Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Skulpturer av Katja Strunz

DELA MED SIG:

publicerade

on

Av Bryssel korrespondent

LIFESTUNKZ

Almine Rech Gallery annonserar utställningen av den tyska konstnären Katja Strunz i sitt galleri i Bryssel.

Strunz skulpturala praktik, sipprad i historien, har sina rötter i konstruktivisterna och avantgarderna. För denna presentation har konstnären installerat en monumental skulpturell relief som ställdes ut på São Paolo Biennalen i höstas med titeln Zeittraum #10, som konstnären har arbetat med sedan 2003. Verket är beläget i hennes ikoniska serie av vikta verk, berättar till både föreställningar om tid och rum och återges av trä och metall. Även om de är eleganta i sin konstruktion, har skulpturerna också en handgjord aspekt som avslöjar deras åldrande över tiden. Utställningen kommer också att innehålla en grupp collage, som relaterar till konstnärens skulpturala praktik och en ensam stålreliefskulptur.
Strunz föddes 1970 i Ottweiler, Tyskland, hon bor och arbetar i Berlin. Hon tilldelades nyligen Vatenfall Contemporary 2013 och kommer att bli föremål för en utställning på Berlinische Galerie som öppnar den 24 april. En katalog kommer att publiceras vid tillfället.

Hennes verk ingår i många offentliga och privata samlingar, inklusive Centre Pompidou, Paris och Boros Collection, Berlin.
Katja Strunz / Project Room / April 18 – May 25, 2013

 

Annons

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend