Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Franciskus besök i Israel: Viktig milstolpe i att fördjupa förbindelserna med den katolska kyrkan

DELA MED SIG:

publicerade

on

h_50810674-1Påven Franciskus besök i Israel den 25-26 maj kommer att markera en viktig milstolpe i det fördjupade förhållandet mellan den katolska kyrkan, Israel och det judiska folket. Påven kommer på söndag eftermiddag till Tel Avivs flygplats Ben Gurion. Därifrån ska han direkt resa till Jerusalem med helikopter. 

Påven Franciskus tillkännagav sin pilgrimsfärd till det heliga landet den 5 januari 2014 genom att säga: ”Huvudsyftet med denna bönevall är att fira minnet av det historiska mötet mellan påven Paulus VI och patriarken Athenagoras, som ägde rum den 5 januari, för exakt 50 år sedan i dag."

He will be the fourth Pope to come to the Holy Land.  In 1965, the Second Vatican Council adopted Nostra Aetate (‘In our time’), a statement of doctrine which rejected the charge of deicide, condemned all forms of anti-Semitism and reaffirmed the permanence of spiritual relationship between God and historic Israel.  But it would take another 28 years until the Vatican recognized the modern state of Israel and established diplomatic relations in 1993.

Under sitt besök på måndag (26 maj) kommer påven Franciskus att be vid Västra muren i Jerusalem, lägga ner en krans vid graven av Theodor Herzl, fadern till sionismen, rörelsen för upprättandet av ett judiskt hemland i det bibliska landet Israel, och besök Yad Vashem, Förintelsens minnesmärke, träffa överrabbinatet såväl som med den israeliske presidenten Shimon Peres och håll ett privat möte med premiärminister Benjamin Netanyahu.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend