Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

EBRD för att hjälpa Kazakstan att modernisera och utveckla sin gruvindustri

DELA MED SIG:

publicerade

on


Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD) och Kazakstan går samman för att stödja moderniseringen och utvecklingen av den nationella gruvsektorn. De kommer att samarbeta kring aktiviteter som kan bidra till bättre styrning, transparens och reglering av sektorn i linje med bästa internationella standarder och praxis.

Memorandum of Understanding (MoU), undertecknat av Kazakstans industri- och byggnadsminister Kanat Sharlapaev och EBRD:s förste vice ordförande Jürgen Rigterink, kommer att leda till ett mer modernt och sofistikerat system och tillvägagångssätt för att fånga, bearbeta och sprida geovetenskapliga dokument som kartor och data.

Samförståndsavtalet, vars undertecknande deltog av Europeiska kommissionens vice ordförande Valdis Dombrovskis, är en viktig del av färdplanen för kritiska råvaror mellan EU och Kazakstan och en del av deras strategiska partnerskap. 

I linje med samförståndsavtalet kommer EBRD och Kazakstan att sikta på att vidareutveckla gruvsektorns rättsliga och regulatoriska ramar. Parterna kommer också att arbeta med att förbättra industri- och byggministeriets förmåga att anta, implementera, övervaka och upprätthålla sektorreglering.

EBRD:s förste vicepresident Jurgen Rigterink sa: "Detta samförståndsavtal är en del av bankens strategi för ansvarsfull utforskning och brytning av kritiska råvaror. Det är förenligt med EBRD:s gruvstrategi nyligen godkänd av dess aktieägare.”

EBRD planerar att öka investeringarna i brytning av kritiska råvaror som är nödvändiga för den gröna omställningen, tillverkning av vindkraftverk, solpaneler, litiumjon- och elbilsbatterier, dragmotorer, värmepumpar och liknande utrustning. Dessa råvaror ska produceras på ett miljöanpassat, hållbart, tåligt och cirkulärt sätt.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend