Anslut dig till vårt nätverk!

Bio

Bekämpningsmedelsoffer berättar hur "Death is in the Meadow": Filmvisning, 27 mars Bryssel

DELA MED SIG:

publicerade

on

IsZ7wN3Po83F6MsqJ2JgTQIaJCNXVkdnX4wFTXbaIL88uBn2tQu8za5cTLDOU8xCQklECJIyJ6VhEoCLUgyL1xInvmvVZn-cTisE=s0-d-e1-ftMed anledning av den 9:e upplagan av Pesticide Action Week bjuder Health and Environment Alliance (HEAL), Générations Futures, Pesticide Action Network Europe (PAN) och Hiltrud Breyers MEP dig att delta i denna första visning av dokumentären någonsin Döden är på ängen i Bryssel. Filmen följer bönder, vinproducenter och andra individer som har utvecklat olika cancerformer och Parkinsons från användning av bekämpningsmedel. Regissören Eric Guéret har som mål att övervinna tystnaden inom jordbrukssamhället om hur bekämpningsmedel påverkar hälsan.

Flera av bönderna som delar med sig av sina personliga berättelser i filmen kommer också att närvara för visning och diskussion. 2011 skapade de en sammanslutning av offer för bekämpningsmedel som heter "Phyto-Victimes", som har blivit mäktig i Frankrike. De som kommer till Bryssel är med i styrelsen. De är: President Paul Francois, som framgångsrikt stämde den amerikanska bioteknikjätten Monsanto för att ha förgiftat honom med ett kraftfullt ogräsmedel; Caroline Chenet-Lis, vicepresident, som förlorade sin man i leukemi; och Jacky Ferrand, vars son dog av cancer i urinblåsan, som tros vara associerad med bekämpningsmedel som används på vinstockar.

För att anmäla dig till detta evenemang, fyll i det tillgängliga formuläret här.

Health and Environment Alliance (HEAL) är en ledande europeisk icke-vinstdrivande organisation som tar upp hur miljön påverkar hälsan i Europeiska Unionen (EU). Vår breda allians med mer än 65 medlemsorganisationer representerar hälso- och sjukvårdspersonal, icke-vinstdrivande sjukförsäkringsbolag, läkare, sjuksköterskor, cancer- och astmagrupper, medborgare, kvinnogrupper, ungdomsgrupper, miljöorganisationer, vetenskapsmän och folkhälsoforskningsinstitut över hela Europa. För mer information, klicka här.

PAN Europe arbetar för att eliminera beroendet av farliga bekämpningsmedel och för att stödja ersättning med hållbara alternativ. Den samlar 34 konsument-, folkhälso- och miljöorganisationer och kvinnogrupper från Europa. Mer information: www.pan-europe.info

Pesticide Action Week är ett årligt och internationellt evenemang, öppet för alla, med syfte att främja alternativ till bekämpningsmedel. Det initierades och koordineras av Générations Futures. Mer information: www.pesticideactionweek.org

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend