Anslut dig till vårt nätverk!

Alkohol

De bästa bryggerierna rostar pandemikantar med alkoholfri öl

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Medan många drinkare kanske firar pandemins begränsningar med en öl eller ett glas vin, kommer världens största bryggare att uppmana dem att prova nya alkoholfria lager. skriva Philip Blenkinsop och Joyce Philippe.

Efter att ha tappat marknadsandelar till hantverk öl och hårda seltzers - eller alkoholhaltigt kolsyrat vatten - toppbryggerier som AB InBev och Heineken satsar på en ny generation alkoholfria öl för att hjälpa till att återfå mark genom att utnyttja trender med hälsosam livsstil.

Men pandemin avbröt affärsluncher, tömde idrottsanläggningar och lämnade ingen tillbaka från fester eller barer - alla främsta territorier för försäljning av noll alkoholdrycker.

Annons

Global försäljning av öl utan alkohol minskade 4.6% 2020 i värde till 11.6 miljarder dollar efter 9% genomsnittlig årlig tillväxt de senaste fyra åren, enligt marknadsundersökningsleverantören Euromonitor International.

Avslutningen på begränsningarna i USA och Europa gör det nu lättare för bryggerierna att få drinkare att prova nya alkoholfria versioner av sina mest sålda varumärken - något de tror kommer att vara avgörande för att öka försäljningen.

"Det viktigaste hindret för konsumenterna är förväntningarna, eftersom de inte förväntar sig att det ska smaka gott", säger Borja Manso-Salinas, vice president för marknadsföring av Heineken-varumärket i USA.

Annons

Vid en provtagning på Pier 17 konsert och matsal i nedre Manhattan den här månaden, Heineken (HEIN.AS) bröt den barriären för vissa förbipasserande, inklusive Cary Heinz som tog över en vanlig Heineken från en närliggande monter för att jämföra.

"Jag kan inte se skillnaden. Och jag är en riktig drinkare", sa han med en burk i varje hand.

Tidigare kokades många noll öl effektivt för att avdunsta alkohol, vilket förstörde smaken. Bryggerier använder ofta nu en vakuumkammare så att alkohol släpps av vid en lägre temperatur och ibland försöker blanda tillbaka rymdestrar som är centrala för smaken.

Världens näst största bryggeri lanserade Heineken 0.0 i USA 2019 och planerade att distribuera 10 miljoner gratis burkar förra året, men lyckades mindre än hälften av det på grund av pandemin.

Det holländska bryggeriet tror att det är tillbaka på spåret 2021, med cirka fyra miljoner gratisprover som går ensam till kontor. Andra prover är bundna till musikfestivaler, hyreshus och köpcentra.

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) (ABI.BR), världens och USA: s största bryggeri, lanserade också en nollversion av sitt flaggskepp Budweiser lager i USA för ett år sedan.

"Historiskt sett är en av hindren att övervinna smaken", säger Todd Allen, global marknadsdirektör för varumärket Budweiser.

"Det är verkligen viktigt för människor att prova produkten."

Burkar av Heineken alkoholfritt öl ses vid ett provtagningsevenemang på Pier 17 i New York Citys Seaport District, New York, USA, 15 juli 2021. REUTERS / Joyce Philippe
Hyllor med alkoholfritt öl ses i en stormarknad i Bryssel, Belgien, 19 juni 2021. REUTERS / Philip Blenkinsop

Europa representerar nästan tre fjärdedelar av alkoholfri öl berusad, säger marknadsundersökningsinsiktSLICE. I Spanien utgör noll alkoholöl 13% av all ölförsäljning.

I Japan, där nästan 5% av ölförsäljningen inte innehåller alkohol, lanserar bryggerier nya varumärken och förutspår en kraftig tillväxt. Läs mer.

Emellertid är USA nästan oskuldsområde, med noll alkohols marknadsandel bara 0.5%, enligt Euromonitor.

IWSR Drinks Market Analysis säger att 2019 markerade en vändpunkt med tillväxt efter tre års nedgång.

Under de fem åren till 2025 ser det en nästan tredubbling av amerikanska ölvolymer som inte är alkoholfria, vilket långt överstiger den globala expansionen på cirka 60%, hjälpt av nya lanseringar och hälsotrender. USA: s ölförsäljning som helhet minskade med 18% under samma period.

Sådan tillväxt kan vara avgörande för de stora bryggerierna som har mött strider på två fronter de senaste åren - från hantverksbryggor, nu cirka 12% av amerikanskt öl, och från hårda seltzers, som har fördubblat USA: s försäljning varje år sedan marknaden tog fart. 2016.

Noll alkohol är annorlunda. De största bryggerierna är främsta än sena ankomster och deras nya produkter kan ta andelar från läskedrycker snarare än kärnmarknaden för öl.

Icke-alkoholhaltiga drycker erbjuder vanligtvis också högre marginaler, med högre produktionskostnader kompenserade av lägre punktskatt.

Allen sa att kategorin presterade proportionellt bättre bland den nya generationen drinkare, vilket är klart positivt.

Brewers markerar öl har "naturliga" ingredienser, till skillnad från många läskedrycker. Budweiser Zero-kampanjer betonar också att det inte har något socker och dess kaloriantal är en tredjedel jämfört med vanligt Bud.

Konsumenter är inte längre bara förare, teetotallers eller gravida kvinnor, säger bryggerier, de flesta dricker också alkohol, utan bara väljer att avstå enligt anledningen.

Bryggerier ser stor potential vid amerikanska sportevenemang, varav många förbjuder alkoholförsäljning mot slutet av ett spel, men ser också att noll alkoholöl går in i nytt territorium.

Trevor Stirling, senior dryckeanalytiker vid Bernstein Autonomous, sa att nyckeln var att bryggerier skulle göra alkoholfritt öl till ett livsstilsval, till exempel att ersätta en morgonpulver på jobbet, snarare än bara en ölersättning.

"Det är en enorm möjlighet, men svår att göra. De måste ändra referensramen så att konsumenter till exempel ser det mindre som en öl utan alkohol utan en alkoholfri dryck som smakar öl, en vuxen läsk ," han sa.

Heinekens verkställande direktör Dolf van den Brink tror att alkoholfritt öl kan stå för cirka 5% av den globala ölmarknaden över tiden. Enligt Euromonitor var det cirka 2% i värde 2020.

"Det största misstaget vi kunde göra skulle vara att ta foten från bensinen. Vi är fortfarande bara tidigt på resan", sa han.

Fortsätt läsa
Annons

Alkohol

Skapa en gästvänlig miljö för gästfrihet - vad som behöver göras

publicerade

on

Miljontals européer är anställda inom turist- och gästfrihetssektorn, och de kommer att behöva kontinuerligt, målinriktat stöd för att återhämta sig och återuppliva sin bransch, som har varit bland de hårdast drabbade av COVID-krisen. skriver Ulrich Adam.

Låsningsbegränsningar skapade inte bara stor arbetslöshet genom att stänga miljontals gästfrihetsföretag. De innebar också att regeringar tappade enorma summor i skatteintäkter: i Europa bidrar gästfrihetssektorn normalt mer än 125 miljarder € årligen till statskassor i punktskatter, moms och andra skatter.

Politiker kommer att vara angelägna om att säkerställa att skattkammare drar nytta av återupptagande av gästfrihet och sociala mötesplatser. De måste emellertid balansera behovet av att generera intäkter med behovet av att se till att företag i dessa sektorer kan blomstra och självförsörja sig under den omedelbara perioden efter Covid. För tidiga ytterligare skattebördor kan göra det motsatta och fördröja återhämtningen genom att fungera som ett drag till skapande av arbetstillfällen och ekonomisk hälsa i sektorn.

Annons

När regeringar planerar en framgångsrik återupptagning och fullständig återhämtning måste de tänka kreativt om hur de kan ge sjuka gästfrihetsföretag ett lyft, samtidigt som de tar med punktskatter och mervärdesskattepolitik in på 21-talet.

Momsreduktioner har fungerat

En nyligen studera i Tyskland visade att tillfälliga minskningar av mervärdesskatt lindrade det ekonomiska trycket på hushållen i varje inkomstgrupp.

Annons

För att klara slaget från Covid har vissa länder som UK och Irland har erbjudit mervärdesskattesänkningar till hotellbranschen. Belgientill exempel tillförde en reducerad mervärdesskattesats för restaurangbranschen och cateringtjänster i juni 2020, vilket gav ett starkt lyft till sektorer som drabbades särskilt hårt av begränsningarna.

Sådana policyer måste upprätthållas och utvidgas för att hjälpa sektorn i en tid då kontantreserverna har tappats hårt och företagen precis börjat bryta. Med tveksamt konsumentförtroende och lokaler som fungerar under kapacitet på grund av långvariga begränsningar krävs riktade stimuli fortfarande.

Men för att säkerställa att återupplivandet av gästfrihet sker snabbt måste vi gå utöver detta och undersöka mer långtgående politiska förändringar, särskilt när det gäller punktskatter.

Skattproblem och möjliga åtgärder

Gästfrihetssektorn har också länge kämpat med föråldrade regler när det gäller hur alkohol beskattas, regler som redan har hindrat sektorn före Covid, men som är en mycket tyngre börda i en tid när vi försöker hjälpa barer och restauranger att öppna igen framgångsrikt.

För att uppmuntra människor att komma ut, umgås, stödja sina lokala ekonomier och påskynda återhämtningen behöver vi ett nytt tillvägagångssätt.

Regeringarna måste överväga åtgärder som att förlänga frysningarna av punktskatter som har införts i vissa jurisdiktioner, samtidigt som de utjämnar hur olika produkter beskattas.

Det finns till exempel enorm diskriminering av sprit i de flesta europeiska skattesystem. Spritdrycker bidrar med mer än dubbelt så mycket som deras ”rättvisa andel” i punktskatt enligt relativa konsumtionsvolymer kontra vin och öl.

Denna ineffektiva fiskalitet innebär att kunderna betalar mycket olika för produkter i deras valportfölj, det har också en skadlig inverkan på relaterade industrier.

En uppenbar skillnad som denna som uppenbart strider mot folkhälsovetenskapen skapar perversa incitament som skadar gästfrihetssektorn (vilket är oproportionerligt beroende av sprithandeln med tanke på att dessa produkter är mer värdefulla för gästfrihetsplatser) och Europas många hantverksdestillerier, som också kämpar för att av hit till turismen.

Du har nu möjlighet Institut för finansstudier rekommenderar att all alkohol ska beskattas till en motsvarande skattesats per enhet, såvida inte övertygande bevis kan hittas som motiverar behandling av jämförbara produkter på radikalt olika sätt.

Folkhälsoorganen delar denna uppfattning. I 2020 rapport om prissättning av alkohol, sade Världshälsoorganisationen (WHO) att "det finns liten motivering för något annat tillvägagångssätt än specifik beskattning, genom vilken skatten som ska betalas på en produkt är direkt proportionell mot dess alkoholhalt", innan han hävdade att " [t] axhastigheter bör i allmänhet vara lika för olika typer av alkohol (t.ex. öl, vin och sprit). ”

Trots några alarmerande rubriker i början av den pandemi som ökade alkoholförsäljningen i livsmedelsbutiker, minskade den totala alkoholkonsumtionen 2020 väsentligt nästan överallt mot 2019. Intressant ökade konsumtionen av sprit ofta, vilket tyder på att konsumenterna växlar mellan öl, vin, cider eller sprit. Nuvarande beskattning lägger lock på dessa naturliga konsumentval eftersom sprit är överbeskattat jämfört med öl och vin i alla EU27-länder.

När ekonomisk aktivitet återupptas och det normala livet återställs behöver skattebördan på gästfrihet en radikal omprövning.

Fortsätt läsa

Alkohol

Trender i alkoholkonsumtion i Europa fortsätter sin positiva kurs

publicerade

on

Under de senaste månaderna har vi sett mycket välkomna slutsatser om dricksbeteenden som släppts av ledande hälsovårdsmyndigheter i hela Europa, särskilt när det gäller nedgången i drickandet av minderåriga. Detta står i kontrast till vilseledande täckning som ofta tyder på att den totala konsumtionen ökar farligt, särskilt sedan pandemin startade. skriver spritEurope generaldirektör Ulrich Adam.

Världshälsoorganisationens 2019 status rapport visade att den genomsnittliga alkoholkonsumtionen i Europa sjönk mellan 2010 och 2016 och att det fanns särskilda minskningar i genomsnittlig konsumtion och dryckesnivå bland ungdomar, liksom en minskning med 11% i förekomsten av '' kraftigt episodiskt drickande ''. 

Detta var inte det enda tecknet på att positiva förändringar sker över hela Europa: det senaste ESPAD (Rapporten European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs) visar stadiga minskningar av alkoholkonsumtionen under ungdomar mellan 1995 och 2019 i EU.

Annons

Jämfört med 2003 minskade den totala alkoholkonsumtionen med 22% och minskade i nästan alla medlemsstater. Kraftigt episodiskt drickande minskade med 19% och 86% av de svarande rapporterade att de aldrig varit berusade den senaste månaden. 

Vi har bara publicerad en användbar sammanfattning av denna ESPAD-undersökning som lyfter fram de viktigaste resultaten. Men denna statistik täcker inte perioden sedan ankomsten av Covid-19.

Så hur har pandemin påverkat de totala konsumtionstrenderna?

Annons

Under det senaste året har farhågor uppstått om hur Covid-19 och de resulterande spärrarna kan hota de senaste framstegen.

Tack och lov, långt ifrån att ge upphov till mer oansvar, har Covid inte förändrat de positiva långsiktiga trenderna när det gäller alkoholkonsumtion och missbruk. Faktum är att allt tyder på att människor totalt sett har druckit mycket mindre. Sensationalistiska rapporter fokuserade på högre försäljning i vissa butiker ignorerade de dramatiska nedgångarna i försäljning i barer och restauranger, där traditionellt mest dricker.

Till exempel, datum från IWSR Drycker Marknadsanalys visade betydande minskningar av alkoholkonsumtionen under pandemin på de flesta marknader inklusive i hela Europa. 

En växande mängd oberoende bevis pekar också på en bredare nedgång i alla andra sociala miljöer under det senaste året. 

A YouGov undersökning 2020 - som involverade mer än 11,000 ​​84 människor i ett antal länder inklusive Frankrike, Tyskland och Storbritannien - fann att XNUMX% av drickarna inte konsumerade mer alkohol än de hade varit innan låset, och mer än en av tre hade minskat dricka eller sluta helt. 

Under tiden i Nederländerna, nytt Siffrorna från Trimbos-institutet visade att 49% av personerna i åldern 16-35 år minskade sitt drickande under den första avstängningen jämfört med samma period 2019, medan ytterligare 23% åt samma mängd.

Enkelt uttryckt, oavsett de vilseledande rubrikerna, pekar alla bevis på en fortsättning av den långsiktiga nedåtgående banan i både alkoholkonsumtion och missbruk. 

Naturligtvis betyder det inte att det inte finns mer arbete att göra - långt ifrån. 

Det finns ingen acceptabel nivå av dricka under minderåriga, precis som det inte finns någon acceptabel nivå av den typ av tungt drickande som är skadligt för hälsan. Som industri och som samhälle måste vi reflektera över vad vi har åstadkommit och det arbete som fortfarande ligger framför oss. 

De konsekventa framsteg som samhällen i Europa har gjort för att minska alkoholrelaterade skador de senaste åren - och fortsättningen av dessa framsteg under låsning - visar att vi är på rätt väg och att de långsiktiga positiva trenderna kommer att fortsätta, när vi börjar öppna viktiga sektorer i våra ekonomier.

En sak som miljontals européer ser fram emot är möjligheten att njuta av en drink i barer och restauranger igen, säkert, socialt och ansvarsfullt. 

spiritsEUROPE kommer att fortsätta att arbeta med våra partner inom gästfrihetssektorn för att säkerställa att återöppningen uppnås på ett säkert sätt, och så att vi alla kan fortsätta att upprätthålla den positiva kursen mot en mer måttlig drickskultur i hela EU.

Fortsätt läsa

Alkohol

Kommissionen offentliggör offentligt samråd om beskattning av gränsöverskridande alkohol- och tobaksköp i EU

publicerade

on

Kommissionen har inlett ett offentligt samråd om beskattning av gränsöverskridande alkohol- och tobaksköp i EU. Enligt nuvarande regler betalas punktskatt på alkohol och tobak som en privatperson köper för eget bruk och transporteras till ett annat EU-land endast i det land där varorna köptes. Detta är fallet även om de tar med sig dessa varor till en annan medlemsstat.

För både alkohol och tobaksprodukter är missbruk av gränsöverskridande shoppingregler för privatpersoner en källa till oro för flera EU-länder på grund av förlorade intäkter och den negativa inverkan på effektiviteten i nationell folkhälsopolitik. De nuvarande EU-reglerna för gränsöverskridande shopping av alkoholhaltiga drycker och tobaksprodukter av privatpersoner ses över för att säkerställa att de förblir lämpliga för syftet för att balansera målen för offentliga intäkter och hälsoskydd.

Detta är särskilt viktigt inom ramen för den europeiska handlingsplanen mot cancer, eftersom beskattning spelar en central roll för att minska alkohol- och tobakskonsumtionen, särskilt när det gäller att agera som ett avskräckande medel för att hindra ungdomar från att röka och missbruka alkohol. Det offentliga samrådet syftar till att säkerställa att alla relevanta intressenter har möjlighet att uttrycka sina åsikter om de nuvarande reglerna och hur de kan fungera i framtiden. Den innehåller frågor om effekterna av det nuvarande systemet, tillsammans med eventuella förändringar. Det offentliga samrådet är tillgängligt här och är öppen till 23 april 2021.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend