Anslut dig till vårt nätverk!

coronavirus

Kommissionär Kyriakides besöker Malta för att främja EU:s vaccinstrategi och Europeiska hälsounionen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Idag (27 januari), kommissionär för hälso- och livsmedelssäkerhet Stella Kyriakides (avbildad) will be in Valletta, Malta, where she will meet Deputy Prime Minister and Health Minister Chris Fearne. Discussions will focus on the COVID-19 pandemic, including the EU Vaccines Strategy and the roll-out of the national vaccination campaign in Malta, as well as the way forward on the proposals under the European Health Union and Europe’s Beating Cancer Plan. The meeting will be followed by a visit by the Commissioner to the University Gateway vaccination centre and to Sir Anthony Mamo Oncology Centre.

Inför besöket sa kommissionsledamot Kyriakides: "Den framgångsrika EU-vaccinstrategin är europeiskt samarbete och solidaritet i handling, där Malta uppnår en mycket imponerande full vaccinationsgrad på 93 % hos vuxna, där 71 % också har fått en boosterdos. Trots denna stora prestation visar den snabba spridningen av Omicron över Europa och världen att fortsatta vaccinations- och boosterinsatser är viktigare än någonsin för att skydda människor från de allvarligaste effekterna av viruset.

“It is also essential that we continue addressing the impact of COVID-19 on other major health challenges such as cancer, where our vision for decisive and ambitious action is set out in Europe’s Beating Cancer Plan. These form part of our commitment to building a strong European Heath Union that protects the health of our citizens.”

The visit is part of the Commission’s ongoing efforts and Commissioner Kyriakides’ commitment to support the roll-out of member states’ national COVID-19 vaccination campaigns and address the impact of COVID-19 on other diseases. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend