Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

20:e upplagan av Safer Internet Day: Att göra internet bättre och säkrare för barn och unga

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 7 februari firade kommissionen den 20th upplagan av Safer Internet Day syftade till att ge barn och ungdomar över hela världen möjlighet att använda digital teknik på ett säkert och mer ansvarsfullt sätt. För att uppmärksamma tillfället har den publicerat sin barnvänlig version av Better Internet for Kids-strategin på alla officiella EU-språk och på ukrainska. Den har också släppt en barnvänlig version av Digital Principles Declaration tillsammans med en onlinespel på Digital Principles, så att barn och ungdomar kan lära sig om sina rättigheter i den digitala världen.

Det finns cirka 80 miljoner människor under 18 år i EU. Under det senaste året har EU infört ett antal verktyg som inkluderar åtgärder för att skydda och stärka unga människor online. Dessa inkluderar Europeiska deklarationen om digitala rättigheter och principer, som har specifika åtaganden när det gäller barn online. Det var signerad av kommissionens, Europaparlamentets och rådets ordförande i december 2022. Dessutom har lagen om digitala tjänster som Trädde i kraft i november 2022 införs strikta regler för att skydda minderårigas integritet, säkerhet och säkerhet Europeisk strategi för ett bättre internet för barn (BIK+) ska förbättra åldersanpassade digitala tjänster och bidra till att säkerställa att alla barn skyddas, bemyndigas och respekteras online.

Vicepresident för demokrati och demografi Dubravka Šuica sa: "I allt vårt arbete strävar vi efter att säkerställa att barns rättigheter gäller online, som de gäller offline. Vi förenar krafter och idéer för ett bättre och säkrare internet med lika möjligheter och spännande upptäckter för alla barn. Vi hjälper till att bygga upp digitala färdigheter och mediekompetens hos barn och ungdomar tillsammans med dem för att säkerställa att de är fullt och lika inkluderade i den digitala övergången, i EU och globalt.”

Thierry Breton, kommissionsledamot för den inre marknaden, sa: "Efter 20 upplagor av Safer Internet Day har EU mycket att vara stolt över. Den har byggt en verktygslåda för att ge och skydda barn och ungdomar i hela EU, och för att se till att nästa generation är digitalt kompetent och säker. Vi kommer att fortsätta arbeta tillsammans för ett bättre internet, inklusive uppförandekoden för åldersanpassad design som vi kommer att dra igång snart.”

För 20th årsdagen av Safer Internet Day, vice ordförande Suica och kommissionär breton inspelade videomeddelanden här. och här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend