Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

De mest ovanliga vaccinationsplatserna i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Eftersom vaccinationskampanjen ökar, vänder sig vissa europeiska länder till de mest kusliga platser för att förse människor med anti-COVID-jab. Fotbollsarenor, katedraler, tunnelbanestationer, biografer och till och med det ökända Draculas slott i Rumänien är alla vana för att locka människor att få vaccinet.

I Rumänien kom tjänstemän med idén att göra den mytomspunna Dracula-herrgården vid Bran till ett vaccinationscenter för att påskynda Rumäniens inokulationskampanj. De hoppas att Rumänien kommer att närma sig de 5 miljoner människor som vaccinerats den 1 juni genom att använda en av landets mest besökta turistattraktioner.st.

Landmärke slottet förväntas dra in människor som vill vaccinera och även besökare som vill turnera platsen, vilket också ger ett skott i armen för den sjuka turistnäringen som drabbats av förra årets COVID-begränsningar.

Annons

Efter en bra start av sin vaccinationskampanj släpar Rumänien nu på EU-nivå i sitt antal vaccinerade personer. Det förväntas bli värre. En nyligen genomförd undersökning avslöjade att av alla EU: s östra medlemmar var rumänerna minst benägna att vaccineras. Förhoppningsvis väljer de människor som väljer att tillbringa helgen på Draculas slott också att få en jab.

Andra europeiska nationer strävar också efter att få upp antalet.

Invånare på landsbygden i Frankrike har den perfekta lösningen att vaccineras mot COVID utan att behöva resa. Den så kallade "Vaccibus" lanserades i Frankrike. Det är en buss som används som ett vaccinationscenter som passerar genom små städer för att föra immunisering närmare lokalbefolkningen.

Annons

Italienare är också på den kreativa sidan med sin vaccinationskampanj som såg den berömda venetianska vaporettot förvandlas till ett vaccinationscenter.

Äldre människor som bor på de små öarna nära Venedig som har svårt att komma runt kunde njuta av ett exklusivt vaccinationscenter i april ombord på den ikoniska venetianska vaporetto. Vattenvägssystemet i Venedig användes för att transportera och vaccinera vaccindoser på öarna Sant'Erasmo och Vignole för att vaccinera människor över 80 år.  

Biografer är bland annat utrymmen anpassade för vaccinationskampanjen. Detta sker i Storbritannien och gör det möjligt för biografer att vaccinera närliggande invånare med doser av det engelska vaccinet Astrazeneca.

Du kan nu få vaccinet framför popcorn och korvställ. Även i Storbritannien har katedraler förvandlats till vaccinationsplatser.

Salisbury Cathedral ligger cirka 140 kilometer från London och är 800 år gammal. Under januari månad inrättades ett antal samtidiga vaccinationsanläggningar inne, främst för äldre eller personer med funktionsnedsättning. Dessutom gör de som bestämmer sig för att vaccineras i Salisbury Cathedral tillsammans med orgelmusik som spelas av katedralen, David Halls. Bach eller Handel är en del av hans repertoar.

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner franskt biståndsprogram på 3 miljarder euro för att genom lån och aktieinvesteringar stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin

publicerade

on

Europeiska kommissionen har, enligt EU: s regler för statligt stöd, godkänt Frankrikes planer på att inrätta en fond på 3 miljarder euro som ska investera genom skuldinstrument och eget kapital och hybridinstrument i företag som drabbats av pandemin. Åtgärden godkändes enligt den tillfälliga ramen för statligt stöd. Systemet kommer att genomföras genom en fond med titeln 'Övergångsfond för företag som påverkas av COVID-19-pandemin', med en budget på 3 miljarder euro.

Enligt detta system kommer stödet att ha formen av (i) förlagslån eller deltagande lån; och (ii) rekapitaliseringsåtgärder, särskilt hybridkapitalinstrument och icke-röstande preferensaktier. Åtgärden är öppen för företag etablerade i Frankrike och finns i alla sektorer (utom finanssektorn), som var livskraftiga före coronaviruspandemin och som har visat att deras ekonomiska modell är långsiktigt livskraftig. Mellan 50 och 100 företag förväntas dra nytta av detta system. Kommissionen ansåg att åtgärderna uppfyllde villkoren i den tillfälliga ramen.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden var nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i Frankrikes ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga tillsynen. På grundval av detta godkände kommissionen dessa system enligt EU: s regler för statligt stöd.

Annons

Verkställande direktör Margrethe Vestager (avbildad), konkurrenspolitik, sade: ”Detta rekapitaliseringssystem på 3 miljarder euro gör det möjligt för Frankrike att stödja företag som drabbats av coronaviruspandemin genom att underlätta tillgången till finansiering i dessa svåra tider. Vi fortsätter att arbeta nära med medlemsstaterna för att hitta praktiska lösningar för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin medan vi respekterar EU: s regelverk. ”

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend