Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

EU:s sammanhållningspolitik: Kommissionen lanserar en utlysning på 1 miljon euro för projekt för högre utbildningsinstitutioner inom journalistik

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har lanserat en inbjudan till projekt för att utveckla en läroplan och undervisningsmaterial för en kurs om Europeiska unionen och EU:s sammanhållningspolitik för framtida journalister. Kommissionsledamoten för sammanhållning och reformer Elisa Ferreira sa: "Kommissionen har svarat på begäran från många EU-studenter att lansera denna uppmaning som skulle ge en extraordinär möjlighet att stimulera akademisk debatt om EU och om EU:s sammanhållningspolitik, samt att förbättra nivån kunskap om studenter och att främja samarbete mellan universitet och andra EU-institutioner."

Mottagarna måste införa en utvecklingsstrategi, skapa ett nätverk av högre utbildningsanstalter och utveckla sin undervisning. Förslag kan lämnas in av universitet och andra journalistiska utbildningsinstitutioner på grund- och forskarnivå. Kandidater måste vara placerade i ett EU-medlemsland och vara ackrediterade enligt gällande lagstiftning i det landet. Kommissionen kommer att stå för 95 % av kostnaden för projektet. Sista ansökningsdag är den 21 april, kl. 13. Kommissionen planerar att meddela resultaten i juni.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend