Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Storbritanniens premiärminister Johnson avfärdade COVID-19-låsning eftersom endast äldre skulle dö, säger ex-assistent

DELA MED SIG:

publicerade

on

Dominic Cummings, tidigare specialrådgivare för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, anländer till Downing Street, i London, Storbritannien den 13 november 2020. REUTERS / Toby Melville

Brittiska premiärministern Boris Johnson var inte beredd att införa lockdown-begränsningar för att stoppa spridningen av COVID-19 för att rädda äldre och förnekade att National Health Service skulle bli överväldigad, sa hans tidigare topprådgivare i en intervju som sändes på måndagen (19 juli). skriver Andrew MacAskill, Reuters.

I sin första TV-intervju sedan han lämnade sitt jobb förra året, vars utdrag släpptes på måndagen, Dominic Cummings (avbildad) sade Johnson inte ville införa en andra låsning under hösten förra året eftersom "de människor som dör är i stort sett alla över 80".

Annons

Cummings hävdade också att Johnson ville träffa drottning Elizabeth, 95, trots tecken på att viruset sprider sig på hans kontor i början av pandemin och när allmänheten hade fått i uppdrag att undvika all onödig kontakt, särskilt med äldre.

Den politiska rådgivaren, som har anklagat regeringen för att vara ansvarig för tusentals COVID-19-dödsfall som kan undvikas, delade en serie meddelanden från oktober som påstås komma från Johnson till assistenter. Läs mer.

I ett meddelande sa Cummings att Johnson skämtade med att de äldre kunde "få COVID och leva längre" eftersom de flesta som dör var över den genomsnittliga livslängden.

Cummings hävdar att Johnson meddelade honom att säga: "Och jag köper inte längre allt detta NHS (National Health Service) överväldigade saker. Folk jag tror att vi kan behöva kalibrera om."

Reuters kunde inte självständigt verifiera om meddelandena var äkta.

En talesman för Johnson sa att premiärministern hade vidtagit "nödvändiga åtgärder för att skydda liv och försörjning, styrd av de bästa vetenskapliga råden".

Storbritanniens oppositionsparti Labour sade att Cummings avslöjanden stärkte fallet för en offentlig utredning och var "ytterligare bevis för att premiärministern har gjort fel samtal gång på gång på bekostnad av folkhälsan".

Cummings berättade för BBC att Johnson sa till tjänstemän att han aldrig borde ha gått med på den första avstängningen och att han var tvungen att övertyga honom om att inte ta risken att träffa drottningen.

"Jag sa, vad gör du, och han sa, jag ska träffa drottningen och jag sa, vad i hela världen pratar du om, naturligtvis kan du inte gå och se drottningen," sa Cummings att han sa Johnson. "Och han sa, han hade i princip bara inte tänkt igenom det."

Trots att han ifrågasatte Johnsons lämplighet för sin roll som premiärminister och kastade regeringens kamp mot COVID-19, har Cummings kritik ännu inte på allvar punkterat den brittiska ledarens betyg i opinionsundersökningar. Hela intervjun sändes på tisdag (20 juli).

coronavirus

Norge skjuter upp slutet på COVID -lockdown igen

publicerade

on

By

En man som bär skyddsmask bär påsar när han går på Oslos gator efter ett utbrott av coronavirus-sjukdomen (COVID-19), i Oslo, Norge. NTB Scanpix/Hakon Mosvold Larsen via REUTERS

Norge skjuter upp för andra gången på onsdagen (28 juli) ett planerat sista steg i återupptagandet av sin ekonomi från pandemi-lockdown, på grund av den fortsatta spridningen av Delta-varianten av COVID-19, sade regeringen, skriver Terje Solsvik, Reuters.

"En ny bedömning kommer att göras i mitten av augusti", sa hälsominister Bent Hoeie på en presskonferens.

Annons

Åtgärder som kommer att hållas på plats för att stoppa spridningen av COVID-19 inkluderar barer och restauranger som är begränsade till bordsservering och begränsningar för 20 personer vid sammankomster i privata hem.

Regeringen lanserade i april en plan i fyra steg för att gradvis ta bort de flesta pandemierestriktioner och hade slutfört de tre första av dessa steg i mitten av juni.

Den 5 juli sa premiärminister Erna Solberg att det fjärde steget kan komma tidigt i slutet av juli eller början av augusti på grund av oro för Delta coronavirus -varianten. Läs mer.

Cirka 80% av vuxna i Norge har fått en första dos av ett COVID-19-vaccin och 41% av vuxna är helt vaccinerade, enligt Norwegian Institute of Public Health.

Tack vare en tidig avstängning i mars 2020 och hårda restriktioner som följde har nationen på 5.4 miljoner människor sett en av Europas lägsta dödlighetsgrader av viruset. Ungefär 800 norrmän har dött av covid-19.

Fortsätt läsa

coronavirus

EU tecknar avtal med GSK för leverans av potentiellt COVID-läkemedel

publicerade

on

By

Företagslogotyp för läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline ses på deras Stevenage -anläggning, Storbritannien 26 oktober 2020. REUTERS/Matthew Childs/File Photo

Europeiska unionen har tecknat ett kontrakt med GlaxoSmithKline (GSK.L) för leverans av upp till 220,000 19 behandlingar av sin undersökande monoklonala antikroppsterapi sotrovimab mot COVID-28, sade det på onsdagen (XNUMX juli), skriva Francesco Guarascio med ytterligare rapportering av Jo Mason, Reuters.

Läkemedlet, som utvecklats tillsammans med det amerikanska företaget Vir Biotechnology (VIR.O), kan användas för behandling av högriskpatienter med lindriga symtom som inte kräver extra syre, enligt kommissionen.

Affären är ett lyft för GSK-arbetet med potentiella behandlingar för COVID-19 efter att företaget spelat en begränsad roll i utvecklingen av vacciner. I stället för att göra ett eget coronavirus -skott har GSK fokuserat på att leverera sin booster till andra utvecklare och har samarbetat med Sanofi (SASY.PA) att utveckla en jab.

Annons

GSK bekräftade affären i ett uttalande på onsdagen och sa att det representerade "ett avgörande steg framåt för att behandla fall av COVID-19" i Europa.

Läkemedlet bedöms för närvarande av European Medicines Agency (EMA) under en rullande översyn.

Det har fått akuttillstånd i USA för att behandla mild till måttlig COVID-19-patienter som har hög risk att utveckla en allvarlig infektion.

Kontraktet har backats upp av 16 av de 27 EU -staterna, som kan köpa läkemedlet först efter att det har godkänts av EMA eller av nationella läkemedelsregulatorer. Det pris som överenskommits för potentiella köp har inte offentliggjorts. En talesman för kommissionen vägrade att kommentera saken.

Monoklonala antikroppar efterliknar naturliga antikroppar som kroppen genererar för att bekämpa infektioner.

Affären med GSK följer ett kontrakt som EU tecknade i april med den schweiziska läkemedelsjätten Roche (ROG.S) att säkra cirka 55,000 XNUMX doser av en potentiell behandling baserad på en cocktail av monoklonala antikroppar som utvecklats av Roche tillsammans med den amerikanska läkemedelsproducenten Regeneron (REGN.O). Läs mer.

Förutom monoklonala behandlingar är det enda andra anti-COVID-läkemedlet som EU har köpt Gileads (GILD.O) remdesivir, ett antiviralt läkemedel. Förra året reserverade EU en halv miljon kurser efter att läkemedlet fått ett villkorat EU-godkännande.

Fortsätt läsa

coronavirus

Desinformation om Coronavirus: Onlineplattformar vidtar nya åtgärder och kräver fler spelare att gå med i uppförandekoden

publicerade

on

Kommissionen har publicerade rapporterna från Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft och Google om åtgärder som vidtagits i juni för att bekämpa desinformation om koronavirus. De nuvarande undertecknarna och kommissionen uppmanar också nya företag att ansluta sig till Uppförandekod för desinformation eftersom det kommer att bidra till att bredda dess effekt och göra det mer effektivt. Värden och transparens Vice President Věra Jourová sa: ”Programmet för övervakning av desinformation för COVID-19 har gjort det möjligt att hålla reda på viktiga åtgärder som genomförs av onlineplattformar. Med nya varianter av spridning av virus och vaccinationer som fortsätter i full fart är det avgörande att uppfylla åtagandena. Vi ser fram emot att stärka uppförandekoden. ”

Kommissionär för den inre marknaden Thierry Breton tillade: ”EU stod fast vid sitt löfte att leverera tillräckligt med doser för att säkert vaccinera varje EU -medborgare. Alla intressenter måste nu ta sitt ansvar för att bekämpa vaccinens tvekan som orsakas av desinformation. Samtidigt som vi stärker uppförandekoden med plattformar och undertecknare, efterlyser vi nya undertecknare för att gå med i kampen mot desinformation ”. 

Till exempel nådde TikToks kampanj som stöder vaccination, med den irländska regeringen, över en miljon visningar och över 20,000 19 likes. Google fortsatte att arbeta med folkhälsomyndigheter för att visa information om vaccinationsplatser i Google Sök och kartor, en funktion som finns tillgänglig i Frankrike, Polen, Italien, Irland och Schweiz. På Twitter kan användare nu träna automatiserade system för att bättre identifiera kränkningar av plattformens COVID-XNUMX-desinformationspolicy.

Annons

Microsoft förlängde sitt partnerskap med NewsGuard, ett Edge -tillägg som varnar för webbplatser som sprider desinformation. Facebook samarbetade med internationella hälsomyndigheter för att öka allmänhetens medvetenhet om vaccinets effektivitet och säkerhet och med Michigan State University (MSU) -forskare för att bättre upptäcka och tillskriva djupt falska. Dessa gemensamma ansträngningar måste fortsätta med tanke på de bestående och komplexa utmaningar som desinformation på nätet fortfarande utgör. Kommissionens program för övervakning av desinformation för covid-19 har förlängts till slutet av 2021 och rapporter kommer nu att publiceras varannan månad. Nästa rapport kommer att publiceras i september. Följer nyligen publicerade Guidancehar undertecknarna startat processen för att stärka koden och lanserat en gemensam uppmaning till intresse för potentiella nya undertecknare.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend