Anslut dig till vårt nätverk!

Journalistik

Stress och påfrestningar från journalister hamnar i rampljuset

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Psykisk hälsa och utbrändhet i det ofta skärrade journalist- och medieyrket har kommit i nytt blickfång.

Frågan uppmärksammades av den kända amerikanska journalisten Blake Hounshells död nyligen, som dog bara 44 år gammal efter en lång kamp mot depression.

Frågan debatterades också av en panel av högt uppsatta journalister i ett randevenemang vid förra veckans världsekonomiska toppmöte.

När ledare för regeringar, näringsliv och det civila samhället samlades i Davos, Schweiz, var allas ögon fokuserade på huvudscenen. Sidohändelser drar till sig mindre uppmärksamhet även om de kan vara väl värda besväret. En panel om "Mental Health in Times of Global Crisis" (19 januari) är ett bra exempel.

Kathleen Kingsbury, opinionsredaktör på The New York Times, öppnade evenemanget. Hon började med att berätta för publiken att ämnet är personligt: ​​"Journalister är inte främmande för stress, ångest och trauma."

Kingsbury ledde ett speciellt projektteam på gånger där hon ansvarade för en ambitiös och kraftfull fyrdelad serie gästuppsatser om mental hälsa i Amerika, "It's not Just You." Serien hävdade att den nuvarande psykiska krisen inte bara handlar om vår olycka som individer utan om världen vi lever i. I hennes kommentarer. hon kom ihåg den senaste förlusten av Hounshell, en kollega på nyhetsrummet.

Jillian Melchior, en redaktionsledamot på The Wall Street Journal, modererade panelsamtalet mellan två mycket olika experter: Managing Partner vid Gallup Pa Sinyan, och Alysha Tagert, en läkare för mental hälsa och traumaterapeut som fungerade som verkställande direktör för Torture Abolition and Survivors Support Coalition International och för närvarande arbetar med UNICEF och USAID på Psykisk hälsa och psykosocialt stöd. 

Annons

Under diskussionen citerade Pa Sinyan alarmerande hälsostatistik som visar att den professionella världen fortfarande inte gör tillräckligt för att ta itu med stress. Enligt Gallups 2021 Global Emotions-rapport sköt negativa känslor – sammansättningen av stress, sorg, ilska, oro och fysisk smärta som människor känner varje dag – i höjden och nådde ett nytt rekord i historien om Gallups spårning. Inte överraskande, olycka och en känsla av ensamhet är den högsta någonsin, och självmord bland barn och unga vuxna slår rekord med 54% tillväxt under de senaste 15 åren. Även om ingen ålder eller social grupp förblev opåverkad av trenden, har COVID, enligt Sinyan, "lagt till ett "utbrändhetsklyfta" till listan över utmaningar som särskilt kvinnor måste övervinna", och vi behöver ett bra ledarskap för att "prioritera att ta itu med denna obalans" . 

Alysha Tagert lyfte fram behovet av att mental hälsa accepteras som rutin och nödvändig. "Att söka stöd till mental hälsa bär fortfarande för mycket stigma, inte bara i den professionella världen", varnade hon. "Om vi ​​ska gå vidare mot ett mer produktivt och helt samhälle måste mental hälsa stå i centrum för samtalet, inte bara något vi ger läpparnas bekännelse eller tar på oss som ett medarbetarseminarium." Hon betonade behovet av att se på vårt sinnestillstånd inte som ett tillstånd som ska diagnostiseras och behandlas utan som ett kontinuum av välbefinnande, en oupplöslig aspekt av varje person: "Precis som vår fysiska hälsa är en viktig del av vem vi är , så är vår mentala hälsa.”

För att hjälpa till att kontrollera stress och ångest dagligen, lämnade Tagert publiken med några påtagliga takeaways.

Hon rekommenderade enkla och lättillgängliga verktyg för att lugna sig själv och lugna ner sig: "Jag uppmuntrar mina kunder att montera en hanteringsverktygslåda, som är en riktig behållare fylld med föremål som kan hjälpa dem att lugna sig själva i en tid av panik eller ångest genom att engagera känner. Verktygslådan bör innehålla enkla vardagliga föremål, som sockerfritt tuggummi, en stressboll eller en fidget-snurra som kan föra en person till nuet genom att röra, smaka, se, etc. Till exempel, märka lukten, konsistensen, färg eller smak av tuggummi tvingar sinnet att fokusera på att tugga.” 

Att engagera sinnena, förklarade Tagert, har kraften att vända sinnet bort från ett påträngande minne, intensiva tankar, stress eller rädsla, och har en nästan omedelbar lugnande effekt. Ett annat viktigt helande verktyg är en koppling inom familjer och samhällen.

"Vi läker i samband med att vara anslutna till varandra och detta hjälper som en skyddande faktor för vår mentala hälsa," tillade Tagert. Hon nämnde också barns förmåga att leka som ett kliniskt observerbart symptom på läkning. 

Pannelistarna var överens om att psykologiskt välbefinnande och mental hälsa, även om det inte precis är centrala frågor i Davos, kräver allvarlig och brådskande uppmärksamhet. Effekterna av förödande världshändelser, från pandemin en gång på hundra år, till krig i Ukraina och djup global ekonomisk osäkerhet, förvärrade bara de redan stigande nivåerna av stress och ångest.

Att fokusera på dem är ett måste för både individer och samhällen. Som Alysha Tagert uttryckte det: "Att omfamna mental hälsa är att omfamna mänsklig värdighet."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend