Anslut dig till vårt nätverk!

Belgien

Sammandrabbningar bryter ut i Bryssel i protester mot begränsningar av coronaviruset

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Polis och demonstranter drabbade samman på Bryssels gator på söndagen (21 november) i demonstrationer över regeringens införda covid-19-restriktioner, där polisen sköt vattenkanoner och tårgas mot demonstranter som kastade stenar och rökbomber, sa vittnen. skriver Christian Levaux, Johnny Cotton och Sabine Siebold, Reuters.

Omkring 35,000 XNUMX människor deltog i demonstrationer, enligt polisen, som började fredligt innan våldet bröt ut.

Demonstranter som bär svarta huvor kastade stenar mot polisen när de avancerade med vattenkanoner vid huvudkorsningen framför EU-kommissionens högkvarter, sa journalister från Reuters.

Inför polisens linjer höll demonstranterna händerna och skanderade "frihet". En demonstrant bar på ett plakat där det stod "när tyranni blir lag, blir uppror plikt".

Annons
Polisstyrkor står vakt när människor protesterar mot åtgärder mot coronaviruset (COVID-19) nära Europeiska kommissionen i Bryssel, Belgien 21 november 2021. REUTERS/Johanna Geron

Demonstranter kastade även rökbomber och fyrverkerier, rapporterade tidningen Le Soir. Situationen lugnade ner sig senare, uppger polisen.

Belgien skärpte sina koronavirusrestriktioner på onsdagen (17 november), vilket tvingade bredare användning av masker och genomdriva arbete hemifrån, eftersom fallen steg i landets fjärde covid-19-våg. Läs mer.

Det har rapporterats 1,581,500 26,568 11.7 infektioner och 13,826 XNUMX koronavirusrelaterade dödsfall i landet med XNUMX miljoner människor sedan pandemin började. Infektioner ökar igen, med XNUMX XNUMX nya fall rapporterade i genomsnitt varje dag.

Annons

Våld har också brutit ut i protester mot restriktioner i Belgiens grannland Nederländerna de senaste dagarna. På fredagen öppnade polisen i Rotterdam eld mot en folkmassa.

Dela den här artikeln:

Belgien

"När smurfarna möter Monkey King"

publicerade

on

"When the Smurfs meet Monkey King" är en konstutställning för barn som firar 50-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien.

Den framgångsrika konstutställningen som firade 50-årsjubileet av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien i La Louvière, surrealismens födelseplats i Belgien som avslutades den 24 oktober gav möjlighet till nästan 300 lokala låg- och mellanstadieelever på bara en vecka att skildra deras vision om vänskap mellan Kina och Belgien.

Den 17 oktober, under invigningsceremonin, deltog Françoise Ghiot, Laurent Wimlot, rådmän i La Louvière, och deras gäster från Kina och Belgien i evenemanget. Rådgivare Yang Qing, hustru till den kinesiska ambassadören i Belgien, spelade också in en video för invigningen av evenemanget.

Rådgivare Yang Qing sa i sitt tal att hon beundrade utställningen i La Louvière. Med hjälp av rent och oskyldigt konstnärligt perspektiv, extraordinär kreativitet och fantasi har barnen väl definierat de kulturella elementen i båda länderna. När de firar 50-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien med barnögon, uppriktiga känslor, har dessa framtida vänskapsambassadörer uttryckt sina visioner om en bättre framtida samarbete mellan de två nationerna.

Annons

Ghiot sa i sitt tal att hon var mycket glad med anledning av 50-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser mellan Kina och Belgien för att se barnmålningar från Kina. Konstutställningen öppnade ett takfönster för konstnärligt utbyte för lokala barn.

Denna barnkonstutställning kurerades gemensamt av staden La Louvière, Nardone Gallery och Yellow Vitamines. Genom LPGA (Little Painter Global International Art Exhibition), som täcker 40 städer och 500 estetiska utbildningsinstitutioner i Kina, samlades 5000 barns arbete in och 200 valdes slutligen ut för att fokusera på Belgien. Med oskyldig hjälp av barnpenslar, fantasi och förståelse var konst och kultur ett idealiskt medium för att förstå skillnader och stärka bandet mellan Kina och Belgien.

Annons

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Djurskydd

Kommissionen genomför oanmälda inspektioner inom djurhälsoområdet i Belgien

publicerade

on

Europeiska kommissionen genomför oanmälda inspektioner i lokalerna hos ett läkemedelsföretag verksamt inom djurhälsa i Belgien.

Kommissionen hyser oro för att det inspekterade företaget kan ha brutit mot EU:s antitrustregler som förbjuder missbruk av en dominerande ställning. Kommissionens tjänstemän åtföljdes av sina motsvarigheter från den belgiska konkurrensmyndigheten.

Oanmälda inspektioner är en preliminär undersökning av misstänkt konkurrensbegränsande praxis. Det faktum att kommissionen genomför sådana inspektioner betyder inte att företagen befinns skyldiga till konkurrensbegränsande beteende och det föregriper inte heller resultatet av själva undersökningen.

Kommissionen respekterar fullt ut rätten till försvar i sina kartellförfaranden, särskilt företagens rätt att bli hörda.

Annons

Inspektionerna genomförs i enlighet med alla hälso- och säkerhetsprotokoll för coronaviruset för att säkerställa säkerheten för de inblandade.

Det finns ingen juridisk tidsfrist för att slutföra undersökningar av konkurrensbegränsande beteende. Deras varaktighet beror på ett antal faktorer, inklusive komplexiteten i varje ärende, i vilken utsträckning de berörda företagen samarbetar med kommissionen och utövandet av försvarsrätten.

Annons

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa

Belgien

Kommissionen godkänner 45 miljoner euro belgiskt system för att stödja företag som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett belgiskt system på 45 miljoner euro för att stödja företag verksamma i Bryssel-huvudstadsregionen som drabbats av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den belgiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Det offentliga stödet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt programmet, som går under namnet "la prime Relance", kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Stödberättigade är företag av alla storlekar som är verksamma inom följande sektorer: nattklubbar, restauranger och kaféer (”ReCa”) och några av deras leverantörer, evenemang, kultur, turism, sport och persontransporter. För att vara berättigade måste företag ha varit registrerade i centralbanken för företag ('la Banque-Carrefour des Enterprises') senast den 31 december 2020. Kommissionen fann att det belgiska systemet överensstämmer med villkoren i det tillfälliga Ramverk. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021.

Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64775 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Dela den här artikeln:

Fortsätt läsa
Annons
Annons

trend