Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstan och USA fortsätter en konstruktiv dialog om mänskliga rättigheter och demokratiska reformer

DELA MED SIG:

publicerade

on

Det tredje mötet i den årliga högnivådialogen om mänskliga rättigheter och demokratiska reformer mellan republiken Kazakstan och USA hölls i Astana, under ordförandeskap av assistent till republiken Kazakstans president för internationella frågor Yerzhan Kazykhan och USA:s underutrikesminister för civil säkerhet, demokrati och mänskliga rättigheter Uzry Zeya.

Under evenemanget diskuterade parterna konstruktivt samspelet mellan Kazakstan och USA i frågor av ömsesidigt intresse inom området mänskliga rättigheter. Partierna fokuserade på ytterligare genomförande av president Kassym-Jomart Tokayevs politiska reformprogram, vilket inkluderar utvidgning av rättigheterna för personer med funktionsnedsättning, bekämpning av människohandel, säkerställande av mötesfrihet, yttrandefrihet, stöd till medieutveckling, samt återvinning av tillgångar. och kampen mot korruption.

Den amerikanska sidan bekräftade sitt starka engagemang för ett fruktbart och pålitligt samarbete baserat på ömsesidiga intressen och gemensamma värderingar. Biträdande utrikesminister U. Zeya uttalade det fortsatta stödet från USA för de politiska och socioekonomiska reformerna av Kazakstans president K. Tokayev, och betonade vikten av ett konsekvent genomförande av handlingsplanen på det mänskliga området. rättigheter och rättsstatsprincipen, undertecknad av Kazakstans president i december förra året.

Särskild uppmärksamhet ägnades åt att stärka nolltoleransen mot våld mot kvinnor och barn. Särskilt den amerikanska sidan välkomnade beslutet som antogs den 15 april i år. en lag som skärper straffen för våld i hemmet och våld mot barn i republiken Kazakstan.

Parterna diskuterade också frågor om att främja mänskliga rättigheter på multilaterala och regionala plattformars nivå, inklusive samarbete genom FN:s råd för mänskliga rättigheter och genomförandet av initiativ efter resultatet av förra årets C5+1-toppmöte i New York.

Som ett resultat av mötet nåddes en överenskommelse om att fortsätta produktiv interaktion och hålla nästa möte för dialogen 2025 i Washington.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend