Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Frankrikes hälsoorgan varnar för att COVID-viruset återuppstår i landet

DELA MED SIG:

publicerade

on

En sjuksköterska administrerar en näspinne vid ett testcenter för covid-19 i Nantes, Frankrike till en patient den 30 juni 2022.

Frankrikes nationella hälso- och sjukvårdsorgan varnade fredagen (16 september) för en återuppgång i COVID-19-relaterade fall. Den uppmanade medborgarna att fortsätta vaccinera sig för att skydda sin hälsa.

Enligt Sante Publique France (SPF) fanns det 186 bekräftade fall av covid i Frankrike under veckan 5-11 september. Detta är en ökning med 12 % jämfört med föregående vecka och representerar i genomsnitt 18,000 XNUMX nya fall varje dag.

Emer Cooke, verkställande direktören för den europeiska läkemedelsmyndigheten, uttalade förra veckan att Europas medborgare borde få alla tillgängliga covid-19 boostervaccinationer, på grund av den förväntade sjunkande ökningen av infektionsfrekvensen.

Sedan 10 dagar har nya infektioner stadigt ökat. På torsdagen (15 september) nådde det sju dagar långa glidande medelvärdet av dagliga nya fall per dag en högsta av 24,042 XNUMX (nära fem veckors hög).

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend