Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

President Tokayev välkomnade Malaysias premiärminister Anwar Ibrahim i Kazakstan

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kazakstan och Malaysia har kommit överens om att fortsätta att stärka sina band, etablerade den 16 mars 1992, och utforska nya samarbetsområden.

Malaysias premiärminister Anwar Ibrahim sa att överenskommelsen nåddes under hans möte med Kazakstans president Kassym-Jomart Tokayev vid presidentpalatset (Ak Orda) i går, vilket följdes av ett bilateralt möte med deras respektive delegationer.

Mötet diskuterade brett samarbete mellan de två länderna, och täckte sektorer som handel, investeringar, högre utbildning, turism och halalindustrin.

"Den malaysiska delegationen och jag deltog i den officiella välkomstceremonin av Kazakstans president Kassym-Jomart Tokayev vid presidentpalatset".

"Efter ceremonin hade president Tokayev och jag ett möte med fyra ögon för att diskutera viktiga frågor som rör relationen mellan Malaysia och Kazakstan, samt beröra internationella frågor av ömsesidigt intresse", sa han via X-kontot.

I premiärministerns delegation ingår utrikesminister Datuk Seri Mohamad Hasan, investerings-, handels- och industriminister Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz, turist-, konst- och kulturminister Datuk Seri Tiong King Sing och minister i premiärministerns avdelning (religiösa frågor) Datuk Dr Mohd Na'im Mokhtar, tillsammans med högre tjänstemän från olika ministerier och myndigheter.

Annons

Malaysias premiärminister anlände för ett tvådagars officiellt besök i Kazakstan i syfte att ytterligare stärka banden och samarbetet mellan de två länderna.

Malaysias premiärministers tidigare besök i Kazakstan var 2014.

Malaysias totala handel med Kazakstan uppgick 2023 till 474.5 miljoner RM (104.2 miljoner US$), där 465.6 miljoner RM (102.2 miljoner US$) var export av malaysiska varor till Kazakstan och RM8.9 miljoner (1.9 miljoner US$) är värdet av import från Kazakstan.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend