Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Totalt antal dödsfall i samband med covid i Europa kan överstiga 2.2 miljoner i mars - WHO

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

En hälsa arbetare står nära en ambulans som bär en covid-19-patient, medan de väntar i kön på ett sjukhus för personer som smittats av coronaviruset i Kiev, Ukraina. REUTERS/Gleb Garanich

Världshälsoorganisationen (WHO) sa på tisdagen (23 november) att ytterligare 700,000 19 människor skulle kunna dö av covid-2.2 i Europa i mars, vilket tar det totala antalet till över XNUMX miljoner, eftersom det uppmanade människor att vaccinera sig och ta booster-shots, skriver Emma Farge.

Totala kumulativa dödsfall från luftvägssjukdomen i de 53 länderna i WHO:s europeiska region har redan överstigit 1.5 miljoner, sade den, med det dagliga antalet fördubblade från slutet av september till 4,200 XNUMX per dag.

I WHO:s europeiska region ingår även Ryssland och andra före detta sovjetrepubliker samt Turkiet.

"De kumulativa rapporterade dödsfallen beräknas nå över 2.2 miljoner till våren nästa år, baserat på nuvarande trender," sa den och tillade att COVID-19 nu är den främsta regionala dödsorsaken.

Hög eller extrem stress på intensivvårdsavdelningar (ICU) förväntas i 49 av 53 länder senast den 1 mars, tillade WHO.

Frankrike, Spanien och Ungern var bland de länder som förväntades uppleva extrem stress i intensivvårdsanvändning i början av 2022, enligt data som citeras av WHO Europe.

Annons

Nederländerna började transportera covid-19-patienter över gränsen till Tyskland på tisdagen när trycket ökar på sjukhus och infektionerna stiger till rekordnivåer. Österrike inledde sin fjärde lockdown på måndagen (22 november). Läs mer.

WHO sa att ett stort antal ovaccinerade personer samt "reducerat vaccininducerat skydd" var bland de faktorer som driver hög överföring i Europa vid sidan av dominansen av Delta-varianten och uppmjukningen av hygienåtgärder.

WHO:s Europachef Hans Kluge uppmanade människor att vaccinera sig och även att få en boosterdos "om det erbjuds".

WHO:s tjänstemän vid huvudkontoret i Genève har tidigare avrådt från covid-19-vaccinförstärkare tills fler människor runt om i världen har fått primärdoser. WHO-tjänstemän svarade inte omedelbart på en begäran om kommentarer om huruvida detta representerade en förändring av den officiella vägledningen.

"Alla av oss har möjlighet och ansvar att hjälpa till att förhindra onödiga tragedier och förluster av människoliv och begränsa ytterligare störningar för samhället och företagen under denna vintersäsong", säger Kluge.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend