Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionen godkänner ett italienskt program på 129 miljoner euro för att stödja turistsektorn i samband med coronavirus-pandemin

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett italienskt program på 129 miljoner euro för att stödja turistsektorn i samband med coronavirus-pandemin. Åtgärden godkändes inom ramen för det statliga stödet Tillfälligt ramverk. Ordningen består av (i) begränsade stödbelopp i form av en skattelättnad för leasingbetalningar relaterade till turism som ska betalas för perioden januari till mars 2022; och (ii) stöd i form av stöd för uttäckta fasta kostnader.

För att vara berättigade måste turistföretag ha drabbats av en nedgång i omsättning med minst 50 % under de stödberättigade månaderna, jämfört med motsvarande period 2019. Skatteavdraget kommer att täcka upp till 60 % av hyresbetalningarna relaterade till den aktuella aktiviteter. Kommissionen fann att den italienska ordningen överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. Särskilt när det gäller begränsade stödbelopp kommer det offentliga stödet inte att överstiga 2.3 miljoner euro per stödmottagare.

När det gäller stöd för uttäckta fasta kostnader kommer stödet inte att överstiga 12 miljoner euro per företag. Dessutom kommer det offentliga stödet att beviljas senast den 30 juni 2022. Kommissionen drog därför slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionerlig för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i linje med artikel 107( b) EUF-fördraget och villkoren för den tillfälliga ramen.

På denna grund godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om det tillfälliga ramverket och andra åtgärder som vidtagits av kommissionen för att hantera den ekonomiska effekten av koronaviruspandemin kan hittas här.. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.102105 i EU statligt stöd register på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend