Anslut dig till vårt nätverk!

Tillsammans med

Lokala lösningar för att lösa Storbritanniens näringskris     

DELA MED SIG:

publicerade

on

I Storbritannien visar forskning att vi behöver öka vår frukt- och grönsakskonsumtion med uppskattningsvis 86% per person - skriver Sak Narwal , Medgrundare av VANA Hälsa

Men vårt globaliserade livsmedelssystem prioriterar omedelbar tillgänglighet på bekostnad av näringskvalitet. Vi har blivit alltför beroende av produkter under lågsäsong som alltför ofta kemiskt behandlas, transporteras över absurt långa sträckor och lämnas att tyna bort i veckor på stormarknadshyllorna.

Det finns ett trängande behov av att ompröva vår strategi för att konsumera vår dagliga kvot av viktiga näringsämnen. För att möta dessa utmaningar måste vi identifiera, bygga och utveckla innovativa hemodlade lösningar som säkerställer att våra näringsbehov tillgodoses på ett adekvat sätt. Som det ser ut, resulterar det sätt som Storbritannien importerar sina "färska" produkter på ofta i allvarliga näringsbrist som sätter vår långsiktiga hälsa och vårt välbefinnande på spel.

För att möta efterfrågan i Storbritannien skördas produkter för tidigt och tål alltför långa resor som resulterar i frukter och grönsaker som är undermogna och näringsmässigt tomma. Dessutom minskar exponering för värme, ljus och långvarig lagring under transport ytterligare kostbehov och all efterföljande bearbetning vid ankomst förvärrar detta problem.

Till exempel är några av de viktigaste näringsämnena för att stödja långsiktig hälsa en kraftfull grupp antioxidanter som kallas polyfenoler. De finns i näringstäta superfoods som reishi-svamp, rödbetor och nypon och hjälper till att minska risken för kroniska kardiovaskulära och neurodegenerativa sjukdomar som högt blodtryck och Alzheimers samtidigt som de ger kraftfulla anticanceregenskaper.

Ändå undergräver kombinationen av hur vår mat skördas, transporteras och lagras biotillgängligheten hos dessa viktiga hälsobyggstenar. Att ta itu med dessa utmaningar kräver en samlad ansträngning för att prioritera färskvaror som har odlats till mognad och skördats vid rätt tidpunkt för att säkerställa optimal bevarande av näringsämnen och stödja den allmänna hälsan.

Annons

En egenodlad lösning är att helt enkelt odla här hemma. Lokala råvaror under säsong skördas vid toppmognad och behåller högre nivåer av polyfenoler; förbättrar smaken och erbjuder större hälsofördelar jämfört med föremål som tål långvarig transport. Dessutom, när säsongsbetonad ätning kombineras med hållbara jordbruksmetoder kan det bidra till lokal miljömässig och ekonomisk motståndskraft genom minskade utsläpp och större livsmedelssäkerhet. En win-win för alla.

Även om idén att odla alla våra egna frukter och grönsaker är tilltalande, kvarstår praktiska utmaningar. För det första saknar Storbritannien en växande miljö för olika polyfenolsupermat - som aroniabär och syrliga körsbär - som skulle hjälpa dem att nå sina högsta möjliga nivåer av näringstäthet. Dessa polyfenolsupermat behöver den perfekta kombinationen av solljus, fukt och jordsammansättning för att effektivt och effektivt leverera fördelar som neutraliserar fria radikaler, förbättrar kolesterolet och till och med bromsar åldrandet.

Men, som diskuterats, är import av dem olönsamt eftersom de antingen plockas för tidigt eller bearbetas på skadliga sätt. För att maximera sin styrka och säkerställa att britter har exponering för det bredaste utbudet av polyfenolrika superlivsmedel, måste vi förnya oss på sätt som går bortom bristerna i import och lokalt jordbruk.

Hälsotillskott, när de är sakkunnigt tillverkade, erbjuder en hållbar lösning genom att tillhandahålla koncentrerade former av polyfenoler och andra viktiga näringsämnen som finns i högkvalitativa produkter. Innovativa tekniska tillvägagångssätt för produktion och leverans, som de som används av näringsuppstarten VANA Health, gör att vi kan fånga fördelarna med superfoods som skördats när de är som mest mogna och levereras till kroppen med maximal näringsnytta. Dessa forskningsstödda framsteg säkerställer konsekvent tillgång till livsviktig näring oavsett avstånd eller säsongsbetonad tillgänglighet. Genom att anamma sådana banbrytande strategier kan vi överbrygga näringsklyftor och främja bättre hälsoresultat i befolkningen.

Det är dags att ompröva vår inställning till matkonsumtion, inte bara för personliga hälsofördelar utan också för att stärka vår motståndskraft mot yttre störningar och främja en hälsosammare framtid för alla.

Sak Narwal är medgrundare av VANA Health- https://vanahealth.com/- ett premiumföretag för flytande kosttillskott som produceras i East Midlands.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend