Anslut dig till vårt nätverk!

Facebook

Pirater: Facebook-avbrott kunde ha undvikits

DELA MED SIG:

publicerade

on

Piratledamöter i Europaparlamentet var överens om att gårdagens avbrott (4 oktober) av Facebook och andra nätverk kunde ha undvikits. Lösningen skulle ha varit interoperabilitet: sammankoppling av enskilda nätverk som hanteras av olika leverantörer. European Pirates har drivit på för interoperabilitet på europeisk nivå i Digital Services Act (DSA) och Digital Markets Act (DMA).

Marcel Kolaja, tjeckisk vice ordförande för Europaparlamentet och DMA-skuggrapportören i utskottet för den inre marknaden (IMCO), sa: "I tekniska termer uppdaterade Facebook felaktigt sina BGP-poster, vilket gjorde det omöjligt att dirigera trafik till Facebook var som helst. på internet. De tog praktiskt taget bort sig själva från internet. För att göra saken värre är många internettjänster till viss del beroende av Facebook. Inklusive... Facebook själv. Det var som om de hade glömt sina nycklar och låst sig ute av sitt eget hem. Detta avbrott visar på riskerna med att hela Internet är beroende av ett företag. Det är ytterligare ett bra skäl till varför vi behöver en interoperabilitetsskyldighet för kärntjänster i lagen om digitala marknader."

Mikulá¹ Peksa MEP, ordförande för European Pirates och ledamot av utskottet för industri, forskning och energi i Europaparlamentet, sa: "Om nätverket var decentraliserat och var och en av dess noder hanterades av en annan leverantör - som Mastodon, till exempel – något sådant här skulle inte ha hänt. Vi diskuterar just nu lagen om digitala tjänster och lagen om digitala marknader i Europaparlamentet. Förutom frågor som rör yttrandefrihet, som nämns oftast, handlar den också om tekniska frågor som krav för krisprotokoll bland annat. Ett av våra långvariga krav, som jag lyckades driva in i ITRE-utskottets betänkande, är interoperabilitet."

Markéta Gregorová, MEP, ledamot av specialkommittén för utländsk inblandning i alla demokratiska processer i Europeiska unionen, inklusive desinformation, sa: "På Twitter skylldes avbrotten på Kina i en tweet som blev viral i Tjeckien efter att den var delas av en tjeckisk journalist. Det är ett läroboksexempel på misslyckande med att verifiera källornas tillförlitlighet: det skulle bara ha tagit en blick och några sekunder för att se att profilbilden för källan till anklagelserna har ett förvanskat namn, kontot var inte verifierat, och namnet stämmer inte överens med det så kallade Twitter-handtaget.Liknande troll, satir och medvetna bluffar blir allt vanligare, speciellt i valsammanhang, så det är viktigt att kontrollera. Det krävs bara en ögonblick."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend