Anslut dig till vårt nätverk!

Hälso

Att navigera i mental hälsaepidemin: Utmaningar och lösningar för en uppkopplad värld

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag konfronteras vi med det alarmerande hotet från psykiska störningar och en växande social klyfta över hela världen. Chockerande nog är en av åtta individer på planeten drabbad av någon form av psykisk ohälsa, och tragiskt nog tar någon sitt liv var 40:e sekund. skriver Gurudev Sri Sri Ravi Shankar (bilden).

Ett ökande antal individer upplever känslor av att vara vilsna, ensamma eller osynliga. Människor blir mer frånkopplade från varandra, såväl som från sitt eget inre. Detta leder till ökad stress på en individs nervsystem, vilket i slutändan kan leda till en nedåtgående spiral av missnöje, depression och till och med självmordstankar. En sådan negativ syn på livet bidrar bara till ytterligare samhällelig polarisering och våld.

När världen pendlar mellan extremer av aggression och depression, orsakar den växande effekten av denna endemiska utbredda socioekonomiska störningar. Utmaningarna har bara intensifierats i efterdyningarna av den globala pandemin. Därför är det avgörande att vi prioriterar psykisk hälsa och vidtar proaktiva åtgärder för att komma till rätta med det.

Konventionella metoder som används för att ta itu med psykiska problem över hela världen har visat sig vara otillräckliga. Detta kräver en grundläggande förändring av vår samarbetsstrategi. Psykiska problem påverkar människor av alla nationaliteter, social bakgrund, religioner och kön. Därför måste lösningen vara inkluderande och universell och lättillgänglig utan att lägga en betydande börda på statliga resurser.

Vi måste arbeta för att minska det sociala och kulturella stigma som hindrar framsteg i att uppnå robust mental hälsa. Detta kräver ett samarbetssätt som involverar regeringar, vårdpersonal, samhällsorganisationer och individer. Vi måste kollektivt öka medvetenheten, utbilda människor och uppmuntra öppen kommunikation för att skapa en säker och inkluderande miljö för att söka hjälp. I slutändan är det allas ansvar att bekämpa tabu och diskriminering inom psykisk hälsa.

Låt oss föreställa oss ett stressfritt och våldsfritt samhälle. Och att uppnå ett sådant samhälle börjar med att odla friska och motståndskraftiga individer som också är fria från stress.

På en individuell nivå kan odla inre frid och bibehålla höga energinivåer vara till hjälp för att eliminera stress. När sinnet är lugnt och klart är människor bättre rustade att fatta välgrundade beslut med en förståelse för livets sammanlänkning. Nyckeln till att komma åt detta inre lugn ligger i vår egen andetag. Vårt andetag har kraften att reglera känslor och tankar, minska ångest och eliminera stress och spänningar. Vi måste utbilda och ge individer möjlighet att anta ett holistiskt förhållningssätt för att upprätthålla sin mentala hygien. Individer som förändrar sitt mentala välbefinnande genom sådana metoder utmärker sig inte bara i sina personliga liv utan blir också kraftfulla agenter för social förändring.

Annons

"Mental Health in a Fragmented World" - temat för den kommande tankesmedjan, organiserad av World Forum for Ethics in Business, är en plattform för att ta itu med allvarliga utmaningar som det internationella samfundet står inför. Denna sammanlänkade kris kräver en allsidig strategi för att förbättra mental hälsa och fredsbyggande.

Kostnaden för passivitet eller otillräcklig handling är för stor för att ignorera. Effekterna av psykiska hälsoproblem påverkar inte bara individer och deras familjer, utan har också bredare konsekvenser för samhället och ekonomin. Låt oss arbeta tillsammans för att skapa en mer uppkopplad och medkännande värld, där människor är motståndskraftiga, de känner sig stöttade och kan samexistera med en känsla av syfte och tillhörighet.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, är grundare av The Art of Living Foundation (1981) och International Association for Human Values ​​(1997), verksam i 180 länder. Ansett av Forbes som den femte mest inflytelserika indianen, grundade han World Forum for Ethics in Business som regelbundet sammankallas genom konferenser i Europaparlamentet och runt om i världen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend