Anslut dig till vårt nätverk!

Artificiell intelligens

Kommissionen samlar in synpunkter på G7:s vägledande principer för generativ artificiell intelligens

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kommissionen har lanserat en intressentundersökning ondraftInternational Guiding Principles för organisationer som utvecklar avancerade AI-system, som har godkänts av G7-ministrarna för samråd med intressenter.

Dessa Principerna utvecklas för närvarande av G7-medlemmar under Hiroshima Artificiell Intelligens-process för att sätta upp skyddsräcken på global nivå. De elva utkast till vägledande principer, som täcker avancerade AI-system som grundmodeller och generativ AI, syftar till att främja teknikens säkerhet och tillförlitlighet. På grundval av detta strävar G7-medlemmar efter att sammanställa en uppförandekod som kommer att ge vägledning för organisationer som utvecklar AI-verktyg.

Värderingar och transparens Vicepresident Věra Jourová sa: "Generativ AI ger möjligheter men också risker och utmaningar och vi behöver snarast forma ett ramverk för denna teknik på global nivå. Med dessa principer kommer EU och likasinnade demokratier att vara utrustade med den första internationella uppsättningen riktlinjer för att främja en etisk och säker användning av avancerade AI-system och säkerställa att universella mänskliga rättigheter respekteras fullt ut.”

Internal Market Commissioner Thierry Breton said: “With the AI Act, the EU is the global pioneer in setting clear and proportionate rules on AI to tackle risks and promote innovation. I am pleased that the key principles of the AI Act serve as inspiration for international approaches to AI regulation and governance. This reflects Europe’s role as a global standard-setter.”

Alla intresserade uppmanas att bidra till undersökningen senast den 20 oktober. Den mottagna feedbacken kommer att informera EU:s ståndpunkt i G7-processen och bidra till diskussioner för att slutföra förhandlingarna om de vägledande principerna och utvecklingen av en frivillig internationell uppförandekod för AI-utvecklare, som ska godkännas av G7-ledarna i år.

G7:s vägledande principer och frivilliga uppförandekod kommer på global nivå att komplettera de juridiskt bindande regler som EU:s medlagstiftare för närvarande håller på att slutföra under AI-lagen.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend