Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Gemensamma forskningscentrets rapport: Ensamhet har fördubblats i hela EU sedan pandemin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En av fyra EU-medborgare rapporterade att de kände sig ensamma under de första månaderna av koronaviruspandemin, enligt a rapport från kommissionens gemensamma forskningscentrum (GFC). Rapporten innehåller de senaste vetenskapliga bevisen för ensamhet och social isolering i EU och analyserar undersökning av Europeiska stiftelsen för förbättring av levnads- och arbetsförhållanden, vilket visar att känslor av ensamhet fördubblades i alla åldersgrupper under de första månaderna av pandemin.

Ensamheten ökade fyra gånger i åldrarna 18-35 år jämfört med 2016. Medietäckningen i hela EU om fenomenet ensamhet fördubblades också under pandemin, medvetenheten om frågan varierade mycket mellan medlemsstaterna. I GFC: s rapport undersöks initiativ för att ta itu med ensamhet i tio EU-länder.

Demokrati och demografidirektör Dubravka Šuica sa: ”Coronaviruspandemin har fört problem som ensamhet och social isolering fram. Dessa känslor fanns redan, men det fanns mindre allmänhetens medvetenhet om dem. Med den här nya rapporten kan vi börja bättre förstå och ta itu med dessa problem. Tillsammans med andra initiativ, som grönboken om åldrande, har vi en möjlighet att reflektera över hur man kan bygga upp ett mer motståndskraftigt, sammanhängande samhälle och ett EU som ligger närmare sina medborgare. ”

Annons

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel tillade: ”Ensamhet är en utmaning som alltmer påverkar våra ungdomar. Men för att hantera alla utmaningar effektivt måste vi först förstå det. Våra forskare vid Joint Research Center ger värdefull insikt i ensamhet och hur människor har påverkats av pandemin. Den här nya rapporten ger oss en baslinje för bredare analys, så att ensamhet och social isolering kan förstås och behandlas fullt ut i Europa. ”

Rapporten är det första steget i ett bredare samarbete mellan Europaparlamentet och kommissionen. Projektet kommer att omfatta ny EU-omfattande datainsamling om ensamhet, som ska genomföras 2022, och inrättandet av en webbplattform för att övervaka ensamhet över tid och över hela Europa. Läs mer här och hela rapporten här.

Annons
Fortsätt läsa
Annons

Europeiska kommissionen

EU på UNGA76: Avsluta

publicerade

on

EU har avslutat en vecka med intensiva diskussioner med ledare från hela världen om hur vi kan hantera de mest angelägna utmaningarna i vår tid: bekämpa coronaviruspandemin och återhämta sig från den, bekämpa klimatförändringar och biologisk mångfald, hållbar utveckling och erosion av mänskliga rättigheter. Den 23 september, höge representant/vicepresident Josep Borrell (avbildad) gav ett uttalande för EU: s räkning under ministerkonferensen om artikel XIV i det omfattande förbudet mot förbud mot kärnvapenprov (CTBT). Se uttalandet här.

Han levererade också ett videomeddelande under mötet i Alliansen för multilateralism. Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič levererade inledande anmärkningar vid evenemanget på hög nivå om "Skydd av barn, osynliga offer för väpnad konflikt och COVID-19", organiserat av EU och Belgien. Kommissionär för miljö, hav och fiske Virginijus Sinkevičius deltog i ett evenemang på hög nivå om regionala perspektiv på cirkulär ekonomi. Den 23 september presenterade vice vd för European Green Deal, Frans Timmermans och energikommissionär Kadri Simson, tre Energy Compacts vid FN: s dialog på hög nivå om energi i New York, i samarbete med International Energy Agency och International Renewable Energy Agency. Du kan läsa mer om det här. Executive Vice President Frans Timmermans kommer att representera EU vid det virtuella FN: s livsmedelsmöte. Hans tal kommer att finnas tillgängligt här.

Han deltog också i ledarskapsdialogen ”Accelererande åtgärder för att uppnå universell energitillgång och nollutsläpp” som en del av FN: s dialog på hög nivå om energi. Slutligen, på tisdagen den 28 september, kommer kommissionär för internationella partnerskap, Jutta Urpilainen, att delta i mötet mellan stats- och regeringschefer om jobb och socialt skydd för fattigdomsbekämpning, organiserat av FN: s generalsekreterare och Internationella arbetsorganisationen (ILO). All press- och audiovisuellt material från den senaste veckan kommer att finnas tillgänglig den avdelningenEuropa och Consilium.

Annons

Fortsätt läsa

Europeiska kommissionen

Kommissionen och Europa Nostra tillkännager Europas främsta kulturarvsvinnare 2021

publicerade

on

Vinnarna av European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, Europas främsta ära på området, hedrades vid huvudkontoret för Giorgio Cini Foundation i Venedig. Ceremonin är bland höjdpunkterna i Europeiska kulturarvstoppmötet 2021 som äger rum 21-24 september i världsarvstaden Venedig. Den anmärkningsvärda rehabiliteringen av Träkyrkan i Urși Village (Rumänien) är den stora vinnaren av 2021: juryn beviljade det ett Grand Prix medan allmänheten valde det som sitt favoritprojekt i Europa och stolt vinnare av årets Public Choice Award. Cirka 7,000 XNUMX medborgare från hela Europa röstade online via webbplatsen Europa Nostra. Grand Prix -pristagarna, utvalda av Styrelsen för Europa Nostra på rekommendation av en oberoende expertjury, får 10,000 XNUMX € styck.

Kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomar Mariya Gabriel sa: ”Jag gratulerar varmt de imponerande vinnarna av European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2021 för deras framgångar och anmärkningsvärda bidrag till vårt kultur Europa. Vinnarnas långtgående påverkan illustrerar Europas kulturarvs ovärderliga bidrag till vårt samhälle, ekonomi och miljö. I ett ögonblick när Europa är fast beslutet att bygga tillbaka bättre, är dessa framgångshistorier en sann inspiration och ett kraftfullt exempel på vad vi som européer kan åstadkomma tillsammans trots de utmaningar vi står inför. Jag hoppas att dessa utmärkelser kommer att hjälpa dina utmärkta projekt att blomstra och spela en ännu viktigare roll för återhämtningen av vårt Europa. ” 

Du har nu möjlighet  European Heritage Awards / Europa Nostra Awards lanserades av kommissionen 2002 och har drivits av Europa Nostra sedan dess. Awards har stöd av Kreativa Europa Europeiska unionens program. Toppmötet bidrar till två viktiga medborgardrivna initiativ som lanserats av EU-institutionerna, nämligen Nytt europeiskt Bauhaus och den Konferens om Europas framtid. Läs mer om vinnarna och om initiativet här.

Annons

Fortsätt läsa

Horizon Europe

Island och Norge är de första länderna som är associerade med Horisont Europa

publicerade

on

Island och Norge har formellt blivit knutna till Horisont Europa, vilket gör att enheter i dessa två länder kan delta i Europas 95.5 miljarder euro forsknings- och innovationsprogram, på samma villkor som enheter från EU: s medlemsstater. Gemensamma kommittén för Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, bestående av representanter för Island, Liechtenstein, Norge och EU, antog idag det relevanta beslutet för Island och Norge, vilket gör dem till de första som är associerade till Horisont Europa. Detta är en möjlighet att fortsätta och fördjupa samarbetet inom vetenskap, forskning och innovation, med fokus på gemensamma prioriteringar: den gröna och digitala övergången, folkhälsan och Europas konkurrenskraft i det globala landskapet. Gemensamma insatser kommer att syfta till att ta itu med miljöproblem i Arktis, utveckla väte- och koldioxidavskiljningsteknologi, öka datadriven innovation och mer.

En Europe Fit for the Digital Age Executive Vice President Margrethe Vestager sa: ”Öppenhet och samarbete med resten av världen är nyckeln i vår strategi för att skapa kritisk massa för forskning och innovation och att accelerera och hitta lösningar på pressande globala utmaningar. Genom att gå samman med Island och Norge kommer vi att genomföra en rad åtgärder för att stödja de gröna, digitala och folkhälsoprogrammen. ” Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sa: ”Jag välkomnar varmt Island och Norge ombord till Horisont Europa. De var bland de bäst presterande inom Horisont 2020 och visade innovationsledarskap och spetskompetens inom områden som energi, miljö, livsmedelssäkerhet, hälsa och digital teknik. Jag ser fram emot nya genombrott och framgångshistorier under de kommande åren! ”

Detta samarbete understryker vikten av EES-avtalet, som möjliggör fullt deltagande av EES-staterna på EU: s inre marknad och utgör grunden för samarbete på andra områden, inklusive forskning, teknisk utveckling, miljö och kultur. Horizon Europe, EU: s forsknings- och innovationsprogram 2021-2027, är ett av de viktigaste verktygen för att genomföra Europas strategi för internationellt samarbete: Europas globala strategi för samarbete inom forskning och innovation. Programmet är öppet för forskare och innovatörer från hela världen som uppmuntras att samarbeta med EU -partner för att förbereda förslag. Förhandlingar pågår med många fler länder utanför EU som har uttryckt intresse för att ansluta sig till Horisont Europa och ytterligare meddelanden kommer att göras under de kommande veckorna. Mer information finns här.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend