Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Astana International Forum tillkännager huvudtalare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Astana International Forum, en stor internationell konferens som syftar till att ta itu med globala utmaningar inom utrikespolitik och internationell säkerhet, klimat, livsmedelsbrist och energisäkerhet, presenterade huvudtalare bland framstående och inflytelserika gäster, inklusive statschefer och internationella ledare.

Den 8-9 juni, som arrangeras av Kazaks president Kassym-Jomart Tokayev, kommer att täcka relevanta frågor för att identifiera praktiska lösningar på pressande globala utmaningar.

Evenemanget kommer att samla regeringsledare, internationella organisationer, VD:ar för stora multinationella företag och kända internationella experter.

Bland dem finns emiren från Qatar Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani, ordförande för Bosnien och Hercegovinas presidentskap Željka Cvijanović, generaldirektör för Världshandelsorganisationen (WTO) Ngozi Okonjo-Iweala, verkställande direktör för Internationella valutafonden (IMF). Kristalina Georgieva, generalsekreterare för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) Helga Schmid, ordförande för OSSE:s parlamentariska församling Margareta Cederfelt, generalsekreterare för Shanghai Cooperation Organisation (SCO) Zhang Ming, ordförande för Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) Odile Renaud-Basso, ordförande för Asian Development Bank (ADB) Masatsugu Asakawa, Förenade Arabemiratens energi- och infrastrukturminister Suhail Mohammed Faraj Al Mazroui, EU-kommissionär för jordbruk Janusz Wojciechowski, tidigare president för Etiopien Mulatu Teshome, tidigare premiärminister i Burkina Faso Lassina Zerbo, schweizisk diplomat och tidigare OSSE:s generalsekreterare Thomas Greminger, S&P Global vice ordförande Daniel Yergin, direktör för Ban Ki-moon Foundation for a Better Future, och tidigare ambassadör för klimatförändringar av Republiken Korea Rae Kwon Chung.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend