Anslut dig till vårt nätverk!

Artificiell intelligens

Microsoft och Google upplever för närvarande ett AI-talangkrig

DELA MED SIG:

publicerade

on

Microsoft har meddelat att de öppnar en ny AI-division i London. Det nya navet ser ut att ha satt scenen när Microsoft och Google utkämpar i ett AI-talangkrig. Tillkännagivandet kommer bara några veckor efter att Microsoft anställt Mustafa Suleyman, en av grundarna av DeepMind, som kommer att driva deras nya AI-division. Suleyman släppte ett uttalande att den nya enheten kommer att drivas av forskaren vid DeepMind, Jordan Huffman. Microsoft planerar att investera över 2.5 miljarder pund i datacenter över hela Storbritannien. Men det faktum att deras nya nav är helt AI-fokuserad och drivs av tidigare DeepMinders kan ge något för Google att oroa sig för.
En enorm pool av AI-talanger

Det finns en enorm pool av talang i Storbritannien, och Microsoft planerar att göra långsiktiga investeringar. Mycket efterfrågan på AI-talangexperter kommer ner till marknaden för onlinespel. Det är inställt på att växa med 3.91 % till 2028, med majoriteten av onlinespelen som har grundläggande AI-baserade funktioner. Oavsett om detta är genom slumptalsgeneratorer (RNG) att göra snurra tills du vinner roulettespel eller AI-genererade rekommendationer baserade på tidigare spelvanor, det är viktigt för sektorn. Ett annat tillväxtområde för AI i Storbritannien är genereringen av data och mjukvarukod. AI kan avsevärt förkorta tiden som behövs för att skapa kod, vilket gör att utvecklare kan skapa program snabbare och med mindre utrymme för fel. Som ett resultat av AI-rörelsen är AI-erfarna spelutvecklare i hög efterfrågan, så det är ingen överraskning att se att det är mycket konkurrens på arbetsmarknaden.


OpenAI och DeepMind

Förra året, Google slog ihop DeepMind med Brain, bildar det nya och förbättrade Google DeepMind. Med över 2,000 10 anställda arbetar de för närvarande med Gemini. Detta är företagets svar på ChatGPT-språkinlärningsmodellen. När rivalerna Microsoft och Meta kämpar för att öka sina AI-resurser och talang, ser det ut som att de försöker tjuvjaga några av de mest uppskattade forskarna från Google. Det finns rapporter om att det finns över XNUMX miljoner dollar i lönepaket och Meta har nyligen förlorat tre av sina toppanställda. Google har också tappat anställda till OpenAI över åren. Medgrundaren av Einstellen Talent, Alex Libre, har släppt ett uttalande som säger att företag nu betalar mer för nyanställningar i ett försök att konkurrera med andra stora teknikföretag. DeepMind har försökt att behålla talang under en tid och erbjudit större ersättning till anställda. Sergey Brin, medgrundare av Google, ringde en gång en forskare på DeepMind för att övertyga dem om att stanna när de skulle lämna OpenAI.

I takt med att den tekniska talangpoolen blir mer efterfrågad, ökar lönerna för sektorn, eftersom stora teknikföretag slåss om tillgång till avgörande färdigheter och talanger. Med AI som utvecklas i en så enorm hastighet är det ett lopp för att se vem som kan ta förstaplatsen.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend