Anslut dig till vårt nätverk!

Hälsa

EU ger uppsving för boostervaccinskott

DELA MED SIG:

publicerade

on

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har uppmanat européer att ta sin boosterspruta sex månader efter den ursprungliga vaccinationen, och påpekat att EU:s organ, Europeiska läkemedelsmyndigheten och European Centre for Disease Control har rekommenderat detta för att upprätthålla immuniteten. 

I linje med ordförandens uttalande meddelade justitiekommissionären Didier Reynders i går (25 november) att kommissionen föreslår en uppdatering av reglerna för sitt covid-certifikat. Intyget förlorar sin giltighet om innehavaren inte har tagit ett boostervaccin efter en niomånadersperiod. Vaccinet blir mindre effektivt efter en sexmånadersperiod, de ytterligare tre månaderna kommer att ge tid att öka vaccinationskampanjerna för att säkerställa att medborgarna har tillgång till boosterinjektioner. För att ge tillräckligt med tid föreslår kommissionen att dessa uppdateringar ska gälla från och med den 10 januari 2022.

Justitiekommissionär Didier Reynders sa att det inte fanns tillräckligt med data för att fastställa den varaktiga effekten av förstärkningarna, men att kommissionen kommer att övervaka detta noga, om det behövs kommer den sedan att uppdatera godkännandeperioden för certifikatet. 

Kommissionär Johansson presenterade också en uppdatering för icke-nödvändiga resor från länder utanför EU som prioriterar vaccinerade resenärer, de kommer också att omfattas av samma giltighetstid för sina certifikat. 

Annons

I morse efter nyheten om en ny och mer virulent mutation av Covid, B.1.1.529, som hittats i Sydafrika, har kommissionen aktiverat nödbromsen för att stoppa flygresor från den södra Afrika.

Dela den här artikeln:

Annons
Annons

trend