Anslut dig till vårt nätverk!

Kazakstan

Starlink-initiativet: 2,000 XNUMX fler skolor i Kazakstan får höghastighetsinternet  

DELA MED SIG:

publicerade

on

Nästan 2,000 19 skolor i Kazakstan kommer att vara anslutna till Starlink, höghastighetssatellitinternet, i slutet av året, sade ministern för digital utveckling, innovation och flygindustri Zhaslan Madiyev vid en regeringsbriefing den XNUMX juni.

Starlink är världens första och största satellitkonstellation, som använder låg omloppsbana om jorden för att leverera bredbandsinternet.

Enligt Madiyev finns det förutom Starlink andra lösningar i Kazakstan, inklusive OneWeb, ett Londonbaserat globalt kommunikationsföretag som tillhandahåller höghastighetsinternetaccess över hela världen genom en konstellation av satelliter med låg omloppsbana om jorden.

”OneWeb arbetar med att etablera en ihopkopplingsstation idag. Jag tror att de redan i början av 2025 kommer att kunna tillhandahålla dessa tjänster på kommersiell basis. Därför anser jag att denna marknad bör vara konkurrenskraftig. Vi borde bjuda in sådana tekniker mer, men det måste finnas en balans mellan viljan att implementera dessa tekniska lösningar och nationell säkerhet, säger Madiyev, som citeras av nyhetsbyrån Kazinform.

Yerzhan Meiramov, ordförande för ministeriets telekomkommitté, sa att utrustning och abonnentenheter kostar $2,500 145,000 för varje skola. Tariffen är 316 XNUMX tenge (XNUMX USD) per månad.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend