Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Eftersom vaccinerna släpar efter, erbjuder behandlingar nyckeln till att stoppa Indiens dödsfall av covid

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En rapport från Washington-baserade Center for Global Development har avslöjade det, medan officiella siffror sätter Indiens Covid-19-dödsantal till drygt 420,000, den verkliga siffran kan vara upp till tio gånger större. Enligt Centret skulle det göra Indien till det land med det högsta antalet dödsfall i världen, långt ifrån överträffar USA och Brasilien, och skulle också göra pandemin "utan tvekan Indiens värsta mänskliga tragedi sedan partition och självständighet", skriver Colin Stevens.

Covid-19-dödsfall har sannolikt underskattats även i Europa, med Världshälsoorganisationen (WHO) rapportera dödsfall världen över är sannolikt ”två till tre” gånger högre än officiella siffror. Men i Indien, fyra av fem dödsfall undersöktes inte medicinskt redan före pandemin; nu, på grund av brist på sjukhussängar och syre, är ett okänt antal koronaviruspatienter döende otestad och oregistrerad hemma. Utbredd social stigma kring COVID-19 har förvärrat detta fenomen, där familjer ofta förklarar en annan dödsorsak.

Medan Indiens koronavirusinfektioner och dödsfall har minskat kraftigt från topp av den andra vågen i maj har landet fortfarande tappat över 16,000 människor till Covid sedan början av juli. Folkhälsoexperter varna Indien borde hålla fast vid en tredje förödande våg i oktober och lägga till brådskande jakt på verktyg för att hjälpa patienter som drabbas av allvarliga fall av Covid.

Annons

Indiens vaccindrift missar mål

Vacciner är det viktigaste förebyggande verktyget för att hålla allvarliga infektioner i schack och Indien har redan distribuerat några 430 miljoner doser- mer än någon annan nation efter Kina. Ändå bara 6.9% av den indiska befolkningen har hittills varit fullständigt vaccinerad av en befolkning på 1.4 miljarder medborgare. Sedan uppkomst av den mycket smittsamma Delta-varianten i oktober 2020 har Indiens immuniseringsdrift plågats av vaccinbrist, trasiga försörjningskedjor och vaccinvisshet.

Denna månad meddelade WHO att Indien kommer att få 7.5 miljoner doser av Moderna-vaccinet via COVAX-anläggningen, men Indiens inhemska vaccinutveckling fortsätter att slå snubblar. Bharat Biotech - som producerar landets enda godkända inhemska vaccin, Covaxin - den här veckan projicerade ytterligare förseningar, vilket gör det omöjligt för Indien att nå sitt mål för distribution 516 miljoner skott i slutet av juli.

Annons

Internationell oenighet om behandlingar

Med flockimmuniteten fortfarande långt utom räckhåll behöver Indiens medicinska tjänster fortfarande desperat effektiva behandlingslösningar för att hjälpa patienter på sjukhus. Lyckligtvis kan livräddande terapeutiska alternativ som nu testas i Europa snart erbjuda kraftfulla vapen mot de farligaste infektionerna.

Medan antalet tillgängliga Covid-behandlingar ökar i takt med att läkemedel slutför kliniska prövningar är globala folkhälsoorgan fortfarande uppdelade om vilka som är mest effektiva. Den enda behandlingen som får Europeiska unionens gröna ljus är Gileads remdesivir, men WHO avråder aktivt från just den antivirala behandlingen, rekommendera istället två 'interleukin-6-receptorblockerare' kända som tocilizumab och sarilumab. Tocilizumab har också varit visat sig vara effektiv genom den omfattande RECOVERY-prövningen i Storbritannien, vilket minskar tid på sjukhus och behovet av mekaniskt assisterad andning.

Trots att det är ett globalt nav för läkemedelstillverkning är Indien inte alltid lika snabbt att godkänna dem. Det amerikanska läkemedelsföretaget Merck ökat Indiens tillverkningskapacitet för det antivirala läkemedlet molnupiravir för att hjälpa till att bekämpa den andra vågen den senaste april, men lokala läkemedelsförsök kommer inte att avslutade fram till september tidigast. Under tiden har indiska myndigheter gjort det tilldelas akut godkännande till en annan behandling för Covid-19, 2-DG, trots brist på publicerade försöksdata för molekylen.

Nya behandlingar som Leukine på gång

Denna begränsade uppsättning existerande Covid-19-läkemedel kommer snart att förstärkas av andra lovande terapier. En sådan behandling, Partner Therapeutics sargramostim - kommersiellt känd som Leukine - genomgår för närvarande test i både Europa och USA i syfte att snabbt godkännas. I februari, försök ledde av universitetssjukhuset Ghent och sammanför fem belgiska sjukhus fann att Leukine "kan förbättra syresättningen avsevärt hos COVID-19-patienter med akut hypoxisk andningssvikt", vilket ökar syresättningen hos majoriteten av patienterna med minst en tredjedel från basnivåerna.

Efter att ha noterat Leukines potential, det amerikanska försvarsdepartementet signerad ett kontrakt på 35 miljoner dollar för att finansiera två kliniska fas 2-studier för att komplettera preliminära data. Den senaste juni, resultatet av den andra randomiserad Amerikanska prövningar av inhalerat leukin visade återigen positiva förbättringar i lungfunktionerna hos patienter med akut hypoxemi orsakad av svår Covid, vilket bekräftade de belgiska fynden att syrenivåer hos patienter som hade mottagna Leukin var högre än de som inte gjorde det.

Effektiva Covid-behandlingar skulle minska trycket på indiska vårdgivare inte bara genom att förbättra överlevnadschansen utan också genom att påskynda återvinning och frigöra sjukhussängar för andra patienter, inklusive de som har att göra med andra sjukdomar. Snabbare behandlingar skulle också minska farorna för patienter med smittsamma tillstånd som svart svamp, vilket redan har varit inblandad i dödsfallet för över 4,300 Covid-patienter på sjukhus i Indien. Ökad tydlighet och tillgänglighet kring behandlingar skulle också begränsa den oroande uppgången i indiska familjer som vänder sig till svarta marknaden att köpa medicinsk utrustning av okänd härkomst till enormt höga priser.

Behandlingar som förbättrar återhämtningsgraden och förhindrar dödliga fall av Covid kommer att förbli avgörande så länge som de flesta indianer förblir ovaccinerade. Förutsatt att nya läkemedel godkänns i rätt tid innebär förbättrad medicinsk förståelse av viruset att nya Covid-patienter borde ha en bättre prognos än någonsin.

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend