Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

COVID-19-krisen har lett till livsmedelskris, säger Italiens Draghi

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Italiens premiärminister Mario Draghi anländer till det virtuella G20-toppmötet om den globala hälsokrisen i Villa Pamphilj i Rom, Italien, 21 maj 2021. REUTERS / Yara Nardi

Världen måste säkerställa tillgång till livsmedelsförsörjning lika kraftigt som den rörde sig för att säkerställa tillgång till vacciner, sade italienska premiärministern Mario Draghi vid öppnandet av Förenta nationernas livsmedelssystem före toppmötet i Rom. skriver Maytaal Angel.

"Hälsokrisen (COVID-19) har lett till en livsmedelskris", sade han och citerade data som visar att undernäring i alla dess former har blivit den främsta orsaken till ohälsa och död i världen.

FN: s första toppmöte om livsmedelssystem någonsin kommer att äga rum i september, med målet att nå framsteg i kroppens 2030-mål för hållbar utveckling (SDG).

Annons

Enligt de senaste FN-uppgifterna är världens livsmedelssystem, som innebär att skogar skogsplanteras, ansvarar för en tredjedel av de globala utsläppen av växthusgaser, vilket gör det till en ledande orsak till klimatförändringar.

"Vi är på väg att nå SDG: erna", sa FN: s generalsekreterare António Guterres, som först tillkännagav sin plan att sammankalla toppmötet om livsmedelssystem i oktober 2019, innan COVID-19 dramatiskt bromsade framstegen mot SDG som noll hunger.

Efter att ha varit praktiskt taget oförändrad i fem år ökade hunger och undernäring i världen förra året med cirka 118 miljoner människor till 768 miljoner, med den största ökningen sannolikt på grund av COVID-19-pandemin, enligt en större FN-rapport. Läs mer.

Annons

På internationellt handlade marknader steg världens livsmedelspriser med 33.9% jämfört med året innan i juni, enligt FN: s livsmedelsmyndighets prisindex, som mäter en korg med spannmål, oljeväxter, mejeriprodukter, kött och socker. Läs mer.

Det finns ökad diplomatisk fart för att ta itu med hunger, undernäring och klimatkrisen i år med toppmöten som den nuvarande, men utmaningen är enorm.

Guterres sa att före toppmötet kommer att bedöma framstegen mot att uppnå SDG genom att omvandla globala livsmedelssystem, som han noterade också är ansvariga för 80% av världens förlust av biologisk mångfald.

coronavirus

HERA: Första steget mot inrättandet av EU FAB, ett nätverk av ständigt varm produktionskapacitet

publicerade

on

Kommissionen har offentliggjort Meddelande om tidigare information, som ger vaccin- och terapiproducenter preliminär information om EU: s FAB-uppmaning till tävling, planerad till början av 2022. Målet med EU FAB är att skapa ett nätverk av "ständigt varma" produktionskapacitet för vaccin- och medicintillverkning som kan aktiveras vid framtida kriser. EU FAB kommer att täcka flera vaccin- och terapeutiska tekniker. För att vara i drift hela tiden förväntas de deltagande produktionsanläggningarna säkerställa tillgången på kvalificerad personal, tydliga driftsprocesser och kvalitetskontroller, så att EU kan vara bättre förberett och bemöta framtida hälsorisker. EU FAB kommer snabbt och enkelt att kunna aktivera sitt nätverk av tillverkningskapacitet för att möta efterfrågan på vacciner och/eller terapibehov tills marknaden har skalat upp produktionskapaciteten. EU FAB kommer att utgöra en nyckelkomponent i den industriella dimensionen hos European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), vilket meddelades i meddelandet Vi presenterar HERA, nästa steg mot att slutföra Europeiska hälsounionen, den 16 september. Meddelandet om förhandsinformation om EU FAB är tillgängligt här.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 1.8 miljoner euro för lettiskt stöd för boskapsodlare som drabbats av coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett lettiskt system på 1.8 miljoner euro för att stödja bönder som är verksamma inom boskapsuppfödningssektorn som drabbats av coronavirusutbrottet. Systemet godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Enligt systemet kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden syftar till att mildra den likviditetsbrist som stödmottagarna står inför och att ta itu med en del av de förluster som de drabbades av på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som den lettiska regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset. Kommissionen fann att systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen.

I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 225,000 31 euro per stödmottagare. och (ii) beviljas senast den 2021 december 107. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 3 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen systemet enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som kommissionen vidtar för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64541 i EU statligt stöd register på kommissionens konkurrens webbplats när några frågor om sekretess har blivit löst.

Annons

Fortsätt läsa

coronavirus

Kommissionen godkänner 500,000 XNUMX euro i portugisiskt system för att ytterligare stödja persontransportsektorn på Azorerna i samband med coronavirusutbrottet

publicerade

on

Europeiska kommissionen har godkänt ett portugisiskt system på 500,000 XNUMX euro för att ytterligare stödja persontransportsektorn i Azorerna i samband med coronavirusutbrottet. Åtgärden godkändes enligt statligt stöd Tillfälligt ramverk. Det följer ett annat portugisiskt system för att stödja persontransportsektorn på Azorerna som kommissionen godkände 4 juni 2021 (SA.63010). Enligt den nya ordningen kommer stödet att ske i form av direkta bidrag. Åtgärden kommer att vara öppen för kollektiva persontransportföretag i alla storlekar som är aktiva på Azorerna. Syftet med åtgärden är att mildra de plötsliga likviditetsbrister som dessa företag står inför och att hantera förluster som uppstår under 2021 på grund av coronavirusutbrottet och de restriktiva åtgärder som regeringen var tvungen att vidta för att begränsa spridningen av viruset.

Kommissionen fann att det portugisiska systemet överensstämmer med villkoren i den tillfälliga ramen. I synnerhet kommer stödet (i) inte att överstiga 1.8 miljoner euro per företag. och (ii) beviljas senast den 31 december 2021. Kommissionen drog slutsatsen att åtgärden är nödvändig, lämplig och proportionell för att avhjälpa en allvarlig störning i en medlemsstats ekonomi, i enlighet med artikel 107 b FEUF och villkoren i den tillfälliga ramen. På grundval av detta godkände kommissionen åtgärden enligt EU: s regler för statligt stöd. Mer information om den tillfälliga ramen och andra åtgärder som vidtas av kommissionen för att hantera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruspandemin kan hittas här. Den icke-konfidentiella versionen av beslutet kommer att göras tillgänglig under ärenumret SA.64599 i EU statligt stöd registrera sig på kommissionens tävlingens webbplats när någon sekretessfrågor har lösts.

Annons

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend