Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstan enas för att hantera översvämningskrisen

DELA MED SIG:

publicerade

on

I slutet av mars drabbades Kazakstan av en serie massiva översvämningar som drabbade tio av landets sjutton regioner. Över 119.000 XNUMX människor har sedan dess evakuerats från sina hem i vad som har förvandlats till en av de största katastroferna som drabbat Kazakstan under de senaste åttio åren. Även om händelserna var tragiska, betonade president Kassym-Jomart Tokayev att de också lyckades ena folket i Kazakstan.

”Från översvämningarnas första dagar bevittnade alla församlingens aktiva och välkoordinerade arbete. APK:s centrala och regionala högkvarter utplacerades så snart som möjligt för att ge omfattande stöd till offren”, sade president Tokayev mitt under den 33:e sessionen av Assembly of the People of Kazakhstan (APK). "Församlingen har återigen visat i praktiken att den inte bara är en symbolisk organisation, som vissa människor försöker hävda, utan en effektiv främjare av vår nations värderingar av enhet och solidaritet, ett viktigt offentligt organ med konstitutionell status."

'Kampanjen från hjärta till hjärta

För att hjälpa de som drabbats av översvämningarna pågår just nu en storskalig kampanj "Från hjärta till hjärta", som redan har skickat 1.500 12.000 ton mat och nödvändiga varor till behövande. Hittills har XNUMX XNUMX frivilliga varit involverade i operationerna. 

"Frivilliga spelade en avgörande roll för att ge hjälp till de drabbade områdena och stödja samhället under denna svåra tid. Deras osjälviska handlingar och engagemang för att hjälpa andra i nöd var mycket uppskattade av dem som drabbats av översvämningen, säger Tatyana Mironyuk, verkställande direktör för National Volunteer Network, till The Astana Times. "Volontärers beredskap att sträcka ut en hjälpande hand visade upp styrkan i gemenskap och solidaritet under dessa kristider."

Regeringen kommer att minska budgetutgifterna till förmån för akuta uppgifter för att eliminera konsekvenserna av översvämningarna. Skadade bostäder kommer att repareras eller byggas om där det behövs, drabbade familjer kommer att få en engångsersättning och nya möjligheter för medborgarna skapas att flytta till områden med bättre ekonomiska och miljömässiga förutsättningar.

Annons

Förebyggande åtgärder mot naturkatastrofer

"Ingen kommer att lämnas utan stöd. Budgetutgifterna kommer att minskas för att prioritera brådskande uppgifter för att hantera efterdyningarna av översvämningarna. Landet kommer att införa en regim för åtstramning av offentliga medel”, försäkrade Kassym-Jomart Tokayev de närvarande.

Åtgärder kommer också att vidtas för att förhindra naturkatastrofer av denna storlek i framtiden. Det kommer att läggas ett särskilt fokus på att studera och mildra effekterna av klimatförändringarna, samtidigt som hela vattenförvaltningssystemet kommer att omorganiseras. Tjugo nya vattenreservoarer kommer att byggas och 15 befintliga kommer att byggas om.

"Det är nödvändigt att praktiskt återuppbygga samspelet mellan staten och vetenskapen för att vidta förebyggande åtgärder mot naturkatastrofer. På min instruktion återupprättas det kazakiska institutet för hydromelioration och anläggningsteknik i Taraz och institutet för seismologi i Almaty kommer att stärkas”, sade presidenten.

APK kommer att spela en viktig roll i återuppbyggnaden av landet, enligt presidenten. Denna församling kommer att fira sitt 30-årsjubileum 2025 och hittills har dess viktigaste roll varit att säkerställa rättigheter och friheter för alla medborgare, oavsett deras etnicitet.

"Fokus för församlingen bör alltid vara på praktiska aktiviteter för att identifiera och förebyggande ta itu med möjliga grogrund för etno-sociala spänningar," förklarade Kassym-Jomart Tokayev. "Församlingen har visat sig vara ett effektivt instrument för vår kalibrerade politik för interetnisk harmoni och nationell enhet. Som en unik medborgarinstitution har församlingen gjort ett användbart bidrag till att bevara en atmosfär av ömsesidig respekt och tillit i samhället. Vi kommer att använda det kommande milstolpsjubileet för att förklara och popularisera APK:s verksamhet och för att involvera medborgarna i det mödosamma arbetet med att stärka enigheten bland vårt folk.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend