Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Tryck för att få försiktiga ryssar vaccinerade lämnar några COVID-kliniker korta

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Människor ställer upp för att få vaccin mot koronavirussjukdomen (COVID-19) vid ett vaccinationscenter i ZZZed-klubben i Vladimir, Ryssland den 15 juli 2021. REUTERS / Polina Nikolskaya

Alexander försökte tre gånger under tio dagar att få sin första dos av Rysslands Sputnik V-coronavirusvaccin i sin hemstad Vladimir. Två gånger slutade leveransen när han stod i kön, skriver Polina Nikolskaya.

"Människor raderar från klockan 4 även om centret öppnar klockan 10 på morgonen", sa 33-åringen när han äntligen gick in i vaccinationsrummet i staden, där guldkupolformade medeltida kyrkor lockar massor av turister i normala fall. år.

En tredje våg av COVID-19-infektioner har lyftt rapporterade dagliga dödsfall i Ryssland till rekordhöga under de senaste veckorna och den tröga efterfrågan på vacciner från en försiktig befolkning har äntligen börjat växa med en stor officiell press för att öka upptagningen.

Annons

Växlingen utgör en utmaning för Ryssland, som har tecknat kontrakt för att leverera Sputnik V till länder runt om i världen.

Med vaccination nu obligatorisk i vissa ryska regioner för personer som arbetar i jobb som involverar nära kontakt med allmänheten som servitörer och taxichaufförer, har brister uppstått.

"I sista minuten bestämde vi oss alla för att vaccineras samtidigt", säger Maria Koltunova, en företrädare för Vladimir regionala hälsovakt Rospotrebnadzor till journalister den 16 juli. "Detta har orsakat ett problem."

Annons

I slutet av förra månaden, efter att flera ryska regioner rapporterade brist på vaccinet, skyllde Kreml dem på växande efterfrågan och lagringssvårigheter som de sade skulle lösas under de närmaste dagarna. Läs mer.

Vid mötesdiskarna för fyra kliniker i olika städer i den bredare regionen Vladimir förra veckan fick Reuters veta att inga skott var tillgängliga just nu. De tidigaste mötena var tillgängliga nästa månad, alla sa att de inte kunde ge ett datum.

Industriministeriet sa att det arbetade med hälsovårdsministeriet för att stänga efterfrågan på platser där det hade hoppat. Hälsovårdsministeriet svarade inte på en begäran om kommentarer.

Ryssland producerar 30 miljoner uppsättningar doser per månad, sade industriministeriet, och kan gradvis skala upp till en månadssiffra på 45-40 miljoner doser under de närmaste månaderna.

Sammantaget har nästan 44 miljoner fulla doser av alla vacciner släppts för vaccinering av Rysslands 144 miljoner människor, sade industriministern förra veckan.

Rysslands premiärminister Mikhail Mishustin beordrade regeringen på måndag att kontrollera vilka vacciner som fanns tillgängliga.

Landet tillhandahåller inte data för vaccinexport och Ryska direktinvesteringsfonden (RDIF), som ansvarar för att marknadsföra vaccinet utomlands, vägrade att kommentera.

Ett laboratorium i Indien sa förra veckan att landets fullständiga utbyggnad måste sättas i väntan tills den ryska producenten tillhandahåller lika stora mängder av sina två doser, som är olika storlekar. Läs more.

Argentina och Guatemala har också rapporterat förseningar i utlovade leveranser. Läs mer.

Trots att den lanserade sin vaccinutveckling i januari och godkände fyra hemodlade vacciner för hushållsbruk, hade Ryssland endast gett cirka 21% av hela befolkningen ett skott den 9 juli, enligt uppgifter från hälsovårdsminister Mikhail Murashko, även om det bara räknade vuxna, skulle det vara högre.

Kreml citerade tidigare ”nihilismen” bland befolkningen; vissa ryssar har citerat misstro, både mot nya droger och regeringsprogram.

UNDER PRESS

Cirka 12% av de 1.4 miljoner människorna i Vladimir-regionen 200 km (125 miles) öster om Moskva hade vaccinerats den 12 juli, visar uppgifter från lokala tjänstemän. Vissa människor sa att den plötsliga uppgången i efterfrågan på skott berodde på en mängd regeringspolitik.

Dessa inkluderade ett veckolångt regionalt krav för att bevisa vaccination mot eller nyligen återhämtning från COVID-19 med QR-koder för att komma in på kaféer och andra platser. Polisen avbröts mitt i ett skrik från affärer och brist på vaccin. Läs mer

Regionen beordrade också en del företag inom den offentliga sektorn och tjänstesektorn att inympa minst 60% av sina anställda med en dos senast den 15 augusti. Caféägarna Dmitry Bolshakov och Alexander Yuriev sa att muntliga rekommendationer kom tidigare.

Tredje gången lyckat vaccinmottagare Alexander, som bara gav sitt förnamn på grund av känsligheten i frågan, sa att han hade köat för skottet på egen hand efter att hans lokala klinik sa att det inte kunde erbjuda ett förrän i slutet av augusti.

Men nio av 12 personer som Reuters kontaktade vid stadens vaccinationscentra sa att de inte ville vaccineras utan hade utsatts för tryck från sina arbetsgivare. Den lokala guvernörens kontor och hälsoavdelningen svarade inte omedelbart på begäran om kommentarer.

I ett Vladimir-kafé som heter ZZZed hade ägaren Yuriev tillsammans med tjänstemän inrättat ett centrum för vaccinationer, med början med stadens restaurangarbetare. Människor fyllde i sina samtyckeformulär som satt i baren, under en discokula.

"Vi har nu kö i cirka 1,000 personer", sa Yuriev. När efterfrågan ökar är bristen på skott nästa hinder. "Vi är begränsade av bristen på vacciner i regionen," sade han.

Den fungerande chefen för den lokala hälsovakthunden, Yulia Potselueva, berättade för journalister den 16 juli att problemet med vaccinförsörjning skulle lösas inom en snar framtid.

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend