Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Kazakstans goodwillambassadör Adam bryter gränser med musik

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den kazakiska sångaren Mirkhiday Mirfarukh, känd som Adam, blev en sensation på sociala nätverk med sin låt "Zhurek" (Hjärta), och fick över 74 miljoner visningar på YouTube och inspirerade över fyra miljoner TikTok-klipp över hela världen. I en intervju med The Astana Times berättade Adam om sitt tidiga liv, internationellt erkännande, mångsidig publik, kommande konserter och nyligen förvärvad status som Goodwill-ambassadör.

Människor från Centralasien, Sydasien, Europa, Latinamerika och många andra regioner sjunger "Zhurek" och stöttar artisten på sociala medier.

"Det här är vad jag strävade efter. Jag älskar alla mina lyssnare för deras aktivitet och feedback. Det inspirerar mig till nya prestationer”, sa Adam.

Enligt sångaren blev låten först populär i Ukraina innan den fångade hjärtan i Ryssland, Kina, Vietnam, Förenade Arabemiraten och europeiska länder. Adam skrev den i sin hemby, Merki, i Zhambyl-regionen, vilket ökar dess unika betydelse.

Som författare till sina egna låtar fortsätter Adam sin musikaliska resa och representerar Kazakstans kultur och prestationer på världsscenen.

Den nya statusen som Goodwill Ambassador

Annons

Kazakiska utrikesdepartementet värd en ceremoni den 6 juni för att tilldela Kazakstans goodwillambassadörer, ministeriets banbrytande projekt för att uppmärksamma och hedra medborgare som har gjort anmärkningsvärda bidrag till att stärka Kazakstans image utomlands. Kazakstans vice premiärminister – utrikesminister, Murat Nurtleu, överlämnade personligen priset till sångaren. 

"Detta är det första steget från statens sida, och jag är väldigt glad över att bli uppmärksammad i Kazakstan. När du är respekterad och uppskattad i ditt hemland, respekteras du också utomlands. Det är lättare att resa och uppträda utomlands med en sådan anda”, sa Adam.

På frågan om sina mål betonade Adam ett globalt erkännande för landet och dess folk.

”Många av mina lyssnare har hört talas om Kazakstan för första gången. Ibland skickar de till och med fel flagga i kommentarerna. Jag är glad att jag har äran att representera vårt folk, och jag vill främja oss ytterligare så att vår stat och vårt folk blir kända i ett positivt ljus, sa han.

Mirkhiday Mirfarukhs berättelse om livet 

Född 1993 i byn Merki, Adam har varit passionerad för musik sedan barnsben men började sin yrkeskarriär 2019. Även om han inte hade någon formell musikalisk utbildning, kände han sig alltid dragen till musik. 

”Jag har jobbat på en biltvätt, sjungit på pubar, varit svetsare och möbelmakare och gjort många andra saker. Men musiken har alltid levt med mig”, sa Adam.

Teamet föreslog artistnamnet Adam, som sångaren noterade är lätt att komma ihåg och har ett behagligt ljud. 

Adam berättade att hans mest lojala anhängare är hans familj. "Tyvärr är inte mina föräldrar med oss ​​idag, men mina bröder och systrar är mina största supportrar. De har alltid trott på mig och inspirerat mig att göra och skapa mer, säger han.

Adam hämtar inspiration till sina låtar från sitt humör, miljö och passion för hästar. Han föder upp engelska kapplöpningshästar i sin hemstad, vilket "ger honom positiva känslor och påverkar hans arbete." 

Konserter och nya projekt

Sångaren turnerar för närvarande och planerar konserter i flera länder i Asien, inklusive Kina, Maldiverna och Sri Lanka. I april uppträdde Adam på Irland och fick ett varmt välkomnande i Dublin. 

”Vi fick våra visum bara tre dagar innan föreställningen. Stämningen var annorlunda, inte lika upphetsad, men vi främjade snabbt evenemanget och samlade mer än 300 personer på tre dagar, säger Adam. 

"Eventet hölls på en liten men mysig plats i Dublin, där vi välkomnades varmt av lokalbefolkningen och gäster från Samväldet av oberoende stater (CIS). Det var trevligt att se så många nationer och kulturer representerade i publiken. Vi har skjutit upp resten av Europatouren till sommaren, tillade han.

https://youtube.com/watch?v=4-GZLogJ-w8%3Ffeature%3Doembed

Adam arbetar ständigt med nya projekt, med nya låtar och musikvideor som väntas snart.

"Så fort vi släpper en låt börjar jag automatiskt skriva en uppföljare för att undvika långa pauser", sa han.

Bland Adams senaste släpp finns låten "Wonderful Life", som har delar på engelska. Sångaren berättade att han ville göra en gest för sina internationella lyssnare och bygga en koppling mellan kontinenter. 

Adam delade också med sig av råd till blivande artister och betonade vikten av ett dedikerat kreativt team.

"Vårt team är litet, men alla är väldigt sällskapliga. Vi drivs alla av en stark vilja att lyckas. Detta gemensamma engagemang definierar oss som ett team. Att vara omgiven av likasinnade i en sådan miljö är verkligen inspirerande”, sa Adam och uttryckte tacksamhet till sitt team. 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend