Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionen godkänner ett flamländskt program på 100 miljoner euro för att stödja företag som drabbats av coronavirus-pandemin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har godkänt ett flamländskt program på 100 miljoner euro för att stödja företag som drabbats av coronavirus-pandemin och de restriktioner som finns för att begränsa spridningen av viruset. Ordningen godkändes inom ramen för det statliga stödet Tillfälligt ramverk. Systemet, som går under namnet "Bronlån i den flamländska regionen", kommer att vara öppet för mikroföretag, små och medelstora företag verksamma inom alla sektorer, utom den finansiella. Enligt systemet kommer det offentliga stödet att ha formen av lån. Berättigade företag kommer att få upp till två lån, till en subventionerad ränta på 1 %. Det totala beloppet för lånen kommer att variera från 10,000 400,000 € till XNUMX XNUMX € per mottagare.

Kommissionen fann att det belgiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 290,000 345,000 euro per företag verksamt inom primärproduktion av jordbruksprodukter, 2.3 30 euro per företag verksamt inom fiske och vattenbruk och 2022 miljoner euro per företag inom andra sektorer; och (ii) kommer att beviljas senast den 107 juni 3. Kommissionen drog därför slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionerlig för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med artikel XNUMX b. ) EUF-fördraget och de villkor som anges i den tillfälliga ramen.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här.. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.101133 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend