Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Parlamentets president efterlyser ett europeiskt sök- och räddningsuppdrag

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europaparlamentets president David Sassoli (avbildad) har öppnat en interparlamentarisk konferens på hög nivå om hantering av migration och asyl i Europa. Konferensen fokuserade särskilt på migrationens yttre aspekter. Presidenten sa: ”Vi har valt att diskutera i dag den yttre dimensionen av migration och asylpolitik eftersom vi vet att endast genom att tackla instabilitet, kriser, fattigdom, kränkningar av de mänskliga rättigheterna som sker utanför våra gränser kommer vi att kunna ta itu med roten orsaker som driver miljontals människor att lämna. Vi måste hantera detta globala fenomen på ett mänskligt sätt, att välkomna de människor som bankar på våra dörrar varje dag med värdighet och respekt.
 
”COVID-19-pandemin har en djupgående inverkan på migrationsmönster lokalt och över hela världen och har haft en multiplikatoreffekt på tvångsrörelsen för människor runt om i världen, särskilt där tillgång till behandling och vård inte är garanterad. Pandemin har stört migrationsvägar, blockerat invandring, förstört arbetstillfällen och inkomster, minskat penningöverföringar och drivit miljontals migranter och utsatta befolkningar i fattigdom.
 
”Migration och asyl är redan en integrerad del av Europeiska unionens yttre åtgärder. Men de måste bli en del av en starkare och mer sammanhållen utrikespolitik i framtiden.
 
”Jag tror att det är vår plikt först och främst att rädda liv. Det är inte längre acceptabelt att överlåta detta ansvar bara till icke-statliga organisationer som utför en ersättningsfunktion i Medelhavet. Vi måste gå tillbaka till att tänka på gemensamma åtgärder från Europeiska unionen i Medelhavet som räddar liv och hanterar människohandeln. Vi behöver en europeisk sök- och räddningsmekanism till sjöss, som använder expertis från alla inblandade aktörer, från medlemsstater till civilsamhället till europeiska organ.
 
”För det andra måste vi se till att människor i behov av skydd kan komma till Europeiska unionen säkert och utan att riskera sina liv. Vi behöver definiera humanitära kanaler tillsammans med FN: s flyktingkommissarie. Vi måste arbeta tillsammans på ett europeiskt system för vidarebosättning baserat på gemensamt ansvar. Vi pratar om människor som också kan göra ett viktigt bidrag till återhämtningen av våra samhällen som påverkas av pandemin och den demografiska nedgången tack vare sitt arbete och deras färdigheter.
 
”Vi måste också införa en europeisk mottagningspolitik för migration. Tillsammans bör vi definiera kriterierna för ett enda inresa- och uppehållstillstånd och bedöma behoven på våra arbetsmarknader på nationell nivå. Under pandemin stannade hela ekonomiska sektorer på grund av frånvaron av invandrare. Vi behöver reglerad invandring för återhämtningen av våra samhällen och för upprätthållandet av våra sociala skyddssystem. ”

Annons

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend