Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

Kazakstan, Kina tecknar avtal om konstruktion av kopparsmältverk

DELA MED SIG:

publicerade

on

Kazakstan och Kina undertecknade ett avtal om att bygga ett smältverk med en kapacitet på 300,000 3 ton koppar per år under ett möte den XNUMX juni mellan Kazakhs premiärminister Olzhas Bektenov och ordföranden för Kinas brytning av icke-järnmetaller Xi Zhengping, rapporterade premiärministerns presstjänst.

Det trilaterala avtalet undertecknades mellan KAZ Minerals Smelting LLP, China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC) och NFC Kazakhstan LLP.

Anläggningen kommer att byggas nära byn Aktogai i Abai-regionen. Dess konstruktion kommer att skapa ett kluster som kombinerar en av världens största koppargruvor och en modern kopparsmältningsanläggning. Projektet, med en preliminär kostnad på 1.5 miljarder dollar, kommer att sysselsätta över 1,000 2028 personer och är planerad att tas i drift i slutet av XNUMX.

Det högteknologiska företaget kommer att vara landets största när det gäller att producera produkter med högt förädlingsvärde. Den tillämpade tekniken vid kopparsmältning motsvarar världens miljöstandarder. 

Företaget kommer att möta efterfrågan på den inhemska marknaden för bearbetning av kopparhaltiga råvaror och kopparkatod som används i stor utsträckning inom kraftindustrin, maskinbyggnad och andra industrisektorer. Man planerar också att producera raffinerat guld, silver och svavelsyra. 

"Presidenten har satt uppgiften att hållbar ekonomisk tillväxt. Bygget av det nya kopparsmältverket är ett stort industriprojekt som kommer att öka bearbetningen av kopparråvaror som bryts i landet och kommer att ge ett stort bidrag till den kazakiska ekonomin, säger Bektenov.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend