Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Utställning om Kazakstan öppnar i Europaparlamentet

DELA MED SIG:

publicerade

on

Invigningsceremonin för en tematisk utställning tillägnad det moderna Kazakstan, såväl som dess historiska och kulturella arv, ekonomiska och turismpotential organiserades i Europaparlamentets lokaler i en högtidlig atmosfär. 

Ordförande och ledamöter av nyckelstrukturer i Europaparlamentet, högre tjänstemän från Europeiska utrikestjänsten och Europeiska kommissionen, samt utländska diplomater och representanter för internationella organisationer ackrediterade i EU:s huvudstad deltog i invigningsceremonin. I sitt välkomsttal noterade chefen för Republiken Kazakstans beskickning vid EU, Margulan Baimukhan, att "vårt land historiskt sett har varit en sammanbindande bro mellan Asien och Europa, vilket har öppnat möjligheter för handel och interkulturell dialog". Enligt honom gör Kazakstans läge att det kan spela en viktig roll som ett transport- och logistiknav i den "moderna versionen av sidenvägen." I detta sammanhang välkomnade han den omfattande förstärkningen av mångfacetterade relationer mellan Kazakstan och EU på före 30-årsdagen av upprättandet av diplomatiska förbindelser dem emellan. 

På tal om interparlamentariskt samarbete noterade den kazakiska diplomaten den materiella dialogen med de ledande politiska grupperna i Europaparlamentet. Som bekant besökte ledamöter av Europaparlamentets delegation för samarbete med Centralasien och Mongoliet (DCAS), samt underkommittén för mänskliga rättigheter (DROI), Kazakstan i april och augusti 2022 för att upprätta ytterligare dialog och få aktuell information om politiska reformer som initierats av president Kassym-Jomart Tokayev. 

Arrangören av utställningen, ledamot av Europaparlamentets utskott för sysselsättning och sociala frågor (EMPL), Helmut Geuking, noterade att detta evenemang kommer att göra det möjligt för parlamentsledamöter, anställda och gäster i Europaparlamentet att lära sig mer om Kazakstans unika historia och bekanta dig med det kazakiska folkets traditioner och seder. Enligt hans åsikt är "Kazakstan en strategiskt viktig partner för Europeiska unionen inom politik, ekonomi och handel." När han talade om Kazakstans historia, noterade han att "det kazakiska folket stod inför många rättegångar på sin historiska väg, inklusive de fruktansvärda konsekvenserna av kärnvapenprov på testplatsen i Semipalatinsk, och förtjänar ordentlig respekt för sig själva." 

Utställningen i Kazakstan, som ligger i den centrala delen av Europaparlamentets huvudbyggnad, uppkallad efter en av grundarna till den EU-italienske politikern Altiero Spinelli, kommer att pågå till den 29 september och kommer att vara tillgänglig för 705 parlamentsledamöter och mer än 5,000 XNUMX anställda, samt många besökare till Europaparlamentets centralkontor i Bryssel.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend