna. Till exempel godkände banken nyligen ett avtal på 400 miljoner euro med COVAX, ett globalt initiativ som stöds av hundratals länder, den privata sektorn och filantropiska organisationer för att främja lika tillgång till ett vaccin.

Goda nyheter att avsluta - Coronavirus -vacciner minskar risken för lång covid, visar undersökningen 

Att bli helt vaccinerad mot COVID-19 minskar inte bara risken för att få den, utan också att en infektion blir till en lång Covid, föreslår forskning som leds av King's College London. Det visar att i minoriteten av människor som får Covid trots två stötar minskas oddsen för att utveckla symtom som varar längre än fyra veckor med 50%. Detta jämförs med personer som inte är vaccinerade. 

Hittills har 78.9% av över 16-talet i Storbritannien fått två doser av ett Covid-vaccin. Många människor som får Covid återhämtar sig inom fyra veckor men vissa har symtom som fortsätter eller utvecklas i veckor och månader efter den första infektionen - ibland känd som lång Covid. Det kan hända efter att människor upplever till och med milda coronavirus -symptom. Forskarna, vars arbete publicerades i Lancet infektionssjukdomar, säger att det är klart att vaccinationer räddar liv och förebygger allvarliga sjukdomar, men vaccinens inverkan på att utveckla långvarig sjukdom har varit mindre säker.

Det är allt från EAPM för den här veckan - vi ser mycket fram emot evenemanget i morgon och kommer att rapportera om det nästa vecka. Tills dess, var säker, ja, och här är länk för registrering och här är länk till agendan

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend