Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Coronavirus: EU stöder medlemsländer med transport av patienter och medicinska team

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen fortsätter att ge ytterligare ekonomiskt stöd till medlemsländerna genom nödstödsinstrumentets mobilitetspaket. Det senaste stödet uppgår till över 2.9 miljoner euro och hjälpte transporten av covid-19-patienter och medicinska team i medlemsländerna. Detta kommer utöver de 170 miljoner euro som redan gjorts tillgängliga för transport av väsentliga medicinska föremål och vaccinationsrelaterad utrustning sedan förra året.

Krishanteringskommissionär Janez Lenarčič sa: "Under de senaste två åren har Emergency Support Instrument hjälpt patienter att flytta för att få behandling och medicinska team för att hjälpa där de behövdes som mest. Instrumentet täckte även kostnaderna för transport av livsviktig hälsoutrustning. Med hjälp av Emergency Support Instrument gav vi medlemsländerna ett värdefullt verktyg i vår gemensamma kamp mot covid-19. Genom detta senaste ESI-upprop har vi finansierat transporten av patienter och medicinska team, för att hjälpa till att rädda liv, ett sant tecken på europeisk solidaritet. Men varje europé kan bidra till att förhindra att nationella hälso- och sjukvårdssystem blir överväldigade och att få denna pandemi under kontroll. Full vaccination ger det starkaste skydd som finns.”

Nyligen finansierade verksamheter inkluderar transport av medicinska team från Danmark, Israel, Polen och Tyskland till Rumänien, och transport av patienter från Rumänien till Tyskland, Polen, Österrike, Tjeckien, Danmark och Italien. Insatser för att stödja Slovakien fick också finansiering, som en del av landets insatser mot coronavirus-pandemin. Efter en ansökningsprocess bland EU:s medlemsstater i november, genomförs de åtgärder som stöds i november och december 2021.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend